Behaviour Interactive plaagde een aantal grote veranderingen tijdens hun 6th Anniversary Broadcast. Nu heeft de ontwikkelaar achter de populaire horrortitel Dead by Daylight die veranderingen onthuld. Patches worden meestal op dinsdag aangebracht, dus verwacht dat de PTB- update op 28 juni 2022 live gaat.

Samenvatting DBD-ontwikkelaarsupdate – juni 2022

DBD gereviseerd progressiesysteem

Perks worden niet langer ontgrendeld via het Bloodweb van elke Killer of Survivor door het leerbare voordeel te selecteren. Als je voor het eerst een personage prestigeert, ontgrendel je onmiddellijk de Tier 1-versie van hun unieke voordelen voor alle andere Killers/Survivors. Als je datzelfde personage een tweede en derde keer prestigeert, ontgrendel je de Tier 2- en 3-versies van hun unieke voordelen voor gebruik. Als alternatief verschijnen hogere versies van de voordelen willekeurig in het Bloodweb zodra de eerste laag is ontgrendeld.

In dat opzicht verandert ook het aanzien van een personage. Wanneer een personage een prestige heeft, verliezen ze niet langer hun voordelen, items, add-ons of aanbiedingen. Perk-slots blijven ook ontgrendeld na prestigatie. Met deze wijziging is prestige niet langer optioneel bij het bereiken van level 50.

Prestige is nog steeds gebonden aan cosmetica en bij het bereiken van prestigeniveaus 4, 5 en 6 zullen spelers de bloedige prestigecosmetica ontgrendelen. Als je prestigeniveaus 7, 8 en 9 bereikt, krijg je een van de unieke voordelen van dat personage als charme.

The Shrine of Secrets krijgt ook een opknapbeurt. Als je een extraatje koopt bij de Shrine of Secrets, wordt de Tier 1-versie onmiddellijk ontgrendeld voor alle toepasselijke personages. Door het opnieuw te kopen, wordt het niveau verhoogd.

Wijzigingen in DBD Matchmaking Om spelers een stimulans te bieden om de benodigde rollen zoals Killer of Survivor te vervullen, biedt Behaviour Interactive nu een Bloodpoint-bonus aan iedereen die ervoor kiest om de benodigde rol te spelen. Bonussen variëren van 25-100%, afhankelijk van de vraag. Houd er rekening mee dat incentives voor matchmaking worden uitgeschakeld als cross-play is uitgeschakeld.

DBD-gameplay-updates

 • Als je een generator schopt, wordt nu onmiddellijk 2,5% van de maximale voortgang verwijderd.
 • Generatorreparatie gaat tot 90 seconden (was 80).
 • De tijd om muren en pallets te breken is met 10% verminderd.
 • Generatoren kunnen 10% sneller worden getrapt (hi-yah!).
 • De cooldown voor een succesvolle basisaanval wordt met 10% verminderd.
 • De duur van de snelheidsboost van een Survivor wanneer hij wordt geraakt, wordt met 10% verminderd.
 • Bloodlust wordt nu geactiveerd na 15/30/45 seconden in een achtervolging.
 • Nadat ze zijn losgehaakt, krijgen overlevenden een vijf seconden durende Endurance-effect. Overlevenden krijgen ook vijf seconden lang een Haast-effect van 7%. De effecten worden echter geannuleerd als de overlevende een van de volgende opvallende acties uitvoert:
 • Een generator repareren
 • Jezelf of anderen genezen
 • Een totem reinigen of zegenen
 • Een haak saboteren
 • Anderen onthaken
 • Een uitgangspoort openen

DBD Meta Perk-wijzigingen

Killer Meta Perks

 • Barbecue en Chili: Bloodpoint-bonus wordt verwijderd.
 • Hex: Ruïne: De regressiesnelheid verlagen tot 50/75/100%.
 • Pop Goes the Weasel: Een generator verliest nu 20% van zijn huidige (niet totale) voortgang.
 • Corrupte interventie: wordt gedeactiveerd zodra een overlevende de stervende staat binnengaat.
 • Tinkerer: kan nu slechts één keer per generator worden geactiveerd met een basislading van 90.
 • Hex: Niemand ontsnapt aan de dood: Overlevenden zien de aura van de Hex Totem binnen vier meter na activering. Dit bereik neemt in 30 seconden toe tot 24 meter.
 • Scourge Hook: Pain Resonance: Overlevenden zullen niet langer schreeuwen en de generator zal niet langer exploderen als de voortgang verloren gaat.

Survivor Meta Perks

 • Dead Hard: Het Endurance-effect wordt slechts één seconde geactiveerd.
 • Beslissende aanval: wordt nu gedeactiveerd zodra de uitgangspoorten zijn ingeschakeld. De verdovingsduur wordt ook teruggebracht tot drie seconden.
 • Geleende tijd: verlengt de duur van het uithoudingseffect met 6/8/10 seconden en verhoogt de duur van de bewegingssnelheidsbonus met 10 seconden voor elke overlevende die je losmaakt. Deze effecten worden geannuleerd als de onthaakte Survivor een opvallende actie uitvoert.
 • Iron Will: het verminderen van pijnvermindering tot 25/50/75%. Iron Will zal niet langer actief zijn wanneer Uitgeput, hoewel het geen Uitputting zal veroorzaken.
 • Zelfzorg: de genezingssnelheid wordt verlaagd naar 25/30/35% en de itemefficiëntiebonus is volledig verwijderd.
 • Spine Chill: wordt alleen geactiveerd als de moordenaar een duidelijk zicht heeft op de overlevende. Spine Chill heeft ook een aanhoudend effect van 0,5 seconde. Ten slotte wordt de kluissnelheidsbonus volledig verwijderd.

