Digimon Survive Part 8 is een essentieel hoofdstuk in het verhaal, waarin de geschiedenis van de twee werelden en de machinaties van “The Master” worden uitgebreid, terwijl ook Miyuki’s rol in alles wordt uitgelegd en waarom The Master haar nodig heeft. Het is ook het deel waar de acties van spelers het grotere plot echt beginnen te beïnvloeden en waar spelers de beslissing nemen die bepaalt op welke van de routes ze zich vanaf deel 9 zullen bevinden.

Digimon Survive is een visuele roman/tactische RPG ontwikkeld door Hyde en uitgegeven door Bandai Namco Entertainment. De game volgt een groep kinderen die voorover in een vreemde nieuwe wereld worden gegooid nadat ze een mysterieus heiligdom hebben bekeken. De groep ontmoet Digimon-partners en moet vechten om te overleven en de mysteries van de nieuwe wereld waarin ze zich bevinden te ontdekken.

Introductie – Takuma’s House

Dit hoofdstuk begint met een flashback naar Takuma op weg naar de reis waarmee dit hele avontuur begon. Zijn moeder controleert of hij alles voor de reis heeft en begint een lang verhaal over wanneer hij zijn lunch vergat tijdens een schoolreisje in de tweede klas. Takuma rent de deur uit en de flashback eindigt als Takuma wakker wordt.

Takuma wordt wakker geschud door Agumon in de vertrouwde omgeving, het Spider Lily Forest. Het lijkt erop dat wat Miyuki ook deed om hen te helpen ontsnappen, de Meester ze hier heeft gebracht. Het eerste waar ze aan denken is Miyuki proberen te vinden, maar ze zien haar niet in de buurt. Gelukkig horen ze iets en vinden haar als ze het geluid gaan controleren.

Nu Miyuki weer normaal kan praten, is het eerste wat ze doet Takuma bedanken dat ze zo aardig voor haar en haar broer is geweest sinds ze elkaar hebben ontmoet. Na enige tijd te hebben gepraat, keert het onderwerp terug naar waar ze werkelijk zijn, en Agumon onthult dat hij helemaal geen Digimon in de buurt kan voelen. Takuma concludeert snel dat ze ergens in de buurt van de school moeten zijn, aangezien dat het enige gebied is waar rode spinlelie groeit, maar de omgeving komt niet overeen, en Takuma realiseert zich plotseling iets, maar besluit het niet te vermelden totdat hij het zeker weet.

De groep bespreekt wat te doen:

Laat Agumon scouten. Moreel +1
Blijf zitten. Harmonie +1
Kijk samen rond. Woedend +1

Uiteindelijk gaat de groep op zoek naar tekenen van de anderen. Als ze in de verte een licht zien schijnen, gaat de groep die kant op. Takuma denkt dat deze plek vertrouwd aanvoelt, en nadat hij het met Agumon heeft besproken, rent hij weg om zijn theorie met eigen ogen te bevestigen. Het duurde niet lang of hij kwam bij een bekende tunnel, een tunnel die bestond in de echte wereld, niet in de andere wereld waarin ze waren gegooid.

Hij en Miyuki lijken allebei te beseffen waar ze nu zijn, en het duurt niet lang voordat ze door de tunnel gaan om er zeker van te zijn, met Agumon vlak achter hen. Op dit punt realiseert Agumon zich ook wat er aan de hand is en raakt begrijpelijkerwijs een beetje in paniek voordat hij genoegen neemt met opgewonden zijn om een ​​hele nieuwe wereld te zien.

Miyuki onthult dan dat het lied dat ze zong in de muziekkamer hier iets mee te maken heeft, en Takuma vraagt ​​haar ernaar.

Waarom was je daar? Moreel +1
Hoe zit het met de anderen? Harmonie +1
Hoe zit het met je ziel? Woedend +1

Agumon voelt iets, maar zegt dat het voelt als iets menselijks in de buurt in plaats van een Digimon.

politie tape

De groep arriveert bij het deel van de weg dat de politie aan het begin van het spel had afgezet en Miyuki lijkt zich ergens zorgen over te maken.

…de anderen? Moreel +1
…Haru? Harmonie +1
…Agumon? Woedend +1

Ongeacht de keuze van die speler, dat is niet het enige wat haar dwars zit, maar verder legt ze het nog niet uit. Ze vraagt: “wanneer is het nu?” en Takuma vertelt haar dat het ongeveer een week geleden is dat ze voor het eerst in de andere wereld zijn aangekomen.

Miyuki realiseert zich dan dat de mensen in de buurt naar Agumon blijven kijken. Takuma vraagt ​​Agumon om zich te verbergen, wat hij doet (zij het met tegenzin), en Takuma besluit met de mensen in de buurt te praten om erachter te komen wat er is gebeurd sinds ze verdwenen zijn.

