Return to Monkey Island is een getrouw vervolg op de serie en combineert geweldige humor met point-and-click-puzzels op volle zee. Je neemt opnieuw de mantel van Guybrush Threepwood aan terwijl hij een strijd van verstand aangaat met de oude vijand LeChuck in hun schijnbaar eindeloze zoektocht om het geheim van Monkey Island te vinden. In een verrassende wending blijkt het geheim al die tijd verborgen te zijn in een afgesloten kist – die vijf sleutels nodig heeft om het te ontgrendelen. Dus, hoe vind je de vijf gouden sleutels in Return to Monkey Island?

Hoe je Old Mrs. Smith’s Golden Key kunt krijgen in Return to Monkey Island Casual mode

Het verkrijgen van de eerste gouden sleutel is eenvoudig. Kijk maar naar de slotenmaker, die je vertelt dat haar moeder Old Mrs. Smith heette en ze liet de sleutel achter in haar testament. Praat meer met de slotenmaker en zij zal u de sleutel geven. Als je in de stad bent, zorg er dan voor dat je een kaart van de zee van Wally krijgt.

Hoe je Old Mrs. Smith’s Golden Key kunt krijgen in Return to Monkey Island Hard mode

Praat met een slotenmaker om Old Mrs. Smith Golden Key in de Hard-modus te krijgen. Praat met haar over haar moeder en de Gouden Sleutel, en ze zal je vertellen dat de sleutel weg is, maar je krijgt een Probate order. Om deze sleutel te krijgen, heb je limoenen nodig die je kunt vinden op Scurvy Island, waar de Elene is. Ze is ook een Chum, maar dat is op dit moment niet belangrijk.

Nu je limoenen hebt, ga je naar Brrr Muda, vul je het douaneformulier in en ga je het stadscentrum in. Ga naar links totdat je het gerechtsgebouw en de rechter binnen vindt. Geef hem de Probate order, en hij zal je de Old Mrs. Smith’s Golden Key geven.

Hoe de Terror Island Golden Key te krijgen in Return to Monkey Island Casual mode

Vaar naar Terror Island en ga naar de Unlucky Place om de Silver Key op te halen. Ga vervolgens naar de mysterieuze open plek en pak de lamp op. Je kunt dit aansteken door het met elk vuur te gebruiken, zoals de fakkels op het schip van LeChuck of lucifers van het kasteel van Brrr Muda.

Ga nu naar het Twisting Path op Terror Island. Aan het einde van het pad, kijk naar en neem dan het bord met de tekst xyxxy. Dit zal een sleutelgat onthullen. Gebruik de zilveren sleutel om de Dark Cave binnen te gaan. Eenmaal binnen gebruik je de lamp om het doolhof in te gaan. Gebruik binnen alleen de uitgangen die niet zijn gemarkeerd met een X. Je komt bij (en valt in) een gat, waar je Mr. Toothrot zult vinden en een Gouden Sleutel. Zodra je de sleutel hebt gepakt en het donker wordt, gebruik je het xyxxy-teken om uit de grot te worden vervoerd.

Hoe de Terror Island Golden Key te krijgen in Return to Monkey Island Hard mode

Om de Terror Island Golden-sleutel in de Hard-modus te krijgen, gebruik je de walkthrough voor Casual moeilijkheidsgraad totdat je het doolhof bereikt. Wanneer je het binnengaat, loop je door gangen totdat je vijf bankbiljetten verzamelt. Elk beschrijft een van de tekens in het doolhof. Om succesvol te passeren, ga je de kamers binnen met borden in de volgende volgorde: lente, zomer, herfst, winter en lente 2 (“e” uitziend symbool). Als je vastloopt, zal het magische teken je naar buiten brengen.

Hier vind je links de Gouden Sleutel en Mr. Toothroot. Na mislukte onderhandelingen krijg je ruzie. De lamp gaat uit en laat u in volledige duisternis achter. Alles lijkt verloren, maar gelukkig heb je het magische teken. Gebruik het om de grot te verlaten. Gefeliciteerd, je hebt nu de Terror Island Golden Key!

