De info dump-tutorials van de DioField Chronicle en het gebrek aan aanvullende informatie over aspecten van het spel buiten de strijd (zoals winkels) kunnen de eerste paar hoofdstukken een beetje moeilijk maken voor nieuwe spelers. Maar als je bereid bent om de geheimen ervan te ontdekken en jezelf onder te dompelen in de mechanica van het spel, zul je aangenaam verrast zijn hoeveel leuker het kan zijn als je het weet.

Hieronder staan ​​een paar tips en trucs voor nieuwe DioField Chronicle-spelers.

Inhoudsopgave


1
kan vijandelijke vaardigheden verstoren

2
de vaardigheidsboom om vaardigheden te upgraden

3
je AP

4
Bahamut voor bazen

5
wapenvaardigheden voordat je ze koopt

6
geen haast hebben om uitrusting te kopen

7
niet bang zijn om fouten te maken in de strijd

Je kunt vijandelijke vaardigheden verstoren

Karakters zijn zelden snel genoeg om te ontsnappen aan de vaardigheid van een vijand, vooral als het een grote is. In plaats van je eenheden opdracht te geven weg te rennen en de formatie te doorbreken, gebruik je een vaardigheid die ervoor zorgt dat je vijanden niet kunnen bewegen. Dit kan zoiets simpels zijn als Izelair’s Shield Bash (voor Stun) of Waltaquin’s Frostbind (voor Freeze). Zorg dat je altijd genoeg EP hebt om vijandelijke vaardigheden te verstoren.

Gebruik de vaardighedenboom om vaardigheden te upgraden

Als je geobsedeerd bent door een bepaalde vaardigheid, kun je de aanval van die vaardigheid vergroten en de afkoeling ervan verlagen door wat SP in je vaardigheidsboom te investeren. De Skill Tree is toegankelijk via het pre-missiemenu of naast het instituut op je basis. Eenheden van hetzelfde type delen dezelfde vaardighedenboom.

SP kan meestal worden verdiend door het voltooien van de missie Sta geen bondgenoten toe om te vallen en sommige getimede missies op elke hoofd- en submissie.

Bewaar je AP

Als je AP aan een personage uitgeeft, kun je veel nuttige stat-upgrades en extra vaardigheden ontgrendelen. De meest bruikbare AP-upgrades, zoals Andrias’ Grit, zijn echter veel punten waard. Weersta de drang om AP’s uit te geven op het moment dat u ze ontvangt.

Bewaar Bahamut voor bazen

Je hoeft deze machtige draak niet altijd op te roepen op het moment dat je TP-meter leuk is. Bewaar je TP’s voor de allerlaatste vijand (of vijanden). Dit zal je helpen die getimede missies te voltooien.

Controleer wapenvaardigheden voordat je ze koopt

Elk wapen heeft een andere set vaardigheden. Vergeet ze niet te bekijken voordat u uw aankoop doet. Niet al het personeel van Waltaquin heeft bijvoorbeeld Heal. Als het af en toe casten van Heal deel uitmaakt van je overlevingsstrategie, moet je ervoor zorgen dat haar wapen dat altijd zal hebben. Wapens zijn niet goedkoop!

Wees niet gehaast om apparatuur te kopen

Guld is een schaarse vroege game, dus je zult in een totaal grindfestijn zijn als je al je personages wilt uitrusten met de beste uitrusting voor elke hoofdmissie. Koop in plaats daarvan uitrusting als je denkt dat je ze nodig hebt of als je de bruikbaarheid van je favoriete personages wilt vergroten.

Als je belangrijkste schadehandelaar moet Andrias bijvoorbeeld altijd een goed wapen hebben. Ondertussen heeft Fredret goede bepantsering nodig als je wilt dat hij zich bij Izelair aan de frontlinie voegt, zijn verdediging is niet zo goed.

Wees niet bang om fouten te maken in de strijd

Tijdens gevechten kun je altijd op elk moment teruggaan naar een bepaald checkpoint (zoals voordat je de basis van een vijand belegt of voor een baas). Er zijn geen kosten aan verbonden en je kunt het onbeperkt doen. Als uw huidige strategie niet werkt, hoeft u de kaart niet te verlaten en te hergroeperen. Druk halverwege de strijd op ZR of R2 en selecteer vervolgens Checkpoint om de tijd terug te spoelen.

Voor meer hulp bij The DioField Chronicle, bekijk enkele van onze andere berichten hier op Volsiz.

Geef een antwoord