Praat om de beurt met elk van de mensen in de buurt om erachter te komen dat het maar een korte tijd in de echte wereld is geweest, misschien een paar uur, ondanks de vele dagen dat iedereen vast zat in de andere wereld. Miyuki lijkt erg bezorgd te zijn over het feit dat er al tientallen jaren niet meer voor het heiligdom wordt gezorgd, waarbij ze bijzonder slecht reageert op het woord ‘decennia’. Blijkbaar kregen studenten onlangs te horen dat ze voor de veiligheid terug moesten naar de school na een aardverschuiving, en 50 jaar geleden waren er verdwijningen, waaronder de dochter van de beroemde “Minase” -familie. Miyuki reageert slecht op de vermelding dat de Minase-dochter ook vermist wordt.

Agumon onderbreekt tegen het einde van Takuma’s onderzoek, en Takuma moet hem laten doorgaan voor een hi-tech knuffeldier om paniek te voorkomen. Agumon zegt dat hij gewoon te nieuwsgierig was naar Takuma’s wereld om zich te blijven verstoppen. De groep begint dan terug te trekken naar de school.

Bloeiende weg

Terwijl de groep naar de school gaat, vraagt ​​Takuma aan Miyuki wat haar dwars zit. Nadat ze erop heeft aangedrongen dat ze haar zullen geloven, onthult ze dat, hoewel het zeker de wereld is waar ze vandaan komt, ze het niet herkent. Nadat ze het jaar met Takuma heeft gecontroleerd en ontdekt dat het 2020 is, onthult ze dat ze uit een heel ander jaar komt, dat het heiligdom destijds niet in puin lag en dat ze geen idee heeft wat een computer is.

Omdat Miyuki duidelijk geschrokken is en zich niet lekker voelt, stelt Takuma voor dat ze zich naar de school haasten, zodat ze kan rusten.

De school

Aangekomen bij de school, vraagt ​​Miyuki wat het plan is, wat suggereert dat ze rondvragen voor meer informatie.

Zoek een leraar. Moreel +1
Verberg Agumon. Harmonie +1
Vergeet het, rust maar uit. Woedend +1

Nadat ze hun eerste zet hebben beslist, gaat de groep (zonder Agumon) naar binnen om een ​​leraar te zoeken.

De School – Verkenning

Gratis gevecht

Het Free Battle-gebied dat beschikbaar is tijdens dit gedeelte van deel 8 bestaat uit het ultieme niveau Digimon Andromon, Etemon en Monzaemon. Ze kunnen een goede aanvulling zijn op het team als ze nog niet zijn aangeworven, maar er zijn op dit moment ook genoeg kansen geweest om ze te verwerven. Ze bieden echter wel een goede ervaring en met Monzaemon kan worden onderhandeld voor gegarandeerde Perfect Enlightenment-platen.

Hal

Als ik hier met de Tall Boy praat, blijkt dat een leraar overal naar Takuma en de anderen heeft gezocht.

Cafetaria

Als we met de studenten praten, blijkt dat alle docenten ergens heen gingen, waarschijnlijk om de vermiste mensen te zoeken. Miyuki zal schrikken en dan opgetogen zijn als de tv “uit zichzelf aangaat” als Takuma uitlegt wat een afstandsbediening is. Het nieuwsbericht suggereert dat het nog steeds dezelfde dag is dat Takuma en de anderen naar het heiligdom vertrokken en in de andere wereld belandden.

Dit wordt snel gevolgd door de onthulling dat overal waar de groep iemand verloor in de andere wereld (of liever, waar de mist verscheen in de andere wereld), het ongelukken en plotselinge rampen heeft veroorzaakt in de echte versie van die locatie.

Is het geen toeval? Moreel +1
Kun je het spellen? Harmonie +1
Heb je het altijd al geweten? Woedend +1

Takuma en Miyuki gaan naar de muziekkamer om te bespreken wat ze zojuist heeft gerealiseerd. Ze gebruikt het schoolbord om een ​​diagram te schetsen en legt uit dat wanneer er een ongeluk gebeurt in de andere wereld, het in deze wereld wordt gespiegeld. Miyuki stelt dat, als enigen die dit weten, Takuma en zij de enige zijn die er iets aan kunnen doen.

Miyuki legt uit dat ze haar lied kan gebruiken om de weg tussen werelden te openen en dat ze terug wil om de anderen te helpen en de ongelukken en rampen te stoppen. Ze wil de Meester stoppen.

Ik ben machteloos. Moreel +1
Ik kan ze niet achterlaten. Harmonie +1
Ik ben bang. Woedend +1

Monsteraanval in de echte wereld

Een leraar arriveert, blij om te zien dat Takuma veilig is. Takuma beweert dat hij van de anderen werd gescheiden en een lokaal meisje ontmoette dat hem hielp terug naar school te gaan om Miyuki’s aanwezigheid uit te leggen. De leraar legt uit dat er een monster opdook in de buurt van het oude heiligdom, waardoor Takuma en Miyuki haastig wegrennen om het te controleren.

