In Xenoblade Chronicles 3 moeten spelers de beste manieren bedenken om hun teamsamenstellingen voor hun feest te ontwerpen. Spelers die liever schade uitdelen, zullen zich meer richten op het binnenhalen van zoveel mogelijk aanvallers. Degenen die meer naar verdediging neigen, zullen waarschijnlijk proberen zoveel mogelijk verdedigers te krijgen. Ten slotte, degenen die zich willen concentreren op overlevingsvermogen, zullen proberen zoveel mogelijk genezers in te zetten.

In Xenoblade Chronicles 3 mag de balans in teamsamenstellingen echter niet over het hoofd worden gezien en kan van vitaal belang zijn voor het succes van een speler. Verdedigers en genezers zijn een must voor elk feest, en deze gids bereidt spelers voor om de beste Defender-edelstenen en de subklassen te kiezen die het beste bij hen presteren.

Wind in de rug X Gem

De Tailwind Gem is een mooie niche-edelsteen voor verdedigers, maar het is buitengewoon handig bij gebruik in de Zephyr-subklasse. Deze edelsteen biedt extra behendigheid, wat een van de belangrijkste statistieken is voor de Zephyr. De Zephyr vertrouwt op Evasion om hun vijand te overweldigen met tegenaanvallen, en kan ook hun bondgenoten beschermen door binnenkomende schade te blokkeren en teniet te doen.

Er zijn geen andere Defenders die veel baat zouden hebben bij Tailwind, maar vanwege de hoeveelheid kracht die het toevoegt aan de Zephyr, is het van onschatbare waarde voor hen. Of deze edelsteen nu wordt gebruikt door AI of spelers, ze zullen nog steeds evenveel succes behalen als ze hem gebruiken, waardoor het een behoorlijk flexibele edelsteen is.

Stalen bescherming X Gem

De Steel Protection Gem verhoogt de blokkeringssnelheid van het personage dat het gebruikt aanzienlijk. Blokkeren is cruciaal om krachtige aanvallen van sommige bazen te overleven. Inkomende schade aanzienlijk kunnen verminderen door middel van Blocking maakt een groot verschil in overlevingsvermogen. Overschakelen om de tank te besturen, maakt het vasthouden van aggro ook een stuk eenvoudiger. De Defender-subklassen die het meest profiteren van Steel Protection zijn Heavy Guard, Guardian Commander en Lost Vanguard.

Deze subklassen hebben hogere blokkeringspercentages dan alle andere subklassen en hebben veel baat bij het consequent kunnen blokkeren van inkomende aanvallen. In combinatie met bepaalde accessoires en items kan dit juweeltje ervoor zorgen dat deze subklassen een blokkeringspercentage van ongeveer 90% bereiken, wat absoluut onberispelijk is. Spelers moeten er echter voor zorgen dat ze een goede hoeveelheid schade hebben van de rest van het feest, aangezien hun schade matig is in vergelijking met elke andere subklasse.

Brimming Spirit X Gem

De Brimming Spirit Gem is een van de meest waardevolle edelstenen voor elke Defender-subklasse, omdat het de hoeveelheid gegenereerde Aggro verhoogt. Verdedigers kunnen geen tankschade toebrengen als de vijand niet geïnteresseerd is om ze te raken. Sommige gebieden kunnen niet worden bereikt om items te krijgen om de edelstenen te laten stijgen zonder zandduinen te doorkruisen. De Zephyr en Lone Exile hoeven deze edelsteen echter niet te gebruiken als spelers van plan zijn het personage meestal zelf te besturen.

Deze subklassen richten veel meer schade aan dan andere Defender-subklassen, wat hen op hun beurt zal helpen om ongeveer dezelfde hoeveelheid aggro te genereren, alleen al op basis van hun schadewaarden. Omdat de AI hun vaardigheden niet perfect zal benutten, als deze twee door AI worden bestuurd, dan is dit juweeltje perfect voor hen. De AI zal niet zoveel moeite hebben met het genereren van aggro met die twee subklassen bij het gebruik van Brimming Spirit, en aangezien Aggro een van de belangrijkste statistieken is voor een Defender, is dit juweeltje erg krachtig.

Steelcleaver X Gem

De Steelcleaver Gem verhoogt Attack aanzienlijk. 99 Nopon Coins kunnen spelers automatisch dit Gem level 10 geven. Dit is een Gem die weer een niche is voor de Zephyr en Lone Exile Subclasses. Dankzij hun hoge basisschadewaarden in combinatie met deze edelsteen kunnen ze een aanzienlijke hoeveelheid aggro genereren terwijl ze een behoorlijke hoeveelheid schade aanrichten.

De Steelcleaver zou niet zo effectief zijn bij de andere verdedigers, omdat ze lagere basisschadewaarden hebben en afhankelijk zijn van andere tactieken om aggro te genereren. Omdat dit juweeltje geen vereisten heeft om zijn effecten te krijgen, werkt het ook goed, ongeacht of ze worden bestuurd door AI of een speler.

Krachtige Combo X Gem

De Empowered Combo Gem verhoogt de schade met een groot percentage bij het annuleren van Arts. De schade van deze edelsteen kan niet worden geëvenaard door andere en wordt gebruikt op de Zephyr en Lone Exile. Empowered Combo duwt hun schade nog hoger en is een edelsteen die alleen mag worden gebruikt bij het besturen van het personage.

De AI zal Arts zelden annuleren en zal niet in staat zijn de waarde te maximaliseren die uit dit juweeltje kan worden gehaald. Als ze worden bestuurd door de AI, zijn spelers beter af met een van de andere edelstenen die in deze gids worden vermeld om deze plek te vullen.

Ironclad X Gem

De Ironclad Gem verhoogt HP met een grote hoeveelheid en is nuttig voor elke Defender-subklasse behalve de Zephyr. Extra HP hebben kan nooit een slechte zaak zijn en meer schade kunnen opvangen als een tank is geweldig. De Zephyr heeft het niet nodig omdat ze afhankelijk zijn van het ontwijken van aanvallen en tegenaanvallen.

Zelfs wanneer de Defender-subklassen worden bestuurd door AI, werkt deze edelsteen goed, omdat ze het goed doen met of zonder de extra HP. De extra HP kan ook extreem worden in gevaarlijke Boss-gevechten. Het hebben van de extra HP kan het verschil zijn tussen leven of dood, en het koopt tijd voor de genezers om bondgenoten te genezen en nieuw leven in te blazen. Zolang de Defender leeft, kunnen de meeste gevechten veilig worden voltooid.

Xenoblade Chronicles 3 is beschikbaar op Nintendo Switch.

Geef een antwoord