Je kunt in The DioField Chronicle een heleboel personages door elkaar schudden, maar uiteindelijk wordt iedereen ingedeeld in een van de vier typen eenheden: Soldier, Cavalier, Sharpshooter en Magicker. Het type eenheid van een personage bepaalt hun vechtstijl, dus ze hebben allemaal hun eigen sterke en zwakke punten.

Hier is alles wat je moet weten over soorten eenheden als je iedereen in de strijd volledig wilt gebruiken.

Waar zijn de typen eenheden in The DioField Chronicle goed in?

Eenheidstypen kunnen eenvoudiger als volgt worden geclassificeerd:

  • Soldaat: Melee-eenheden
  • Cavalier: Melee-eenheden op paarden
  • Scherpschutter: mensen die wapens en bogen hanteren
  • Magicker: Mensen die stokken en toverstokken hanteren

Van de drie hebben de Cavaliers, Sharpshooters en Magickers duidelijke sterke en zwakke punten.

Cavaliers

Cavaliers zijn erg mobiel, maar ze hebben lagere algemene statistieken in vergelijking met hun Soldier-tegenhangers. Ze kunnen het best worden gebruikt voor het verzamelen van lichtbollen, het belegeren van bases en het bieden van dringende ondersteuning aan een groep die ze nodig heeft. Investeer als eenheden die alleen zijn tijdens kritieke momenten, bepantsering om hun overlevingsvermogen te vergroten.

Scherpschutters

Scherpschutters zijn zwak, maar ze kunnen vijanden van ver neerschieten. Als je een explosief vat moet schieten, heb je daar een Sharpshooter voor nodig. Hun rol is meestal je sub-schadedealer, maar je kunt ze in plaats daarvan ook statusveroorzakende wapens geven, voor de extra ondersteuning.

Tovenaars

Magickers zijn de enige eenheden die spreuken kunnen uitspreken, of het nu voor belediging of ondersteuning is. Aanvallende Magickers zijn destructief maar zwak. Evenzo kunnen genezers, ziekteverwekkers en andere Magickers van het ondersteunende type alle hulp bieden die u op afstand nodig hebt. Ze zijn nog steeds zwak, maar iets steviger dan aanvallende Magickers.

Let op de statistieken van je Magickers – als hun Attack-statistieken redelijk hoog zijn, zoals Waltaquin, is dat een aanvallende eenheid. Anders is hun rol ondersteunend.

Magickers zijn het beste gepositioneerd, niet achter, maar in het midden van je formatie. Dit komt omdat ze veel gebiedsdekkende spreuken hebben, zoals Regen. Om ze vervolgens te beschermen terwijl de spreuk wordt uitgesproken, moeten je andere eenheden hen omringen.

soldaten

Elke soldaat heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Soldaten zijn die de sterke punten kunnen ondersteunen en de zwakke punten van je Cavaliers, Sharpshooters en Magickers kunnen dekken.

De vechtstijl van een soldaat hangt af van hun algemene statistieken en voorkeurswapen. Andrias, die een dolk hanteert, is bijvoorbeeld snel en heeft vaardigheden met weinig tot geen cooldown. Het nadeel hiervan is dat als hij de meeste schade aan een vijand toebrengt, er een grote kans is dat hij ook hun primaire aanvalsdoelwit zal zijn. Daar is zijn verdediging echter niet sterk genoeg voor.

Ondertussen is Izelier, die een zwaard en schild gebruikt, meer een tank. Ze heeft zwakke aanvallende statistieken, maar kan waarschijnlijk drie vijanden uitlokken, aangevallen worden en blijven staan. Behandel al je soldaten als een ander eenheidstype.

Voor meer hulp bij The DioField Chronicle, bekijk enkele van onze andere berichten hier op Volsiz.

Geef een antwoord