Terwijl ze Agumon pakken, veroorzaakt de groep wat opschudding terwijl ze terugrennen naar het heiligdom. Hun ergste angsten worden werkelijkheid als Piedmon mensen bij het heiligdom aanvalt. Miyuki probeert Piedmon ervan te overtuigen dat de Meester niet om hem geeft en niet is wat hij denkt, maar hij bereidt zich voor om haar aan te vallen.

Vraag Agumon om te helpen. Moreel +1
Dekking voor haar. Harmonie +1
Zeg haar dat ze moet rennen. Woedend +1

Er begint een strijd tegen Piedmon, terwijl toeschouwers alles op camera krijgen.

Piedmon Boss Battle

Piedmon wordt geflankeerd door Andromon en twee Kiwimon in dit gevecht, en de speler heeft geen toegang tot een van de partner Digimon behalve Agumon, dus als spelers hun gratis Digimon niet op niveau hebben gehouden, kan dit gevecht een serieus gevecht zijn. uitdaging.

Andromon is een ultiem niveau vaccin-type verdediging Digimon die immuun is voor slaap en verwarring. Hij is iets zwakker voor fysieke aanvallen dan speciale aanvallen, dus een op fysieke aanval gerichte Data Digimon zou hem waarschijnlijk het snelst kunnen uitschakelen, vooral door te profiteren van zijn zwakte voor water. Kiwimon zijn op mobiliteit gerichte Digimon van het datatype die kwetsbaar zijn voor vuuraanvallen en bestand zijn tegen slaap; ze zijn ook minder goed bestand tegen fysieke aanvallen in vergelijking met speciale aanvallen.

Spelers moeten langzaam vooruitgaan en afstand houden van Piedmon totdat zijn volgelingen zijn gedood, omdat hij enorme schade kan aanrichten en altijd van achteren toeslaat met zijn Trump Sword-aanval. Hij is een virustype Digimon zonder zwakheden en weerstand tegen alle elementen behalve licht, dus een vaccin Digimon met krachtige lichtaanvallen zoals Magnaangemon of Angewomon is ideaal om hem te bestrijden. Hij heeft ook toegang tot X-Heal om zijn eigen HP te herstellen en gebruikt zijn passieve vaardigheid “Mad Clown” om willekeurig een willekeurige stat op zijn doelwit te verminderen wanneer hij aanvalt.

Spelers moeten er ook voor zorgen dat ze de kist rechts van het startpunt pakken voor de Hydro Water-vaardigheid, een speciale aanval op het waterelement. Het belangrijkste element van dit gevecht is ervoor te zorgen dat Piedmon als een groep wordt benaderd en bevochten en waar nodig gebruik te maken van helende vaardigheden en items vanwege zijn ongelooflijke aanvalskracht.

Nasleep en terugkeer naar de andere wereld

Terwijl Piedmon op de een of andere manier overeind blijft van zijn nederlaag en zich voorbereidt op een nieuwe ronde, besluit Miyuki haar lied te gebruiken om de poort te openen terwijl Takuma en Agumon hem erdoor duwen. Nu Piedmon voorlopig is afgehandeld, herhaalt Miyuki haar verlangen om terug door de poort te gaan en de dreiging van de Meester het hoofd te bieden.

Omdat het verhaal zich hier vertakt, biedt de game de mogelijkheid om op te slaan voordat je verder gaat. De hier beschikbare opties zijn gebaseerd op de karmastatistieken van de speler, waarbij de optie voor een bepaalde route alleen verschijnt als de speler 25 punten heeft in de bijbehorende stat.

Wees trouw aan mijn vrienden. Ga terug naar de andere wereld en start de morele route.
Red de wereld. Ga terug naar de andere wereld en start de Harmony Route.
Blijf bij Agumon. Ga terug naar de andere wereld en start de Wrathful Route.
Ga nooit terug. Blijf in de echte wereld. Triggert het slechte einde.

Als de keuze eenmaal is gemaakt, wordt Takuma gebeld door zijn moeder en is hij klaar om nog een keer de andere wereld in te gaan, omdat hij voelt dat ze hem steunt. Men hoort de meester plannen maken en het stuk eindigt.

Als spelers in New Game Plus met succes Ryo en Shuuji hebben gered, leiden alle keuzes behalve “Never Go Back” in plaats daarvan naar de Waarheidsroute.

Digimon Survive is nu beschikbaar voor PS4, PS5, pc, Xbox One, Xbox Series X/S en Nintendo Switch.

Geef een antwoord