Wijzigingen in DBD niet-meta-voordelen

Killer Perk Buffs

 • Overlading: Samen met de huidige effecten, zal Overlading ervoor zorgen dat de regressiesnelheid van een getrapte generator in de loop van 30 seconden toeneemt van 100% naar 400%.
 • Uitbarsting: Verhoogde de regressiestraf van de generator tot 10% en de duur van het uitgeschakelde effect tot 15/20/25 seconden.
 • Knock Out: Naast het huidige effect, zorgt Knock Out ervoor dat stervende overlevenden 15 seconden lang 50% langzamer kruipen en hun herstelsnelheid met 25% verminderen.
 • Coulrophobia: Om genezing in de terreurradius van de Killer nog onaantrekkelijker te maken, zal Coulrophobia nu de snelheid van vaardigheidscontroles verhogen met 50% bovenop het huidige effect.
 • Dark Devotion: Dark Devotion wordt nu geactiveerd wanneer de Obsession een gezondheidstoestand verliest.
 • Jolt: Jolt stelt de Killer in staat om generatoren terug te dringen door simpelweg een Survivor neer te halen. Om het consistenter te maken en onzorgvuldige Survivor-spellen te bestraffen, hebben we de cooldown verwijderd.
 • Lethal Pursuer: Bovenop het bestaande effect verlengt Lethal Pursuer nu de duur van alle aura-leeseffecten met 2 seconden.
 • Scourge Hook: Gift of Pain: de snelheidsstraf voor actie verhogen tot 10/13/16%.
 • Thanatofobie: de straf voor actiesnelheid verhogen tot 4,5/5/5,5% per overlevende, met een maximum van 18/20/22%.
 • Scourge Hook: Monsterlijk heiligdom: dit voordeel zal nu alle kelderhaken in Scourge Hooks veranderen. Bovendien geven Scourge Hooks nu 10/15/20% snellere Entity-progressie – maar alleen als de Killer zich niet binnen 24 meter bevindt.

Survivor Perk Buffs

 • Calm Spirit: Naast de huidige effecten van Calm Spirit, kun je nu kisten openen en totems in stilte reinigen en zegenen, zij het met een snelheid van 40/35/30%.
 • Saboteur: Na maanden van studeren kunnen saboteurs nu Scourge Hooks identificeren. Hun aura’s worden in het geel weergegeven wanneer een Survivor wordt gedragen. Gebruik deze informatie in uw voordeel om te voorkomen dat Scourge Hook-voordelen worden geactiveerd.
 • Botany Knowledge: Botany Knowledge verhoogt nu de efficiëntie van de genezingssnelheid met 30/40/50%, een stijging van 11/22/33%.
 • Off the Record: krijg na het loshaken het statuseffect Endurance gedurende 60/70/80 seconden. Het Endurance-effect gaat verloren bij het uitvoeren van een opvallende actie.
 • Lucky Break: elke seconde die wordt besteed aan het genezen van een andere Survivor, verhoogt de duur van Lucky Break met 1 seconde. (De totale tijd mag de startduur niet overschrijden.)
 • Apotheek: nu wordt de apotheek geactiveerd wanneer u gewond raakt, waardoor een medische noodkit wordt gegarandeerd wanneer u een kist doorzoekt. Dit effect kan meerdere keren optreden in één proef.
 • Sole Survivor: Naast het verbergen van je aura, verhoogt Sole Survivor nu de reparatiesnelheid van je generator met 75% en de snelheid van je uitgangspoort en luikactie met 50%. Deze effecten zijn alleen actief als je de laatste overlevende bent.
 • Vervorming: krijg 1 token voor elke 30 seconden die je binnen de Killer’s Terror Radius doorbrengt.
 • Lichtgewicht: Naast de bestaande effecten van Lightweight, zullen uw krassporen meer sporadisch zijn, waardoor u moeilijker te volgen bent. Uw krassporen vervagen ook 5/4/3 seconden eerder, vanaf 3/2/1.
 • Déjà Vu: Om overlevenden te helpen de drie dichtstbijzijnde generatoren van stroom te voorzien, kent Déjà Vu nu een reparatiesnelheidsbonus van 5% toe aan de onthulde generatoren.
 • Niemand links achter: Naast de huidige effecten, zal niemand links achter een bewegingssnelheidsbonus van 7% toekennen aan alle overlevenden die je losmaakt. Bovendien wordt het voordeel nu geactiveerd wanneer de poorten worden aangedreven in plaats van geopend.
 • Dark Sense: wanneer een generator wordt aangedreven, wordt Dark Sense geactiveerd. De volgende keer dat de moordenaar binnen 24 meter van je komt, wordt hun aura gedurende 5/7/10 seconden onthuld. Dark Sense wordt dan gedeactiveerd.
 • Tenacity: Naast de huidige effecten vermindert Tenacity nu uw gekreun van pijn met 75% in de stervende staat.
 • Hope: Hope is geweldig voor diegenen die graag late-game saves maken, maar de beperkte duur kan ervoor zorgen dat het op een ongelegen moment verloopt. Aangezien dit voordeel alleen nuttig is aan het einde van de wedstrijd, is de duur volledig verwijderd.
 • Overijverig: In zijn huidige staat, geeft het reinigen van een totem je een reparatiesnelheidsbonus van 6%/7%/8%. Nu wordt die bonus verdubbeld als je een Hex-totem reinigt.
 • We’re Gonna Live Forever: Net als Barbecue en Chilli, biedt dit voordeel een enorme Bloodpoint-bonus. Gedrag wil niet dat Bloodpoints dicteert welke voordelen worden gebruikt, dus hebben ze de bonus Bloodpoints uit We’re Gonna Live Forever verwijderd.

Geef een antwoord