Deel 2 van Return to Monkey Island bevat nogal wat taken die spelers moeten voltooien. Eerst moeten ze een manier vinden om uit het ruim van het schip te ontsnappen en dan moeten ze uitzoeken hoe ze een afgeplatte schedel in handen kunnen krijgen. Daarna hebben spelers twee hoofdverhaaldoelen die in willekeurige volgorde kunnen worden aangepakt.

Spelers moeten niet alleen de bemanning overtuigen om mee te gaan met het plan van Guybrush, maar ook de kaart van LeChuck naar het geheim van Monkey Island stelen. Deze gids gaat over het laatste en legt ook uit wat spelers moeten doen nadat beide taken zijn voltooid.

Hoe de kaart van LeChuck naar het geheim van Monkey Island te stelen

Keer terug naar Monkey Island -spelers kunnen de kaart van LeChuck op elk moment stelen nadat Gullet over het drankje is gekanteld en Guybrush is gepromoveerd tot First Swab. Ondanks dat LeChuck een groot probleem maakt over hoe belangrijk de kaart is en benadrukt dat het de enige is die er is, is het eigenlijk vrij eenvoudig te stelen, hoewel spelers hun sporen moeten uitwissen om te voorkomen dat ze gepakt worden.

Om de kaart te stelen, hoeven spelers alleen maar naar het dek van het schip te gaan en helemaal naar rechts te gaan. Volgens het stuk papier daar, zal het twee keer luiden van de nabijgelegen bel ertoe leiden dat LeChuck het dek op gaat om naar zijn bemanning te schreeuwen. Na een paar ogenblikken hiervan zullen spelers de controle terugkrijgen en kunnen ze hun weg naar beneden vinden naar de nu lege hut van LeChuck. Eenmaal daar kunnen ze de kaart van LeChuck krijgen door deze om te ruilen voor de kaart naar de dweilboom die Wally in deel 1 voor Guybrush heeft gemaakt.

Hoe kom ik bij Monkey Island

Ervan uitgaande dat spelers de bemanning al hebben laten stemmen voor zijn plan, zijn ze nu één stap verwijderd van een terugkeer naar Monkey Island. Het enige wat je hoeft te doen is een manier vinden om Murray’s afgeplatte schedel naar het schip van kapitein Madison te brengen, wat, net als het stelen van de kaart, opmerkelijk eenvoudig blijkt te zijn. Spelers hoeven Murray alleen maar in het kanon op het dek van het schip te laden, waarna Guybrush hem daar automatisch afvuurt.

Er zal dan een kort filmpje zijn waarin Guybrush per ongeluk zijn identiteit onthult. Zodra het voorbij is, krijgen spelers de kans om deel te nemen aan een beledigend zwaardvechten. Helaas is er echter geen manier om te winnen, dus hun keuzes zijn volkomen zinloos. Uiteindelijk zal Guybrush merken dat hij op de oceaanbodem wordt neergeslagen, wat een gesprek aangeeft over zijn opmerkelijke ademende vaardigheden en het begin van deel 3.

Return to Monkey Island is nu beschikbaar op pc en Nintendo Switch.

Geef een antwoord