Aangezien The DioField Chronicle een RPG is, zijn er een paar statistieken die essentieel zijn om uit het hoofd te leren wat ze doen en betekenen. Gebruik deze gids om alle statistieken en attributen te begrijpen en wat ze betekenen in The DioField Chronicle.

Alle attributen uitgelegd in The DioField Chronicles

In The DioField Chronicle zijn het niet zoveel statistieken om in de gaten te houden, zoals sommige RPG’s – er zijn er maar zes. Maar als je zoveel statistieken hebt, is het veel eenvoudiger om te leren hoe je een bepaalde eenheid opbouwt.

Alle statistieken in The DioField Chronicles

  • HP — Wanneer de HP van een personage 0 bereikt, worden ze arbeidsongeschikt.
  • EP — Dit wordt verbruikt bij het gebruik van vaardigheden.
  • Aanval — Beïnvloedt de toegebrachte schade.
  • Verdediging — Beïnvloedt ontvangen schade.
  • Techniek — Beïnvloedt vaardigheidsschade en kritieke treffers.
  • Geluk — Beïnvloedt de toegebrachte schade en het aantal kritieke treffers.

Niet alle eenheden hebben alle zes deze kenmerken nodig om zo hoog mogelijk te zijn of zelfs in evenwicht te zijn. Je kunt over het algemeen een redelijk goed inzicht hebben in welk personage zich moet concentreren op welke attributen uit hun gegeven statistieken.

Neem bijvoorbeeld Izelair. Ze is een soldaat die niet veel techniek of geluk nodig heeft. Geluk hebben zal zeker helpen, maar focussen op haar verdediging en HP is veel voordeliger. Als tankpersonage moet Izelair schade kunnen oplopen, omdat ze alle aandacht van de vijanden krijgt, maar het terugbrengen van de schade is ook nuttig.

Als we echter Andrias nemen, die ook een soldaat is, verschillen de statistieken die hij nodig heeft sterk van die van Izelair. Andrias moet zich richten op Aanval, maar ook op Techniek. Hij is een DPS-personage dat wonderen verricht door doelen in een hinderlaag te lokken en om te gaan met doelen zoals boogschutters. De vaardigheden van Andrias zijn allemaal mobiliteit en het uitdelen van de dodelijke slag voor vijanden. Toch is zijn verdediging zo laag dat je niet wilt dat hij vijanden tankt.

Beide personages komen uit dezelfde klasse, maar verschillen sterk van elkaar. Met een beperkte selectie aan statistieken kan de speler echt een personage bouwen zoals hij dat wil.

Voor meer, The DioField gidsen op Volsiz. Bekijk HP herstellen in The DioField Chronicle of EP herstellen in The DioField Chronicle.

Geef een antwoord