De langverwachte Return to Monkey Island biedt meer point-and-click-puzzels dan onze held Guybrush Threepwood zijn zwaard kan schudden. De game zit vol met onze oude favoriete personages, van de kwaadaardige aartsvijand LeChuck tot Stan the Used Ship Salesman. En wanneer je terugkeert naar Melee Island, word je ook herenigd met de Old Pirate Captains. Ze runnen nu een viswinkel in High Street, maar er gaan geruchten over een verbonden geheim genootschap. Dus, hoe word je een Chum in Return to Monkey Island?

Hoe word je een van de vriendjes in Return to Monkey Island Casual & Hard Mode

Eenmaal binnen in de Fish Shop, vraag naar Sushi de goudvis  in een kleine tank bij de deur. Een van de voormalige piratenleiders onthult dat het eigendom is van Chums, een semi-geheim genootschap van vissers. In de Casual-modus vertellen ze je ook dat er geen reden is om mee te doen aan de casual versie  van het spel, maar je kunt het toch (door alsjeblieft te zeggen). Ze geven je een kunstaas  dat jou – en anderen – identificeert als lid van Chums. Dit betekent dat je met andere leden van de samenleving kunt praten als je ze het kunstaas laat zien.

Hoe word je een hooggeplaatste vriend in Return to Monkey Island – Casual & Hard Mode

Om een ​​hooggeplaatste Chum te worden, moet je je storytelling verbeteren. Dat doe je door met mede Chums te praten. Selecteer altijd dezelfde opties, zodat je een verhaal kunt maken dat klopt. Elke Chumm helpt je het verhaal uit te breiden, maar blijf bij het oorspronkelijke uitgangspunt.

  • Eerste Chumm: iemand om mee te praten is een piraat die buiten Scumm Bar staat te branden. Laat haar het vislokmiddel zien en probeer een verhaal te vertellen (vermijd de lamantijnoptie). Na een vriendelijke babbel haal je haar drankje op.
  • Tweede Chumm: laat het vislokmiddel aan de slotenmaker zien. Oefen het vertellen van verhalen met haar.
  • Derde Chumm: Reis naar het eiland Scheurbuik en praat met Elaine. Maar eerst moet je haar vinden. Om dat te doen, ga naar het kamp en pak de Note. Gebruik de informatie van de Note om haar te vinden in het Lime forest. Laat het kunstaas aan Elaine zien en oefen het vertellen van verhalen. Pak daarna de limoenen op.
  • Vierde Chumm: Reis naar Brrr Muda. Je komt Scheurbuik Inspectiepunt tegen. Vul het douaneformulier in door het laatste selectievakje aan te vinken. Ga naar Ice Quarry en laat het Fishing aas aan de bewaker zien. Hij zal je meer leren en je informeren over de vorige Chumm genaamd Bob. Ja, het is Apple Bob!
  • Fifth Chumm: Reis naar het schip van LeChuck. Maak je geen zorgen, het is volkomen veilig om aan boord te komen. Laat Apple Bob het vislokmiddel zien en hij leert je hoe je het verhaal perfect kunt vertellen.

Nu je je verhalen hebt verbeterd, ga je terug naar de viswinkel, The Cod’s Wallop. Laat je vislokmiddel aan piraten zien en vertel ze je verhaal. Blijf bij je verhaallijn, voeg geen nieuwe personages in of zeg niets dat niets met de vorige verklaring te maken heeft. Als je het goed doet, word je een hooggeplaatste Chumm! Nu kun je die vlag in de viswinkel laten hangen.

We hebben het laatste nieuws over Monkey Island hier bij Volsiz! Bekijk hier hoe het hintboek werkt in Return to Monkey Island.

Geef een antwoord