Het beste Valheim-pantser hebben betekent de beste overlevingskansen en de snelste progressie. Dus ongeacht welk bioom je momenteel verovert, zorg er altijd voor dat je de beste beenpantser, kogelvrije vesten, capes en helmen hebt die beschikbaar zijn.

Hier is een lijst met het beste Valheim-pantser. De meeste zijn volledige sets (drie of vier uitrustingsstukken), en een paar zijn individuele stukken. Merk op dat de lijst niet alleen gebaseerd is op de basisstatistieken, maar ook op crafting-moeilijkheden en speciale vaardigheden, zoals een sneak-bonus.

Laten we eens kijken naar het beste pantser in Valheim!

Valheim-tips | Valheim werkbank | Valheim reparatie | Valheim zaden | Valheim koopman | Valheim-biomen | Routekaart Valheim | Beste Valheim-wapens | Valheim Game Pass | Valheim Elder dagvaarding | Valheim cheats en spawn itemlijst | Valheim Botmassa | Valheim vuursteen | Valheim crafting progressie

Valheim Troll-pantser

De Valheim Troll Armor-set is de beste lichte pantserset die je in Valheim kunt dragen. Het basispantser biedt voldoende bescherming voor de biomen van Meadows en Black Forest, en het komt niet met een bewegingsstraf.

Het grootste voordeel van Valheims Troll Armor-set is echter de sneak-bonus. Deze bonus is erg handig voor het verzamelen van middelen in gevaarlijke biomen of het aanrichten van rugsteekschade.

Dit zijn de volledige statistieken van Valheim Troll Armor:

 • 19 pantser
 • + 25% sneak (als je alle vier de stukken draagt)

Zoals je misschien al geraden hebt, moet je op Trolls jagen om Troll Armor te krijgen. Als je een fatsoenlijke boog hebt, kun je dit pantser misschien al krijgen voordat je de eerste Valheim-baas hebt verslagen. Je kunt de Trollen vinden die rondlopen in het Zwarte Woud, of in de Trollengrotten. Ze komen niet zo vaak voor als Greydwarfs, maar zijn vrij gemakkelijk te herkennen dankzij hun grootte. Je hebt ook wat Skeletten nodig voor de botfragmenten.

Dit is wat je nodig hebt om de volledige Valheim Troll Armor-set te maken:

 • 25 trollen verbergen
 • 13 botfragmenten

Valheim Bronzen pantser

De Valheim Bronze Armor-set is niet een van de beste in het spel. Het biedt echter betere bescherming dan de Troll Armor-set, en het is relatief eenvoudig te maken zodra je de eerste baas hebt verslagen.

Hier zijn de basisstatistieken voor de volledige Valheim Bronze Armor-set:

 • 24 pantser
 • -10% bewegingssnelheid
 • Geen cape

Je kunt direct na het verslaan van Eikthyr aan deze pantserset beginnen. Maak je geen zorgen als je het recept nog niet kunt vinden; het verschijnt pas als je voor de eerste keer brons maakt. Je hebt 2 stukken koper en 1 stuk tin nodig om 1 stuk brons te maken.

Koper en tin vinden is relatief eenvoudig; loop gewoon door het Zwarte Woud tot je een van de grote brokken kopererts vindt. Tinerts wordt in hetzelfde bioom gevonden, maar in kleinere brokken en meestal dicht bij het water. Je hebt een Smelter nodig om de ruwe grondstoffen te verwerken.

Om de Valheim Bronze Armor-set te maken, heb je de volgende items nodig:

 • 15 brons (30 koper en 15 tin)
 • 6 herten verbergen

Valheim Wortelpantser

Het Valheim Root Armor heeft dezelfde basisstatistieken als het Bronzen pantser. Het is echter een stuk beter als je een boog bij je hebt en je niet tegen vijanden met vuur staat. De bewegingsstraf is veel minder en je krijgt verschillende bonussen. Natuurlijk is dit pantser veel meer situationeel. Hier is een overzicht van de (lange) lijst met statistieken en effecten van Root Armor:

 • 24 pantser
 • +15 boogvaardigheid (als je een volledige set draagt)
 • Verhoogde weerstand tegen doorsteekschade (alleen harnas)
 • Verhoogde weerstand tegen gifschade (alleen masker)
 • -4% bewegingssnelheid
 • Zwak tegen brandschade
 • Geen cape

Hoewel Root Armor eigenlijk beter is dan Bronze Armor gezien de bonussen, is het veel moeilijker om te maken. Je hebt veel Roots nodig, die worden gedropt door Abominations; de gigantische boommonsters in het moeras (toegevoegd in de Hearth and Home-update). De andere materialen, oude bast (moerasbomen) en leer, zouden niet te lang moeten duren.

