Het is gemakkelijk om te denken dat je alle hippe Destiny-termen kent – totdat iemand “kaas” als werkwoord gebruikt. Waarom transpireert iedereen in Crucible? Wat vegen we? De community van Destiny 2 heeft dit jargon in de loop der jaren ontwikkeld en het kan intimiderend zijn om de enige persoon te zijn die deze termen niet begrijpt. Gelukkig zijn we hier om je alle populaire Destiny 2-jargon te leren, zodat je ook KWTD kunt gebruiken.

Destiny 2 populaire slangdefinities

Toevoegen

Add is een verkorte versie van ‘extra vijanden’. Deze term wordt gebruikt om gewone vijanden te beschrijven die vaak in groepen spawnen. Deze vijanden zijn meestal kanonnenvlees, maar kunnen je team overweldigen als ze ongebreideld rennen. Als je een speler bent die is toegewezen om deze extra vijanden te doden, krijg je de rol van “add clear” toegewezen.

buff

Een buff kan twee dingen betekenen: een stuk uitrusting waarvan de effectiviteit is verhoogd door de ontwikkelaars van de game of een tijdelijk statuseffect. Als een wapen bijvoorbeeld is gebufferd, is het mogelijk door de ontwikkelaars verfijnd om meer schade aan te richten, omdat het niet zo krachtig was als het had moeten zijn. Een statuseffectverbetering is een tijdelijk effect dat op je personage wordt toegepast. U kunt deze linksonder in uw scherm bekijken.

Kaas

Een baas “kaasen” is hem verslaan op een goedkope maar effectieve manier. Er kan bijvoorbeeld een glitch optreden wanneer alle spelers de voet van een baas aanvallen, wat resulteert in hoge schade, maar de ontwikkelaars hebben deze strategie niet bedoeld. Dit zou een kaasstrategie zijn. Vaak zijn er twee strategieën om bazen te verslaan: kaas en legitiem. Legit verwijst naar het verslaan van een baas zoals de ontwikkelaars het bedoeld hebben, met behulp van de mechanica van het spel zonder exploits of glitches.

DPS

DPS is een acroniem voor ‘damage per second’ en verwijst naar de hoeveelheid schade die spelers kunnen toebrengen. Deze term kan een “DPS-fase” in een overval beschrijven, wanneer de baas kwetsbaar is voor schade. Het kan ook als werkwoord worden gebruikt, zoals een speler vertellen dat hij “de baas moet DPS” in plaats van met andere vijanden te vechten. Als spelers geen grote schade toebrengen aan een baas, kunnen ze zeggen dat hun team ‘lage DPS’ heeft. Integendeel, als een team buitensporige schade toebrengt aan een baas, heeft dat team ‘hoge DPS’.

KD

De KD van een speler verwijst naar hun ‘kill-death-ratio’. Om dit aantal te berekenen, deelt u eenvoudig het aantal doden over uw aantal doden. Deze term wordt grotendeels gebruikt in speler-tegen-speler-activiteiten en kan worden gebruikt als opschepperij. Een variatie op deze slangterm is KDA, waarin het aantal assists van een speler is opgenomen.

Kindervoogd

Kinderguardian is een term die wordt gebruikt om nieuwe Destiny 2-spelers te beschrijven. Deze naam wordt meestal niet denigrerend gebruikt, maar eerder als een beschrijvende term voor degenen die nieuw zijn in het spel. Kindervoogden kunnen vaak worden vergezeld door meer ervaren spelers die hen het spel leren, soms sherpa’s genoemd.

KWTD

Deze term is een acroniem voor ‘weet wat te doen’. Het wordt vaak gebruikt in LFG, of “op zoek naar groep”, waar spelers zoeken naar een fireteam om mee te doen. Als in de beschrijving van een brandweerteam KWTD staat, moeten spelers de werking van de activiteit begrijpen en ervaring hebben om mee te kunnen doen. Deze term wordt meestal gebruikt om ongewoon lange raids te voorkomen, waarbij spelers onverwachts een nieuwe speler moeten leren.

Meta

Deze term betekent ofwel ‘meest effectieve tool die beschikbaar is’ of ‘metagame’. Het verwijst naar de krachtigste uitrusting op een bepaald moment. De meta van een game kan wekelijks veranderen, met nieuw ontdekte synergieën en verbeteringen voor de schadeaantallen van een wapen.

Nerf

Een nerf is het tegenovergestelde van een buff. Als een wapen is nerfed, hebben de ontwikkelaars de effectiviteit ervan verminderd omdat het te krachtig was. Deze wijziging wordt meestal aangebracht om de balans in de meta van een game te herstellen en ervoor te zorgen dat elk wapen en elk stuk harnas levensvatbaar is.

PvE

Deze term betekent ‘speler versus omgeving’ en verwijst naar een activiteit waarbij spelers vechten tegen AI-gestuurde vijanden. De activiteiten van Destiny omvatten invallen, stakingen en verhaalmissies. In spelmodi als deze zijn alle vijanden AI-tegenstanders in plaats van spelers.

PvP

Deze term betekent ‘speler versus speler’ en verwijst naar een activiteit waarbij spelers moeten vechten. Sommige van deze activiteiten in Destiny omvatten Crucible-wedstrijden en Trials of Osiris. In spelmodi als deze zijn alle vijanden spelers in plaats van AI-tegenstanders.

Zout

Deze uitdrukking wordt gebruikt om spelers te beschrijven die overdreven boos zijn op het spel. Deze term is uitwisselbaar met het woord ‘giftig’. Salty-spelers hebben vaak een chip op hun schouders en reageren hun woede af op hun team of het vijandige team. Ze smijten beledigingen naar andere spelers en kalmeren zelden totdat het spel is afgelopen.

Sherpa

Sherpa’s zijn spelers wiens primaire doel het is om spelmechanica aan andere spelers te leren. Deze titel wordt vaak gebruikt voor spelers die raid-ontmoetingen leren, zoals een ‘raid sherpa’. Sherpa’s zijn ervaren spelers die goed bekend zijn met de mechanica van het spel en hun vaardigheden gebruiken om anderen door het spel te helpen. Ze worden zeer gewaardeerd in de Destiny 2-gemeenschap, omdat sherpa’s hun best doen om diagrammen te maken en de meest effectieve manier leren om andere spelers les te geven.

Zweet

Sweats zijn spelers die het spel te serieus nemen en uitsluitend speler-tegen-speler-activiteiten spelen. Ze zijn te vinden in volledige fireteams, gebruiken gedetailleerde callouts en praten met hun vijanden. Deze term kan ook als werkwoord worden gebruikt, zoals ‘waarom zweten ze in casual games’ of ‘die speler is zo bezweet’. Deze naam wordt meestal gebruikt als een belediging.

Veeg

Deze term wordt meestal gebruikt bij razzia’s en verwijst naar de dood van een heel brandweerteam. Wanneer spelers vroeg in een raid een fout maken, kiezen ze er vaak voor om zichzelf opzettelijk te wissen of te doden, om dat niveau opnieuw te beginnen en het opnieuw te proberen. Deze term kan ook worden gebruikt om een ​​boss-monteur te beschrijven die alle spelers doodt, vaak een wipe-monteur genoemd. Als de leider van je vuurteam om een ​​doekje roept, zoek dan de dichtstbijzijnde vijand op of spring door de dichtstbijzijnde leegte.

Voor meer Destiny 2-gidsen, ga naar Welke klasse moet je spelen in Destiny 2? QUIZ hier op Volsiz.

Geef een antwoord