Ieders favoriete gothic-familie is woensdag teruggekeerd en de Netflix-serie heeft een rijke geschiedenis om uit te kiezen. De fictieve personages zijn gemaakt door de Amerikaanse cartoonist Charles Addams en verschenen voor het eerst in The New Yorker in 1938. Sindsdien hebben we de familieleden in verschillende incarnaties gezien.

De coming-of-age horrorkomedie, mede gemaakt door Alfred Gough en Miles Millar, ging op woensdag 23 november 2022 in première op het platform en zal zeker zowel de bestaande fandom als het nieuwe publiek voor zich winnen.

Met regisseur Tim Burton aan het hoofd van de eerste vier afleveringen, krijgen we een frisse kijk op Wednesday Addams te zien, dit keer met Jenna Ortega die de rol nieuw leven inblaast.

We begeleiden haar terwijl ze wordt weggevoerd naar de school waar haar ouders op zaten, Nevermore Academy. Vastbesloten om niet in hun voetsporen te treden, beeldhouwt ze haar identiteit en nalatenschap.

Er zijn veel details te verwerken, maar heeft Wednesday Addams krachten?

WAARSCHUWING: LICHTE SPOILERS VOORUIT

Jenna Ortega als Wednesday Addams die ring vasthoudt in aflevering 102 van Wednesday.

Heeft Wednesday Addams krachten in de Netflix-serie?

Ja, woensdag is begaafd met merkwaardige paranormale gaven die naarmate het verhaal vordert, een reeks voordelen blijken te hebben.

Ze is in staat om mensen en objecten aan te raken met de vaardigheid om getuige te zijn van hun verleden door middel van paranormale visioenen. Als ze bijvoorbeeld haar broer Pugsley aanraakt, kan ze de pestkoppen zien die hem kwelden. Niet alleen dat, maar ze kan ook een glimp van de toekomst zien.

Deze vaardigheden komen zelf aan de orde in de serie door Wednesday zelf, die met een voice-over uitlegt dat ze nog steeds worstelt met hoe ze te gebruiken; ze vraagt ​​​​een van haar voorouders – Goody Addams – om haar te helpen ze te hanteren, en haar ontmoeting met Goody is zelf het resultaat van het gebruik van woensdag door haar krachten. Deze scène onthult dat ze daadwerkelijk kan communiceren met figuren uit het verleden.

Haar krachten zijn geërfd van Morticia en ze moedigt Wednesday aan om ze onder de knie te krijgen uit angst dat ze zal bezwijken voor de meer sinistere aard die ze vormen.

Naarmate het verhaal groeit, nemen ook de paranormale vermogens van Wednesday toe, die een belangrijke rol spelen bij het oplossen van het mysterie rond het monster dat de leerlingen van Nevermore en daarbuiten teistert.

‘Het was een heel bevrijdende, bevredigende ervaring’

Jenna sprak onlangs met Netflix en vertelde over de impact die het uitbeelden van woensdag op haar heeft gehad:

“Het was een heel bevrijdende, bevredigende ervaring, omdat het je niets kan schelen. Als je in een slecht humeur bent en je hebt een stinkend gezicht, maakt het niet uit. Ze houdt voet bij stuk, en ze is er niet op uit om iemand een plezier te doen. Wat ik, als iemand die vroeger een enorme mensentrekker was, echt respecteer.

Ze legde ook uit: “Jonge Latijnse mensen iemand geven waarmee ze zich op het scherm kunnen identificeren en ze die boost van zelfrespect, of herkenbaarheid en comfort in karakters geven, is zo speciaal en zo geweldig. Maar [woensdag is] ook voor iedereen. Iedereen moet zichzelf in iemand kunnen zien.”

Wednesday Addams | Official Trailer | Netflix

Hoeveel afleveringen op woensdag?

De serie bestaat in totaal uit acht afleveringen en ze zijn allemaal beschikbaar om te streamen.

Het is echter de moeite waard om te vermelden dat de finale het potentieel voor een nieuw seizoen heeft gecreëerd, hoewel noch de makers, noch Netflix hebben aangekondigd dat woensdag wordt verlengd voor seizoen 2 op Netflix.

Wednesday streamt nu exclusief op Netflix.

 

Geef een antwoord