Hier is de volledige lijst met Root Armor-bewerkingsmaterialen:

 • 30 wortel
 • 30 oude schors
 • 4 herten verbergen
 • 4 leerresten

Valheim IJzeren pantser

Na het verslaan van Valheims derde baas, Bonemass, is het tijd om een ​​nieuwe pantserset te maken: Valheim Iron Armor. Dit pantser lijkt veel op de bronzen pantserset, maar dan sterker. Bekijk ter vergelijking de statistieken van Valheim Iron Armor:

 • 42 pantser
 • -10% bewegingssnelheid
 • Geen cape

De recepten voor de Iron Armor-set worden automatisch ontgrendeld door Iron voor de eerste keer te maken. Je hebt alleen schroot en een smelter nodig. Schroot wordt gevonden in ‘Muddy Scrap Piles’ in de verzonken crypten in het moeras-bioom. Je kunt toegang krijgen tot deze crypten met behulp van de Swamp Key, die wordt gedropt door de tweede baas van Valheim, The Elder.

Voor wie al wat verder in het spel is; ijzer is niet zo moeilijk te vinden in het wild als je een Wishbone hebt, die wordt gedropt door Valheim’s derde baas (Bonemass). Deze Wishbone zal je op de hoogte stellen wanneer je in de buurt bent van begraven Muddy Scrap Piles.

Dit is wat je nodig hebt om de volledige Valheim Iron Armor-set te maken:

Valheim Wolf pantser

De Valheim Wolf Armor-set is zonder twijfel een van de mooiste pantsers in Valheim. Het is ook een van de handigste, omdat je in het besneeuwde bergbioom kunt blijven zonder vorstschade te krijgen.

Op het eerste gezicht kan het Wolf Armor er zwakker uitzien dan het Iron Armor. Houd er echter rekening mee dat het basispantser 41 zonder helm is. Bij het dragen van de volledige pantserset plus een aparte helm is de Wolf Armor-set eigenlijk een beetje sterker.

Bekijk de volledige statistieken van Valheim Wolf Armor:

 • 41 pantser
 • Bestand tegen vorst
 • -20% bewegingssnelheid
 • Geen helm

Voor het maken van Wolf Armor zijn veel wolven en zilver nodig. Omdat beide alleen in het bergbioom te vinden zijn, moet je eerst wat Frost Resistance Mead krijgen. Hiermee ben je 10 minuten lang beschermd tegen de kou, dus neem er best meerdere mee.

De ketting is de enige hulpbron die te vinden is in het moeras-bioom. Het is gedropt door Wraiths, de blauwe spookachtige wezens.

Dit is wat je nodig hebt om de volledige Wolf Armor-set te maken:

 • 44 zilver
 • 16 wolvenhuiden
 • 4 hoektanden
 • 1 ketting
 • 1 wolf trofee

Valheim Drake helm

De Wolf Armor ziet er misschien geweldig uit, maar er ontbreekt één belangrijk ding: de helm. de Valheim Drake-helm is het perfecte hoofddeksel dat bij de set past. Het is de op één na beste helm in het spel, alleen overtroffen door de gewatteerde helm. Kijk maar eens naar de Valheim Drake Helmet-basispantserstatistieken:

 • 20 pantser
 • Geen onderdeel van een set

Om de Drake Helmet te krijgen, ga je weer naar het Mountain-bioom en begin je op Drakes te jagen. Het zijn vliegende wezens, dus zorg ervoor dat je een afstandswapen bij je hebt. De Abyssal Harpoon zal een grote hulp zijn als je wilt voorkomen dat ze wegvliegen.

Dit is wat er nodig is om de Valheim Drake-helm te maken:

 • 2 Drake-trofeeën
 • 20 zilver
 • 2 wolvenhuiden

Valheim gewatteerd pantser

De naam klinkt misschien niet zo indrukwekkend, maar Valheim Padded Armour is verreweg de sterkste pantserset in Valheim. Bovendien heeft het helemaal geen hoge bewegingsstraf:

 • 78 pantser
 • -10% bewegingssnelheid
 • Geen cape

De recepten voor Valheim’s Padded Armor-set zijn verrassend eenvoudig. Je kunt ijzer krijgen zoals beschreven onder de Iron Armor-set, door Sunken Crypts te verkennen of de Wishbone te gebruiken. Dan komt het moeilijkste: linnen. Je hebt eerst een Spinning Wheel nodig, dat je krijgt door de vierde baas van Valheim, Moder, te verslaan. Verzamel dan vlas uit het bioom van de vlakte en je kunt linnendraad maken.

Dit is wat je nodig hebt om de volledige Padded Armor-set te maken:

Valheim Dwerg Circlet

Dit stuk Valheim-pantser wordt niet gedragen ter bescherming, maar valt op door zijn bruikbaarheid. De Valheim Dverger Circlet schijnt een licht op het gebied voor je, wat perfect is voor nachtelijke verkenningen en kerkers. Je kunt het kopen van Haldor de koopman (een blauwe dwerg met een rode baard) voor 620 goud. Haldor verschijnt alleen in het Zwarte Woud-bioom.

Nu hoef je alleen maar het beste Valheim-pantser te kiezen dat momenteel voor je beschikbaar is, en te beginnen met knutselen!

Geef een antwoord