Wat is een sirene in de nieuwe live-actieserie van Netflix op woensdag en welke krachten heeft de semi-aquatische soort?

Fans van het fantasy-genre houden van de nieuwe live-action Wednesday-serie van Netflix, een nieuwe versie van de jongere jaren van het iconische Addams Family-personage op Nevermore Academy.

Wezens van de nacht, gruwelijke geesten en monsters domineren de sociale kringen van Nevermore, met een verscheidenheid aan verschillende bovennatuurlijke soorten die Nevermore Academy naar huis roepen naast woensdag.

Een van die soorten zijn de Sirenen, maar wat zijn deze wezens en welke krachten hebben ze?

Deze inhoud kan niet worden geladen

Over het algemeen GEWELDIGE show Ik vond het geweldig! Ik heb mijn gedachten over de school met vampiers, sirenes en weerwolven, maar je ziet nauwelijks dat bovennatuurlijke aspect van hen, het lijken gewoon gewone studenten. Ik vond het geweldig om de originele woensdag-actrice hier te zien en de rol van haar personage. S2 nodig pic.twitter.com/I3o1pXlVnf

— ℝamon 𝔼vans 🤴🏼met LOONA (@ramontheworld_) 24 november 2022

 

Wat is een sirene op woensdag?

In de woensdagserie van Netflix zijn sirenes krachtige wezens die op het land een volledig menselijke vorm aannemen; alleen om hun zeemeermin-esc-staarten te ontwikkelen wanneer ze het water ingaan – zoals te zien was tijdens de sabotage van de bootrace.

Sirenes zijn te herkennen aan hun doordringende blauwe ogen die lijken op die van vissen.

In de sociale kring van Nevermore behoren Sirens tot de meest populaire groepen op school, geleid door ‘Queen Bee’ Bianca Barclay. Zoals we de hele woensdag zien, betekenen hun bevoegdheden en status echter niet dat Sirens kunnen ontspannen; integendeel, mensen gaan Sirens steeds meer wantrouwen.

Sirenes hebben het vermogen om te ‘zingen’, waarbij hun lied manipulatieve effecten heeft op zowel normies als andere soorten bij Nevermore.

Dit was niet alleen de manier waarop Bianca werd toegelaten tot Nevermore, maar het was ook de reden waarom Xavier het uitmaakte met Bianca in het semester voorafgaand aan de aankomst van woensdag op school – hij geloofde dat Bianca haar lied gebruikte om zijn gevoelens voor haar te manipuleren.

Interessant is dat Sirens daarom kleine snuisterijen dragen, zoals Bianca’s amulet dat ze om haar nek draagt, die de effecten van suggestie op andere mensen verminderen.

Helaas lijkt het er ook op dat Sirens ook te maken heeft met het probleem van het ‘opdrogen’ van hun liedjes, waarbij haar moeder bekent dat een man genaamd Gideon haar gebruikt om een ​​sekte te creëren en dat ze haar Siren-zangkrachten aan het verliezen is.

Aangezien Bianca de leider is van de Cappella-groep van Nevermore Academy, is er een hint dat toekomstige seizoenen zouden kunnen onderzoeken waarom Sirens hun lied verliezen en woensdag in een emotionele impasse brengen; help Bianca haar krachten te redden, of laat haar opdrogen als een outcast.

Deze inhoud kan niet worden geladen

Sirenes van prachtige mensen maken zal voor mij nooit logisch zijn, want ik zou hoe dan ook doen wat je zei.
pic.twitter.com/RdKU2tDzIk

— wenclay truther ♤ (@dansensolsens) 23 november 2022

 

Hoeveel soorten zijn er bij Nevermore?

Zonder af te drijven naar potentieel spoilergebied, zijn de verschillende soorten op Nevermore Academy onderverdeeld in vier hoofdgroepen; Fangs (vampieren), Furs (weerwolven), Scales (sirenes) en Stoners (gorgonen).

Er is echter ook een verscheidenheid aan andere mindere soorten die gedijen op Nevermore Academy, waaronder paranormaal begaafden zoals Rowan, animators zoals Xavier en elektriciens zoals Uncle Fester.

Sommige paranormaal begaafden zoals Wednesday hebben het vermogen om visioenen van de toekomst te zien, andere paranormale krachten zijn onder meer telekinese en het vermogen om met dieren zoals Eugene te praten met zijn bijen.

Vampiers op woensdag hebben de veronderstelde eigenschappen van een traditionele vampier, aangezien we er nooit één zien vechten in de show, maar ze kunnen rondlopen in direct zonlicht zonder knapperig te worden; zij het met een zonnebril op om hun gevoelige ogen te beschermen.

Gorgonen hebben een hoofd vol slangen en kunnen mensen in steen veranderen; dit lijkt echter slechts een tijdelijk effect te zijn, zoals Ajax leert nadat hij zichzelf in een badkamerspiegel heeft bekeken.

Shapeshifters en elektriciens zijn precies wat de naam doet vermoeden; soorten met het vermogen om respectievelijk van vorm te veranderen en elektriciteit te beheersen.

Door Tom Llewellyn – [email protected]

 

Geef een antwoord