Dit zijn de beste Valheim-wapens om te overleven in het 10e Noorse rijk. Er zijn tal van wapens beschikbaar om te knutselen, maar sommige zijn zeker beter dan andere. Zo is de Crude Bow prima voor starters, terwijl de houten Club makkelijk genegeerd kan worden.

Dus, om je te helpen meteen het beste van het beste te krijgen, is hier een overzicht van de beste wapens in Valheim, van de Draugr Fang tot de enige echte Porcupine. Volg de crafting-recepten zoals hieronder beschreven, rust het wapen uit en geef die biome-bazen wat ze verdienen. Vergeet niet om deze ook te combineren met de beste Best Valheim-pantseropties, als je de beste overlevingskans wilt.

Valheim-tips | Valheim werkbank | Valheim reparatie | Valheim zaden | Valheim-biomen | Routekaart Valheim | Valheim Game Pass | Valheim Elder dagvaarding | Valheim cheats en spawn itemlijst | Valheim Botmassa | Valheim vuursteen | Valheim crafting progressie

 Valheim Fakkel

Een beetje een vreemde eerste inzending, maar spelers hebben de neiging om de kracht van de Torch over het hoofd te zien als het eerste bruikbare Valheim-wapen. Behalve dat het extreem gemakkelijk te maken is, krijg je er een gratis als je spawnt als een nieuw personage.

Toegegeven, de botte schade is extreem laag. Maar hier is het ding: het is het enige slagwapen dat vuurschade aanricht. En raad eens wie extreem zwak is tegen vuur? Elke vijand in de Meadows (Greylings, Greydwarves, Necks, Boars). Het vuur zal ze zelfs afschrikken, waardoor je een gevecht bespaart terwijl je nog in lompen bent. Als er één wapen is dat je als nieuwe Viking zal overleven, is het de Torch.

Valheim Ruwe boog

Is het de beste boog in Valheim? Nee, maar de Crude Bow is het beste wapen dat je kunt krijgen in de allereerste fase van het spel, voordat je Eikthyr uitschakelt. Dankzij zijn bereik kan de Crude Bow de gevaarlijkste tegenstanders uitschakelen zonder jou in gevaar te brengen. Het wordt daarom als beter beschouwd dan de meeste vroege-game mele-wapens.

Het is gemakkelijk om de schade van de ruwe boog verder te vergroten door vuurpijlen te gebruiken. Je hebt alleen hout, hars nodig (je krijgt heel veel van het spul door Greylings te doden) en veren. Als je eenmaal een paar veren hebt, kun je gewoon wat vogels schieten om nog meer te maken.

Dit is al het materiaal dat je nodig hebt:

Valheim Stagbreaker

Deze gigantische tweehandige hamer ziet er niet alleen cool uit, het is ook het krachtigste Valheim-slagwapen dat je zonder veel moeite kunt krijgen. Kijk maar eens naar zijn ongelooflijk hoge terugslagkracht! Het enige nadeel van de Stagbreaker is de lage aanvalssnelheid, waardoor het minder geschikt is voor spelers die de voorkeur geven aan snelle gevechten en afhankelijk zijn van ontwijkingsvaardigheden.

Het Stagbreaker-knutselrecept wordt automatisch ontgrendeld nadat je je eerste stukjes ‘kernhout’ hebt verzameld. Je kunt kernhout krijgen door dennenbomen in het Zwarte Woud-bioom om te hakken. Je hoeft maar twee zwijnen te doden om genoeg leerresten te krijgen, maar je zult veel herten moeten jagen omdat de hertentrofeeën maar af en toe vallen.

Hier is de volledige lijst met vereisten voor de Stagbreaker:

 • 20 kern hout
 • 5 hertentrofeeën
 • 2 leerresten 

Valheim Abyssal Harpoen

Als de enige harpoen die beschikbaar is in Valheim, heeft de Abyssal Harpoon een nogal specifiek gebruik. Het is het perfecte wapen om te krijgen als je een zeeslang wilt doden. Het enige wat je hoeft te doen is erop te slaan en mee te slepen terwijl andere spelers aanvallen.

Als alternatief kun je de Abyssal Harpoon gebruiken om een ​​slang te vangen en naar de kust te slepen. Eenmaal daar zal het ofwel vanzelf sterven of je kunt het neerhalen met een slagwapen. Het blijkt dat de abyssale harpoen ook een geweldige manier van transport is: gebruik hem om een ​​andere speler te doorboren en ze over de kaart te laten vliegen!

Je hebt misschien nog nooit gehoord van het ‘chitine’-materiaal dat je nodig hebt om een ​​Abyssal Harpoon te maken. Je kunt het vinden door abyssale zeepokken te delven op de kleine eilandjes die je op open zee ziet. Probeer echter niet te verdrinken: deze eilanden zijn eigenlijk levende krakens die na een tijdje zullen verdwijnen.

