Mighty Nein, de tweede campagne van Critical Role, krijgt een animatieserie als onderdeel van een nieuwe deal met Amazon Prime Video.

The Legend of Vox Machina bereidt zich voor om de tweede van vier afleveringen uit te brengen, als onderdeel van het tweede seizoen van de populaire serie op Amazon Prime Video. Fans kijken echter al uit naar wat er gaat gebeuren met de franchise na afloop van seizoen 2 op 10 februari.

Het goede nieuws is dat The Legend of Vox Machina niet alleen al is vernieuwd voor seizoen 3, maar dat er zojuist is aangekondigd dat er een nieuwe animatieserie van Critical Role genaamd Mighty Nein in productie is. Dit is alles wat fans moeten weten.

De animatieserie Mighty Nein is in productie

Op 25 januari werd officieel bevestigd dat er een nieuwe animatieserie van Critical Role getiteld Mighty Nein zou worden geproduceerd in samenwerking met Amazon Prime Video.

Mighty Nein was de tweede Critical Role-campagne die liep van januari 2018 tot medio 2021; The Legend of Vox Machina is gebaseerd op de eerste campagne.

“Mighty Nein volgt een groep criminelen en buitenbeentjes die als enige kunnen voorkomen dat het koninkrijk in chaos stort wanneer een mysterieus artefact dat de werkelijkheid kan veranderen in verkeerde handen valt.” Mighty Nein-synopsis, via Prime Video.

Titmouse zal de serie opnieuw produceren voor Amazon Prime Video en wordt uitvoerend geproduceerd door Tasha Huo, Sam Riegel en Willingham naast Metapigeon en Amazon Studios.

Chris Prynoski (‘Legend of Vox Machina’), Shannon Prynoski (‘Fairfax’), Antonio Canobbio (‘Arlo the Alligator Boy’) en Ben Kalina (‘Big Mouth’) zullen ook uitvoerend de serie produceren van de Mees-kant.

Een beoogde releasedatum voor de animatieserie Mighty Nein blijft nog nader vast te stellen.

Meerjarige en filmdeal met Critical Role onthuld

De animatieserie Mighty Nein wordt de eerste titel van de nieuwe meerjarige deal tussen Amazon Prime Video en Critical Role, die ook rechten op een filmproductie zal omvatten.

“Met het succes van onze animatieserie ‘The Legend of Vox Machina’ kijken we ernaar uit om onze relatie met Critical Role voort te zetten en het universum uit te breiden met ‘Mighty Nein’.
Het uitbreiden van deze iconische franchises voor onze wereldwijde Prime Video-klanten blijft een ambitieuze en lonende reis en we zijn benieuwd waar deze nieuwe serie ons naartoe brengt.” Vernon Sanders, hoofd Global TV bij Amazon Studios, via Forbes,

Critical Role CEO en mede-oprichter Travis Willingham zou hieraan toevoegen: “De livestream-campagnes van Critical Role zijn de vonk die de vlam heeft aangestoken voor ons wereldwijde publiek.”

“Het was een droom om de verhalen en personages uit onze eerste campagne tot leven te zien komen in ‘The Legend of Vox Machina’, en we bruisen van opwinding om het opnieuw te doen met ‘Mighty Nein.’ Maar met de aankondiging van vandaag hebben we er alle vertrouwen in dat de verhalen die we vertellen zich zullen blijven uitbreiden naar gebieden van entertainment die we ons niet eens kunnen voorstellen.” Cruciale rol CEO Travis Willingham, via Forbes

Metapigeon, de productiebanner van Critical Role, merkte via Variety ook op dat het team “zal samenwerken met getalenteerde creatieven aan een nieuwe reeks projecten, zowel binnen als buiten het Critical Role-universum.”

Door Tom Llewellyn

 

Geef een antwoord