Sommige genres zijn op zijn zachtst gezegd een verworven smaak en je zult waarschijnlijk veel meer mensen ontmoeten die totaal niet geïnteresseerd zijn in westerns dan degenen die ervan houden. Desalniettemin onderging het eens zo onmiskenbaar prominente genre in de jaren 2010 aantoonbaar een heropleving die zich tot in het huidige decennium heeft doorgezet. Dat is niet alleen op het grote scherm, maar ook op het kleine. Een uitstekend voorbeeld van de western die blijft bloeien en boeien, is The English.

De serie, geschreven en geregisseerd door Hugo Blick, ging op vrijdag 11 november 2022 in première in de VS op Amazon Prime Video en kwam een ​​dag eerder aan in het VK op BBC Two en iPlayer.

De Brits-Amerikaanse coproductie vertelt het verhaal van de Engelse Lady Cornelia Locke (gespeeld door Emily Blunt) die in 1890 in het Westen aankomt om wraak te nemen op de man die volgens haar haar zoon heeft vermoord. Ze verenigt zich met een ex-cavalerieverkenner op haar zoektocht naar geweld en haar geschiedenis begint te ontrafelen.

Terwijl je de serie doorloopt, vraag je je misschien af ​​of de Chalk River Massacre in The English een feitelijke gebeurtenis is, dus laten we eens kijken.

Cornelia Locke (EMILY BLUNT), Eli Whipp (CHASKE SPENCER) in het Engels

Chalk River Massacre in het Engels uitgelegd

De Chalk River Massacre is een fictieve gebeurtenis en vond niet plaats in het echte leven.

In het Engels omvat de verwoestende gebeurtenis de dood van meer dan 40 leden van de Cheyenne. Een Indiaanse nederzetting is het doelwit van soldaten van het Amerikaanse leger en ze dienen als een doodseskader om onschuldige mensen te vermoorden.

We leren dat een rijke zakenman die zijn fortuin verdiende in de mijnbouw in Colorado naar Wyoming is gekomen en de massagraven van de slachtoffers van de Chalk River Massacre heeft gebouwd. Zowel de personages in de serie als het bovengenoemde bloedbad zijn echter fictief.

Aan de andere kant meldt Ready Steady Cut dat een waarschijnlijke inspiratiebron voor de Chalk River Massacre de Powder River Massacre is, die plaatsvond op ongeveer 50 mijl afstand van Casper, Wyoming. Bij het evenement kwamen 24 leden van de Cheyenne-stam om het leven.

Deze inhoud kan niet worden geladen

Emily Blunt betrad de rode loper om de release van ‘The English’ te vieren, een nieuwe Amazon Prime Video-serie die een rijke Engelse en een Pawnee ex-cavaleriescout volgt op hun wraakreis pic.twitter.com/sUdqqEcxkP

— Reuters (@Reuters) 10 november 2022

 

‘Het is geen sociale documentaire’

De Engelse maker werd onlangs geïnterviewd door Paste Magazine en vroeg hoe hij het project had onderzocht op historische nauwkeurigheid:

“Het is een verkenning van het genre, het is geen sociale documentaire. Dit is een verhoogde ruimte, dat is wat een western is. Binnen dat aspect zijn er natuurlijk die thema’s van inheemse vertegenwoordiging, want als we absoluut eerlijk zijn, als we terugkijken op het genre, is de inheemse vertegenwoordiging niet geweldig.

Hij vervolgde: “De geschiedenis is niet geweldig. Dat wilde ik onderzoeken en bevragen. Om dat te doen, heb ik eerst de scripts voor mezelf onderzocht om ze tot een plek te construeren – wat ik aarzel om te zeggen, is als Smithsonian-niveaus van onderzoek omdat het me doet lijken alsof ik een buff ben; aan de andere kant is het waar.”

Hugo onthult dat hij inderdaad naar het Smithsonian is gegaan om onderzoek te doen en toen de scripts eenmaal klaar waren, plaatste het team “ze in de juiste handen om echt te onderzoeken op authenticiteit en gevoeligheid…”

The English | Brand NEW trailer 🔥 BBC

De Engelse fans hoeven seizoen 2 niet te verwachten

Noch Amazon, de BBC, noch Hugo hebben aangekondigd dat The English is verlengd voor seizoen 2, maar het is belangrijk om te erkennen dat het project wordt aangekondigd als een miniserie.

Hiermee rekening houdend, benaderde Hugo het verhaal als een boog van zes afleveringen, dus de zesde aflevering dient als de seriefinale.

Het Engels streamt op Amazon Prime Video in de VS.

 

Geef een antwoord