Op 26 augustus 2022 bracht Roblox’s CEO en oprichter David Baszucki een officiële verklaring uit op de Roblox-blogsite waarin hij bevestigt wat veel spelers hoopten dat het slechts een gerucht was – dat de site een update zou krijgen in branding die bestaat uit een nieuw logo, lettertype, kleurenschema en slogan. Hoewel er niet veel is veranderd tussen de bijgewerkte branding en de set die eerder werd gebruikt, zijn veel fans naar Twitter gegaan om hun afkeer van het nieuwe debuut te uiten en zelfs een petitie te hebben ingediend om de oude branding terug te brengen naar het miljardenplatform.

Sinds het oorspronkelijke debuut als bètaprogramma in 2004, heeft Roblox talloze vernieuwingen ondergaan, waarbij de meest bekende verandering plaatsvond tussen 2017 en 2018, toen het bedrijf besloot zijn cartoonachtige rode letters achter zich te laten en in plaats daarvan te kiezen voor de witte en zwarte blokletters waar het tegenwoordig bekend om staat.

Ondanks deze eerdere vernieuwingen hebben spelers in 2022 het gevoel dat de meest recente wijziging in het lettertype van Roblox, die de tweede, niet-gekantelde Roblox-kubus in de titel van het platform verving door de letter O en het lettertype zelf een minder blokkerig uiterlijk gaf, is schijnbaar het ergste en krijgt veel kritiek omdat het “te zakelijk” is.

In antwoord op iemand die beweerde dat het nieuwe logo er beter uitziet voor Roblox, was Twitter-gebruiker @DecentDevYT het daar niet mee eens en zei: “Het is meer ‘zakelijk’ dan de vorige! De laatste was blokkerig en best leuk, deze heeft gewoon een saaie zakelijke lettertype.” In een andere reeks tweets verklaarde gebruiker @insomniainsect: “Ouder is niet altijd beter, maar het feit dat het oude logo niet langer bij Roblox past, laat zien hoe ver de game echt is gegaan. Het is een stap in de goede richting voor hun goddelijke gemoderniseerde visie van Roblox en hun geliefde ‘Metaverse’ dat is zeker.”

Naast het nieuwe lettertype onthulde Roblox ook een nieuwe slogan, waarbij de oorspronkelijke slogan van “Powering Imagination” werd gewijzigd in “Reimagining the way people come together”, en een nieuw, enigszins aangepast logo. Dit nieuwe logo, dat bijna identiek lijkt aan het vorige Roblox-logo minus een nu verbreed gat, is misschien wel de meest schadelijke verandering die Roblox heeft aangekondigd, waarbij spelers het platform ervan beschuldigen het logo te stelen van het populaire game-ontwikkelingsbedrijf Bethesda.

Fans van de klassieke look van Roblox kunnen ook afscheid nemen van het iconische rode, zwarte en witte thema, aangezien het platform een ​​nieuwe reeks kleuren heeft geïntroduceerd in zijn merkportfolio: mindaro, neon paars, pattens blue, black pearl, bokara grey en wit. Het onofficiële, maar door de gemeenschap vertrouwde Roblox-nieuwsaccount Bloxy News was een van de eerste accounts die pronkte met deze nieuwe kleuren op Twitter en debuteerde met een bijgewerkt logo voor het account dat alle nieuwe branding van Roblox gebruikt.

Hoewel, zoals hierboven vermeld, veel gebruikers momenteel tegen de rebranding van Roblox zijn, zijn anderen opgekomen voor de veranderingen. Toen de populaire Roblox YouTuber KreekCraft naar Twitter ging om zijn steun te betuigen voor de aankondiging van Roblox, kozen golven van gebruikers de kant van hem, waaronder @rThernus, die antwoordde: “Ik ben dol op die slogan, en de verandering van het logo is iets waar ik echt onverschillig over ben omdat het praktisch hetzelfde. Het nieuwe lettertype is geweldig, de nieuwe slogan is geweldig en de verandering van het logo is volledig vergeetbaar. Ik denk dat de haat tegen deze verandering onterecht is!” Een andere gebruiker, @diasstebanak, verklaarde: “Dit [logo] is veel leuker. Het is minder vet, wat betekent dat het gemakkelijker te lezen is, [en] het geeft de ‘Cheez-It'[in Roblox] is nu gewoon een gewone O. Roblox gaat in een positievere richting, zoals blijkt uit hun recente activiteit.”

Of Roblox-fans het nu eens zijn met de ontwerpwijzigingen of niet, de merkupdate is er om te blijven en zal de komende weken op de website en sociale media van Roblox worden weergegeven. Zoals Baszucki in zijn aankondiging zei: “het Roblox-logo staat voor bouwen, progressie en beweging”, en dat zou allemaal niet mogelijk zijn zonder wijzigingen aan te brengen.

Geïnteresseerd om meer Roblox-nieuws te lezen? Bekijk onze recente artikelen over de jaarlijkse Roblox Bloxy Awards die zijn omgevormd tot Roblox Innovation Awards of het beroemde “oof” -geluid van Roblox is van het platform verwijderd vanwege licentieproblemen hier op Volsiz.

Geef een antwoord