Hoewel de belangrijkste stop voor films voor veel doelgroepen Netflix en theaters is, moet gezegd worden dat Amazon Prime Video in de loop der jaren een breed scala aan spannende projecten heeft aangeboden. De wil van Coming 2 America, My Policeman en The Tomorrow War krassen alleen maar op het oppervlak.

Inderdaad, de streamer heeft een film uitgerold die door sommigen al tot een must-see wordt verklaard, en dat is Shotgun Wedding.

Geregisseerd door Jason Moore (Pitch Perfect, Sisters), combineert de Amerikaanse rom-com actie in zijn verhaal en de film werd uitgebracht op Prime Video op vrijdag 27 januari 2023, en nodigt kijkers uit om hun weekend op te fleuren met een cast met onder meer Jennifer Lopez en Jennifer Coolidge.

Misschien heb je het gezin voorbereid om ermee om de tafel te gaan zitten, maar voelde je je toen aarzelend bij het zien van de leeftijdsclassificatie. Dus, waarom heeft de film Shotgun Wedding de classificatie R?

Steve Coulter als Larry Fowler en Jennifer Coolidge als Carol Fowler in Shotgun Wedding. Beiden zaten aan een tafel, Larry hield een videocamera vast terwijl Carol geschokt keek.

Waarom heeft de film Shotgun Wedding de classificatie R?

Shotgun Wedding kreeg de classificatie R van de MPAA (Motion Picture Association Of America) voor geweld en bloederige beelden.

De R-classificatie van de MPAA betekent dat een publiek onder de 17 een begeleidende ouder of volwassen voogd nodig heeft vanwege het materiaal voor volwassenen in de film. Ouders worden uiteindelijk aangespoord om meer over de film te leren voordat deze aan een jonger publiek wordt vertoond.

In het geval van Shotgun Wedding zijn het de actie-elementen die de beoordeling hebben verhoogd, aangezien er overal wat bloed en gewelddadige scènes zijn die mogelijk niet geschikt zijn voor kinderen.

Het is misschien vermeldenswaard dat de leeftijdsclassificatie van Shotgun Wedding UK 15 is en niet 18, dus het is aantoonbaar geen sterke R-classificatie.

De film volgt Darcy en Tom terwijl ze hun families verzamelen voor een bestemmingshuwelijk. Het gaat echter mis wanneer gewapende misdadigers ze allemaal gijzelen en ze moeten samenwerken om de dag te redden.

Shotgun Wedding-filmcast

Je kunt de centrale Shotgun Wedding-castleden naast hun respectieve rollen hieronder bekijken:

 • Jennifer Lopez als Darcy Rivera
 • Josh Duhamel als Tom Fowler
 • Jennifer Coolidge als Carol Fowler
 • Sonia Braga als Renata Ortiz
 • Cheech Marin als Robert Rivera
 • Callie Hernandez als Jamie Rivera
 • Desmin Borges als Ricky
 • D’Arcy Carden als Harriet
 • Lenny Kravitz als Sean Hawkins
 • Steve Coulter als Larry Fowler
 • Melissa Hunter als Jeanny
 • Alberto Isaac als aas
 • Selena zoals Margy
 • Alex Mallari Jr. als Dog-Face
 • Tharoth Sam als Rat-Face
 • Maria del Mar Fernandez als Amanda

‘Hij heeft er geen spijt van’

Josh sprak onlangs met The AV Club over de film en besprak hoe de cast en crew meerdere genres benaderden:

“Toen ik dit las, wist ik dat het anders zou zijn omdat het een grote, brede komedie was. En het versmelt de actie, en er zijn enkele thrilleraspecten aan verbonden. Maar het is heel breed. En ik vond het geweldig dat Jason Moore daar echt op leunde. Het was als: ‘We gaan de grap zo ver doorvoeren – en dan nog een klein beetje verder!’ En hij verontschuldigt zich er niet voor.”

Hij voegde eraan toe: “Dat soort absurditeit in de humor, de actie, de schoonheid van de omgeving om ons heen, de inzet, het zorgt gewoon voor waar veel mensen naar de bioscoop gaan: het is gewoon een goede tijd. En dat is echt onze bedoeling om dit te maken, gewoon om een ​​heel grote, leuke film te maken.

Shotgun Wedding wordt exclusief gestreamd op Amazon Prime Video.

 

Geef een antwoord