Met een nieuw seizoen van Fortnite komt een nieuw seizoen vol dagelijkse en wekelijkse speurtochten. Dit zijn taken die spelers kunnen voltooien om XP en beloningen te verdienen om hun Battle Pass-seizoensniveau te verhogen. De dagelijkse speurtochten zullen natuurlijk elke 24 uur veranderen, terwijl de wekelijkse speurtochten elke donderdag zullen veranderen. Elke week biedt spelers drie unieke missies om te voltooien, variërend van het gebruik van items, het bezoeken van locaties en algemene gevechtsgerelateerde taken. Wanneer een missie is voltooid, wordt deze vervangen door een nieuwe missie tot de volgende donderdag, waarna alle huidige missies worden vervangen voor de nieuwe week.

Een van de eerste wekelijkse Fortnite- speurtochten die je moet voltooien, is Emote at The Flairship, The Driftwood en No Sweat Insurance. De speler kan kiezen welke Emote hij besluit uit te voeren ; ze moeten er alleen voor zorgen dat ze zich op de juiste locaties bevinden. Deze hoeven niet allemaal in één wedstrijd te worden gedaan. De voortgang van de missies wordt overgedragen naar elk nieuw spel, dus zolang spelers de taak één keer uitvoeren, wordt deze als voltooid gemarkeerd in het eigenlijke missielogboek. Als je deze zoektocht voltooit, worden spelers beloond met 20k XP om naar hun Battle Pass-ranglijst te gaan.

Waar vind je de locaties

De flair

De Flairship is het hoofdschip in de Rave Cave aan de noordwestelijke kant van de kaart. Het gebied waarin je moet emoten, bevindt zich in de eigenlijke luchtballon. Er zal ook een NPC (Cryptic) rondlopen in dit gebied, zodat spelers zijn chatballon kunnen zoeken om te bevestigen dat ze zich op de juiste locatie bevinden. Om in het Flairship te komen, kunnen spelers de boosters op de grond gebruiken om naar de luchtballon of de grote kattenkop te vliegen (beide zijn verbonden, dus beide werken). Er hangen ook touwen aan de luchtballon zelf die spelers kunnen gebruiken om naar het hoofdplatform te tokkelen.

Het Drijfhout

De Driftwood is het piratenschip dat boven Lustrous Lagoon op het noordoostelijke deel van de kaart drijft. Dit is hetzelfde gebied waar spelers de NPC Blackheart zullen zien rondlopen. Om op het schip te komen, kunnen spelers de touwen gebruiken die onder het schip zelf hangen of de boosters aan de bovenkant van de kraterrand. De emote kan bovenop of in het schip worden gedaan; beide tellen mee voor deze locatie.

Geen zweetverzekering

No Sweat Insurance is het hoge industrieel-achtige gebouw in Tilted Towers nabij het midden van de kaart. Het meest opvallende kenmerk is de grote ballon die boven het dak zweeft. In tegenstelling tot de andere twee locaties, heeft deze geen NPC die rondloopt, maar de ballon moet als voldoende referentiepunt dienen voor spelers om het gebouw gemakkelijk te vinden. Spelers moeten zich in het gebouw zelf bevinden om de emote te laten meetellen voor deze zoektocht.

Fortnite is beschikbaar voor Nintendo Switch, pc, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Geef een antwoord