Welke afleveringen van Netflix’ nieuwe woensdag tv-serie zijn geregisseerd door fan-favoriet en veteraan filmmaker Tim Burton?

Wednesday Addams is misschien wel een van de meest populaire en herkenbare fictieve gothic-personages aller tijden. Combineer haar met Tim Burton, een van de meest populaire gothic-filmmakers aller tijden, en je hebt een winnend, maar jammerlijk recept voor succes.

Dat is precies wat Netflix heeft gedaan, met de gloednieuwe Wednesday-serie die vanaf 23 november beschikbaar is gemaakt om wereldwijd te streamen. Welke van de acht afleveringen van Netflix’s eerste seizoen van woensdag regisseert Tim Burton en wie heeft de leiding over de resterende afleveringen?

Wednesday Addams | Official Trailer | Netflix

Welke afleveringen van Wednesday zijn geregisseerd door Tim Burton?

In de onlangs uitgebrachte woensdag tv-serie van Netflix regisseert Tim Burton de eerste vier afleveringen van seizoen 1.

Deze afleveringen zijn getiteld ‘Wednesday’s Child Is Full of Woe’, ‘Woe Is the Loneliest Number’, ‘Friend or Woe’ en ‘Woe What a Night’.

Aflevering 5 ‘You Reap What You Woe’ en aflevering 6 ‘Quid Pro Woe’ worden vervolgens geregisseerd door Gandja Monteiro.

James Marshall regisseert aflevering 7 ‘If You Don’t Woe By Now’ en aflevering 8 ‘A Murder of Woes’.

Burton is misschien wel het best bekend voor het produceren van Beetlejuice (1988), Batman (1989), Edward Scissorhands (1990), Batman Returns (1992), The Nightmare Before Christmas (1993), Sleepy Hollow (1999), Planet of the Apes (2001), Corpse Bride (2005), Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007) en Alice in Wonderland (2010).

Burton verklaart de charme van Wednesday Addams

In een gesprek met Empire zou Tim Burton uitleggen hoe zijn interesse in het produceren van de Netflix-serie op woensdag echt van de grond kwam toen hij de kans kreeg om het eerste script te lezen.

“Toen ik dit [script] las, sprak het me gewoon aan over hoe ik me voelde op school en hoe jij je voelt over je ouders, hoe je je voelt als persoon. Het gaf de Addams Family een ander soort realiteit. Het was een interessante combinatie.” Tim Burton, via Imperium.

De ervaren filmmaker legde vervolgens uit hoe zijn interesse in het Wednesday Addams-personage voortkwam uit jarenlange ervaringen, waarvan vele geïnspireerd hadden kunnen zijn door soortgelijke verhaallijnen.

“In 1976 ging ik naar een schoolbal. Het was het jaar waarin Carrie uit de kast kwam. Ik voelde me net een mannelijke Carrie op dat bal. Ik voelde dat gevoel dat ik er moest zijn, maar er geen deel van uitmaakte. Ze laten je niet in de steek, die gevoelens, hoe graag je ook wilt dat ze gaan.” Tim Burton, via Imperium.

Burton zou dan toevoegen hoe: “Weet je, woensdag en ik hebben hetzelfde wereldbeeld.”

Makers geven toe dat ze een afwijzing van Burton verwachtten

De naam ‘Tim Burton’ die aan elk project wordt gehecht, trekt een hele reeks aandacht, laat staan ​​een tv-serie die zich richt op een van de meest iconische Burton-achtige personages aller tijden in Wednesday Addams.

Interessant is dat de mede-makers van de Netflix-serie Miles Millar en Al Gough aan The Hollywood Reporter vertelden dat ze er aanvankelijk niet zeker van waren dat Burton aan boord zou komen voor het project.

“Tim was altijd onze eerste keuze om het te doen, maar mensen zeiden: ‘Hij heeft nog nooit televisie gedaan.’ Maar we zeiden: ‘Als we het niet vragen, is het antwoord nee.’ Dus stuurden we het script naar zijn agent. Zijn agent vond het erg leuk en stuurde het naar Tim, en toen, schokkend genoeg, vier dagen later antwoordde hij en zei dat hij graag aan de telefoon zou komen om er met ons over te praten. Dat hebben we gedaan en hij heeft zich op dat moment in principe gecommitteerd. Al Gough, via The Hollywood Reporter.

Actrice Gwendoline Christie legde ook uit hoe ze worstelde om om te gaan met de opwinding die gepaard gaat met het werken met Burton.

“Ik kreeg een sms met de tekst: ‘Hallo Gwen, Tim Burton wil je graag spreken’, en ik dacht dat ik spontaan zou ontploffen, want ik heb mijn hele leven met Tim Burton willen werken. Ik denk gewoon dat Tim een ​​van onze grote artiesten is, en ik bedoel dit in de zin dat hij een visionair is. En hij is onvervalst zichzelf, en ik denk dat onze industrie en onze wereld meer artiesten moeten vieren die helemaal zichzelf zijn en alleen bestaan ​​om zichzelf te uiten.” Gwendoline Christie, via The Hollywood Reporter.

Door Tom Llewellyn – [email protected]

 

Geef een antwoord