Dit zijn alle materialen die nodig zijn om dit unieke Valheim-wapen te krijgen:

 • 8 fijn hout
 • 30 Chitine
 • 3 leerresten

Valheim Abyssal Razor

Het is gemakkelijk om het wapentype ‘mes’ in Valheim over het hoofd te zien. Hoewel de basisaanvalskracht vrij laag is, heeft het een zeer hoge aanvalssnelheid en een backstab-multiplier. Hoewel de Abyssal Razor niet langer het beste mes in het spel is, is het nog steeds het meest krachtige mes als je bedenkt hoe vroeg je het kunt krijgen.

Naast het oefenen van je sluipvaardigheid, moet je wat trollenpantser maken om van je Abyssal Razor een echt overmeesterd wapen te maken. Het dragen van trollenpantser geeft je een sluipbonus, die je kunt gebruiken om zelfs de meest formidabele tegenstanders in de rug te steken.

Als je voor het Abyssal-scheermes gaat, krijg je een wapen dat lijkt op ijzeren wapens, zonder dat je erts hoeft te gebruiken. Neem in plaats daarvan een boot en verzamel Chitin van de bewegende eilanden.

Dit is wat je nodig hebt om je Abyssal Razor te maken:

 • 4 fijn hout
 • 20 chitine
 • 2 leerresten

Valheim Draugr Fang

De Draugr Fang is nog steeds de onbetwiste nummer één boog in Valheim. Het brengt niet alleen hogere piercingschade aan in vergelijking met elke andere boog, maar het is ook de enige boog die standaard elementaire schade veroorzaakt: gifschade, om preciezer te zijn. Gebruik het met de naaldpijlen en je krijgt maximale doorsteekschade, hogere terugslagschade en de gifbonus.

De Draugr Fang is verre van het gemakkelijkste wapen om te maken, vooral vanwege de ‘guck’ en het zilver. Als je je afvraagt ​​wat guck is; zoek naar het groene spul dat te vinden is op bomen in het moeras-bioom. Je vindt het zilver in het bergbioom.

 • 10 oude schors
 • 20 zilver
 • 2 hertenhuid
 • 10 kijk

Valheim Frostner

De botte schade van de Frostner-bijl is redelijk, maar niet extreem hoog. Zoals de naam al doet vermoeden, kan de Frostner-bijl ook vorstschade en geestschade toebrengen aan vijanden, en zijn terugslagkracht is een van de hoogste in het spel. Neem dit allemaal samen en je hebt een geweldige strijdbijl.

Helaas is het een moeilijk wapen om te maken. Je kunt Ymir-vlees alleen kopen bij een Valheim-handelaar genaamd Haldor, die ergens in het Zwarte Woud is gevestigd. De vriesklier en zilver zijn alleen te vinden in het bergbioom.

Samenvattend heb je nodig:

 • 10 oude schors
 • 30 zilver
 • 5 Ymir vlees
 • 5 vriesklier

Als je op zoek bent naar het beste slash and chop-schadewapen, ga dan voor de Blackmetal Axe. Toegegeven, het is iets minder krachtig dan de Crystal Battleaxe (als we de geestschade van laatstgenoemde meetellen), maar het is een wapen met één hand. Met andere woorden, je mag een zeer krachtige bijl zwaaien terwijl je nog steeds wordt beschermd door een schild.

Het enige nadeel is dat je voor de meeste bronnen toegang tot de Plains Biome nodig hebt. Terwijl fijn hout wordt gevonden in de Meadows, worden Black Metal en Linnen (gemaakt van vlas) alleen gevonden in de Plains Biome. Je vindt deze items door Fuling-dorpen te veroveren.

 • 4 fijn hout
 • 10 zwart metaal
 • 5 linnen draad

Valheim Stekelvarken

Heb je ooit gehoord van een Morgenster? Dat is eigenlijk wat het Porcupine-wapen is; een zware knuppel met dodelijke spikes aan het einde. Het is niet alleen vrij snel voor een zwaar wapen, het kan tegelijkertijd ook botte schade en doordringende schade aanrichten. Dit maakt het geschikt tegen bijna elke tegenstander.

Om de Porcupine te maken heb je naalden en linnen draad nodig. Beide komen beschikbaar na het ontdekken van het Plains-bioom. Zie je de gigantische Deathsquito’s? Dood ze totdat je genoeg naalden hebt. Het linnen kan van vlas worden gemaakt met behulp van een spinnewiel. Dit zijn alle Porcupine-materialen:

 • 5 fijn hout
 • 20 ijzer
 • 5 naalden
 • 10 linnen draad

Dat concludeert onze lijst met de allerbeste wapens die je in Valheim kunt krijgen, veel plezier met knutselen!

Geef een antwoord