De terugkeer van Stranger Things, Ozark, The Umbrella Academy en de opkomst van opwindende nieuwe shows zoals The Sandman, Cabinet Of Curiosities en Monster: Dahmer The Jeffrey Dahmer Story… het is een belangrijk jaar geweest voor Netflix, en het heeft onlangs een heel veel groter met de langverwachte release van 1899.

Dit mysterieuze periodedrama doordrenkt elementen van sci-fi en thrillers en ging in première op het platform op donderdag 17 november 2022.

Het nodigt het publiek uit om een ​​groep internationale passagiers te vergezellen aan boord van een stoomschip dat van Londen naar New York City reist, hoewel al snel duidelijk wordt dat niets aan boord van de Kerberos is wat het lijkt.

Het project komt met dank aan Baran bo Odar en Jantje Friese, die vooral bekend zijn als het creatieve duo achter de Netflix-serie Dark, die drie seizoenen liep en eindigde in 2020.

Terwijl het publiek in dit boeiende verhaal van intriges duikt, rijst een vraag naar boven: is 1899 een miniserie?

Andreas Pietschmann als Eyk Larsen in close-up in 1899

Is 1899 een miniserie?

Nee, de makers van 1899 zijn onlangs geïnterviewd door The Hollywood Reporter en vertelden dat ze een einde hebben uitgestippeld na het eerste seizoen van 1899. De interviewer vroeg hen naar de ambitieuze aard van het project en of het duo een wereld in kaart heeft gebracht voor potentieel. toekomstige seizoenen.

“Ja, we hebben altijd graag een einde voordat we beginnen”, bevestigde Jantje, verwijzend naar meer afleveringen.

“We willen weten waar we aan toe zijn. We doorlopen een verhaal en we willen weten hoe het uiteindelijk zal worden opgelost. In het midden kunnen er enkele ideeën zijn die er losser in worden gegooid. En naarmate we het proces doorlopen, kunnen de ideeën verschuiven en een andere positie innemen. Op Dark was het idee van het parallelle universum bijvoorbeeld altijd gepland voor het tweede seizoen.

Ze voegde eraan toe dat je gewoon probeert “flexibel te zijn… maar toch een beetje weet waar je naartoe vaart.”

Met dat in gedachten is het echter de moeite waard om te vermelden dat Netflix noch de makers hebben aangekondigd dat 1899 is verlengd voor seizoen 2 op het platform. Het is waarschijnlijk dat de streamingcijfers in november en begin december worden gemeten voordat er een beslissing wordt genomen.

1899 | Official Teaser | Netflix

Is 1899 een vervolg op Dark?

Nee, 1899 is geen vervolg op Dark, hoewel een aantal fans de tijd hebben genomen om de contrasten en vergelijkingen tussen hen op te merken en te beargumenteren.

Voor degenen die niet bekend zijn met Dark, het beslaat 160 jaar van 1888 tot 2053, en daarom zullen sommige toehoorders zich ongetwijfeld afvragen of 1899 plaatsvindt in de vroege tijdlijn van het Dark-universum.

De serie gaat echter over een vermist kind in Winden, en 1899 deelt geen verband met Winden of het overkoepelende verhaal van de serie.

‘Het begon allemaal met de vermiste kinderen’

Sommige fans hebben erop gewezen dat waar Dark begon met vermiste kinderen, 1899 begint met het vinden van kinderen.

“Oké, dus Dark begon met een vermist kind en 1899 begon met het vinden van een kind”, schreef een Twitter-gebruiker [zie hierboven], met een andere soortgelijke tweeting“in Dark begon het allemaal met de vermiste kinderen. In 1899 begon het allemaal toen er een kind werd gevonden.”

Hoewel dit misschien waar is, is 1899 geen vervolg op Dark.

1899 streamt exclusief op Netflix.

 

Geef een antwoord