Als het op Fortnite aankomt, is het eerste waar de meeste gamers aan denken het steeds groter wordende aantal crossover-personages of misschien de kenmerkende – maar verdeeldheid zaaiende – bouwmechanica. Een ding waar Fortnite echter ook in uitblinkt, is de snelheid waarmee het de gameplay verandert. Elke update voegt nieuwe vaardigheden, POI’s, wapens, modi en items toe of ontgrendelt deze, inclusief de nieuwste ontgrendeling van Shadow Bombs en Shield Bubbles. Deze gids vertelt spelers hoe deze items werken en waar ze ze op het eiland kunnen vinden.

De lange duur tussen grote updates is het resultaat van Fortnite ’s Dragon Ball – crossover, die een overvloed aan inhoud van de geliefde franchise aan de game heeft toegevoegd. Hoewel veel van de Dragon Ball -content misschien verdwenen is, kunnen spelers de Kamehameha en Nimbus Cloud Mythics nog steeds via capsules krijgen.

Schaduwbommen en schildbubbels krijgen

In overeenstemming met de traditie met de laatste paar weken van het seizoen, introduceert Fortnite Shadow of Phantasm Week als onderdeel van de laatste update. Het grootste onderdeel van de themaweek is het ontginnen van Shadow Bombs en Shield Bubbles, die op de grond, in kisten en in Supply Drops te vinden zijn.

Terwijl Shield Bubbles meer recentelijk verscheen tijdens een item-stemperiode eerder dit jaar, zijn Shadow Bombs sinds hoofdstuk 1 seizoen 9 gewelfd, wat de eerste keer is dat het item in meer dan drie jaar is gezien.

Voor degenen die Fortnite misschien nog niet zo lang spelen, zijn Shadow Bombs een item voor zelfgebruik dat de gebruiker in een schimmig spook verandert, waardoor ze moeilijk te zien zijn.

Spelers kunnen geen items, bouwwerken of wapens gebruiken in de schaduwstaat, hoewel hun mobiliteit enorm is toegenomen, waardoor dubbele sprongen mogelijk zijn. Wat betreft de Shield Bubble, het item spawnt een grote transparante koepel die vuur vanuit beide richtingen blokkeert. Shield Bubbles kunnen Junk Rifts tegengaan en zijn geweldig in het verdedigen van squadrons en voertuigen.

Schaduwbommen en schildbubbels zijn ook niet de enige dingen die voor Shadow of Phantasm Week worden gebruikt. Fortnite maakt ook gebruik van onderdrukte wapens, in de vorm van het Suppressed Assault Rifle en de Suppressed SMG.

De wapens lijken niet te zijn gewijzigd sinds hun laatste optreden, en bieden nog steeds dezelfde verhoogde nauwkeurigheid en lagere schade dan hun standaard tegenhangers. De Shadow of Phantasm-week eindigt op 7 september 2022 om 9.00 uur ET, wat betekent dat spelers snel moeten handelen als ze willen profiteren van de verschillende items.

Fortnite is gratis te spelen op pc, mobiel, PS4, PS5, Switch, Xbox One en Xbox Series X/S.

Geef een antwoord