Welk nummer speelt Wednesday Addams op de cello in aflevering 1 en heeft actrice Jenna Ortega het instrument in het echt leren bespelen?

De cinematografie en het optreden van hoofdrolspeelster Jenna Ortega van woensdag krijgen begrijpelijkerwijs de meeste lof, maar een speciaal applaus moet gaan naar de score van de nieuwe serie van Netflix.

In aflevering 1 zien we Wednesday Addams een liedje spelen op een zwarte cello terwijl ze op het dak van de Nevermore Academy zit, net buiten haar slaapkamerraam.

Terwijl het prachtige nummer op de achtergrond speelt, zien we de verschillende karakters van Wednesday hun gang gaan; Rowan bladert door een boek, rector Weems luistert vanuit haar kantoor, Tyler vindt het politierapport van Gomez en Xavier schildert zijn muurschildering.

Nu zijn fans benieuwd welk nummer Wednesday op de cello speelde in aflevering 1, en of hoofdrolspeelster Jenna Ortega echt leerde hoe ze het instrument voor de Netflix-serie moest bespelen.

Wat is het nummer dat woensdag op de cello speelt in aflevering 1?

Wanneer Wednesday Addams in aflevering 1 cello speelt op het dak van de Nevermore Academy buiten haar kamer, speelt ze een orkestrale cover van het iconische nummer “Paint It Black” van The Rolling Stones.

Toepasselijk genoemd en toepasselijk een partituur voor de treurige woensdag om alleen te spelen; ‘Paint It Black’ is ongetwijfeld een van de beste nummers van The Rolling Stones, opgenomen en uitgebracht in 1966.

Volgens Song Facts is het nummer geschreven vanuit het standpunt van een persoon die depressief is; willen dat alles om hem heen in de wereld zwart wordt, passend bij zijn humeur en plechtige kijk op het leven.

“Toen hem destijds werd gevraagd waarom hij een lied over de dood schreef, antwoordde Mick Jagger: “Ik weet het niet. Het is al eerder gedaan. Het is in ieder geval geen originele gedachte. Het hangt allemaal af van hoe je het doet.” – Songfeiten.

Speelt Jenna Ortega echt cello op woensdag?

Ja, de getalenteerde rijzende ster onthulde in een interview met WIRED dat ze specifiek cello leerde spelen zodat ze de rol van woensdag kon spelen.

“Eigenlijk heb ik ‘woensdag’ cello leren spelen. Ik begon ongeveer twee maanden voordat we begonnen met fotograferen aan de cello te werken. Ik zou nu waarschijnlijk niet zo goed kunnen spelen, alleen omdat ik zoveel van huis ben geweest om te werken en het is iets dat ik wil blijven nastreven. Jenna Ortega, via BEDRADE YouTube.

Ortega zou daaraan toevoegen: “Ik heb enorm veel respect voor iedereen die cello speelt. Ik vind het zo’n heerlijk instrument.”

Interessant is dat Ortega ook in haar WIRED-interview zou delen dat ze voor eerdere rollen heeft gezongen en dat ze “graag [het opnieuw zou doen], maar ik zou er nooit een carrière van willen maken.”

“Ik zou heel graag een muzikale componist willen zijn, ik zou graag neo-componerende albums en dat soort dingen uitbrengen, erg omgevingsgeluid.” Jenna Ortega, via BEDRADE YouTube.

Gelukkig delen zowel Wednesday als Ortega dezelfde liefde voor muziek.

“Ik hou van muziek. Ik denk dat er zoveel in muziek te vinden is en dat je veel leert, niet alleen over je eigen persoonlijke smaak en hoe ver je bereid bent om jezelf uit te breiden, maar dan ook voor andere culturen en wat er op andere plekken in de wereld gevierd wordt. En dat vind ik echt iets heel moois.” Jenna Ortega, via BEDRADE YouTube.

Deze inhoud kan niet worden geladen

als cellist ben ik zo trots dat Jenna cellolessen nam om het er enigszins geloofwaardig uit te laten zien, hield oprecht van deze scènes pic.twitter.com/JeRhphyXHT

— vj || WOENSDAG SPOILERS (@runawaym4x) 24 november 2022

 

Door Tom Llewellyn – [email protected]

 

Geef een antwoord