Voor sommigen is het altijd een beetje moeilijk te accepteren wanneer een iconisch personage dat zo grondig wordt aanbeden, wordt gespeeld door een andere artiest, de rol en fakkel wordt doorgegeven aan een nieuwe generatie. Helaas komt het steeds vaker voor in het huidige film- en tv-landschap, met reboots en spin-offs. Nu is het tijd om Wednesday Addams nieuw leven in te blazen.

Hoewel het personage in talloze incarnaties is gezien, beschouwen velen de vertolking van Christina Ricci in de jaren negentig als de definitieve opname.

Desalniettemin gaat Jenna Ortega de uitdaging aan in Wednesday, een coming-of-age horror-comedyserie op Netflix, die op woensdag 23 november 2022 in première ging.

Gemaakt door Alfred Gough, Miles Millar en Tim Burton (die een handvol afleveringen regisseert), vindt de show zijn titulair karakter in een poging om te ontdekken wie er achter een reeks mysterieuze moorden en aanvallen op haar school, Nevermore, zit.

Er is een line-up van potentiële kandidaten opgesteld, maar laten we in spoilers duiken en het einde van woensdag uitleggen, en kijken wie de moordenaar is.

WAARSCHUWING: WOENSDAG SPOILERS

Woensdag.  (L naar R) Moosa Mostafa als Eugene Otinger, Jenna Ortega als Wednesday Addams in aflevering 104 van Wednesday.  Kr.  Met dank aan Netflix © 2022

Woensdag einde uitgelegd: Wie is de moordenaar?

Uiteindelijk wordt onthuld dat Tyler (gespeeld door Hunter Doohan) en mevrouw Thornhill (Christina Ricci) samenzweren en in feite verantwoordelijk zijn voor het orkestreren van de reeks moorden die Nevermore en de naburige stad Jericho teisteren.

Tyler is gevestigd als een potentiële liefdesbelang voor woensdag en we denken dat ze tegen de finale een koppel zullen worden.

De grote onthulling komt echter wanneer het paar een kus deelt in aflevering 7, en woensdag een visioen krijgt dat hem identificeert als de moordenaar; hij verandert in een monster dat bekend staat als een Hyde.

We vernemen dat het plan Thornills idee was omdat ze wraak zocht op de stad. Dus manipuleerde ze Tyler door hem tegen leerlingen op de school op te zetten door de mishandeling te reciteren die zijn moeder van anderen onderging toen ze aanwezig was.

De confrontatie met Tyler wordt woensdag aangevallen door Tyler terwijl hij in Hyde-vorm is en haar vriendin Enid (Emma Myers) wordt gedwongen in een weerwolf te veranderen om haar te redden.

Hij wordt uiteindelijk gewond achtergelaten en vermoedelijk dood in het bos in de laatste akte, maar het laatste moment van de finale onthult dat hij is opgehaald in een ambulance met paramedici die voor hem zorgen. Een voice-over wordt onderbroken wanneer Tyler – in zijn gebruikelijke vorm – snel verandert in een Hyde en het publiek een angstaanjagende blik toewerpt, levend voordat de aftiteling begint te rollen.

Deze inhoud kan niet worden geladen

Dit bericht heeft twee doelen:

1) Om u te vertellen waar de naam Wednesday vandaan komt
2) Om u te informeren dat Wednesday nu wordt gestreamd. pic.twitter.com/0xWmPWzjcL

— Netflix (@netflix) 23 november 2022

 

Woensdag seizoen 2 anticipatie begint

Noch Netflix, noch de makers hebben aangekondigd of woensdag wordt verlengd voor seizoen 2 op Netflix.

Het is echter aantoonbaar iets te vroeg om concreet vernieuwingsnieuws te verwachten. De aankondiging zal waarschijnlijk eind december of begin 2023 worden gedaan.

Het feit dat de finale het potentieel voor meer verhaal vastlegde, is zeker een bemoedigend teken.

Wednesday Addams | Official Trailer | Netflix

‘Ik hou van dingen die verontrustend zijn’

Jenna speelde onlangs in horrorprojecten als Scream en X, dus tijdens een recent interview met The Face werd haar gevraagd wat haar aantrekt in de donkere projecten:

“Ik denk dat we elkaar vinden. Er is een onzichtbare draad die verbonden is met seriemoordenaars, monsters, wezens en mijzelf. Waar ik ook ga. Ik heb het gevoel dat het iets is dat altijd al aantrekkelijk voor me is geweest sinds ik jonger was, iets waar ik altijd al van hield. Het is wat goed voelt voor mij en het zijn meestal de scripts waar ik van hou.

Ze vervolgde: “Ik hou van dingen die een beetje onaangenaam zijn, dingen die, als je beter kijkt, echt niet zo mooi zijn. Ik hou van dingen die verontrustend zijn. Ze zijn interessant en er zijn zoveel routes en variaties op het vertellen van verhalen die je met dat soort dingen kunt doen… ”

Wednesday streamt exclusief op Netflix.

 

Geef een antwoord