Hoe Widey’s Golden Key te krijgen in Return to Monkey Island – Casual-modus

Widey Bones zei dat je twee andere sleutels nodig had voordat ze een deal met je sloot. Zodra je echter twee sleutels hebt, zul je zien dat de bemanning van LeChuck ze van haar heeft afgepakt. Gelukkig zit hij gewoon op de dozen buiten LeChuck’s vertrekken op zijn schip – je moet met de boot aanmeren en hem pakken.

Hoe Widey’s Golden Key te krijgen in Return to Monkey Island – Hard mode

Om Widey’s Golden Key in de Hard-modus te krijgen, praat met Widey en zij zal je vertellen dat de piraten de sleutel nemen. Keer terug naar LeChuck’s schip en  ga naar het ruim (hetzelfde ruim waar je eerder uit ontsnapte). Je zult zien dat een van de kippen de sleutel heeft ingeslikt. Voer de kip met het voer en verlaat het benedendek. Ga meteen terug en je zult zien dat de kip de sleutel heeft “losgelaten”, samen met poep. Pak de Widey’s Golden Key op.

Hoe krijg je Bella Fisher’s Golden Key in Return to Monkey Island – Casual & Hard-modus

Je kunt het verkrijgen van deze sleutel combineren met de Brrr Muda-sleutel hieronder, omdat je er meerdere keren moet komen om deze te krijgen. Praat met de oude piratenkapiteins in de viswinkel en ze zullen je vertellen dat Bella Fisher een geheime visplek had waarnaar ze een aanwijzing heeft achtergelaten. De aanwijzing staat op een vlag op het Adrift Ship die je op de zeekaart kunt zien, maar het schip heeft een uitbraak van scheurbuik en laat je niet aan boord.

Ga naar Scurvy Island en ga naar het kamp. Pak de foto van Elaine en lees het briefje dat je vertelt in welk lindebos ze is. Vind haar in de lindeboomgaarden, pak de scheurbuikvlieg van haar en pak een paar limoenen. Je zult ontdekken dat een zeemeeuw een foto van jou heeft gestolen. Kijk op de Scurvy Island-kaart en je ziet een vogelnest op een van de lindebomen (in het noordoosten). Ga daarheen om de foto van Guybrush te herstellen.

Helaas is Elaine’s vlieger saai en heeft ze een verkoper nodig. Ga naar de Brrr Muda Ice Quarry en vind Stan. Om in de steengroeve te komen, heb je een foto van Stan nodig. Deze haal je uit zijn oude hut op Melee Island, waar je ook zijn tandenborstel vindt. Combineer het gewoon met die van Guybrush in de inventaris. Zodra je Stan in de steengroeve hebt gevonden, laat je Elaine’s vlieger aan hem zien.

Hij kan helpen, maar moet haar persoonlijk spreken om het te verbeteren. Hij wil niet ontsnappen uit de gevangenis, want zijn straf is slechts een maand lang – en ze zal Scurvy Island niet verlaten. Praat met Stan, en hij zal je een kopie geven van het gerechtsdecreet van een maand terwijl hij je vertelt over zijn accountant, Ned Filigree.

Hoe Stan uit de gevangenis te krijgen op Brrr Muda Island Casual mode

Je vindt Ned op Barebones Island. Laat hem zien hoe kort Stans straf is door hem het gerechtelijk bevel te geven. Hij zal in paniek raken en je Neds financiële gegevens geven. Breng ze naar rechter Planke in het Brrr Muda gerechtsgebouw, en hij verandert Stans straf in 10 jaar.

Breng het nieuwe decreet naar Stan. Zodra hij het ziet, wil hij ontsnappen, maar je moet zijn boeien verwijderen. Gebruik de dubbele monocle om het serienummer te krijgen om een ​​sleutel te krijgen van de slotenmaker op Melee Island. Stan zal je nu vergezellen naar Scurvy Island en Elaine’s flyer verbeteren. Neem de New Scurvy Flier en laat hem aan de bemanning van het Adrift Ship zien. Ze laten je aan boord en je kunt Bella’s Flag van de mast pakken. Combineer het met de zeekaart om Bella’s geheime vislocatie te vinden en ga daarheen om haar gouden sleutel te vinden.

Hoe Stan uit de gevangenis te krijgen op Brrr Muda Island Hard mode

Om Stan uit de gevangenis te krijgen op Brrr Muda Island in de Hard-modus, moet je aan de rechtbank bewijzen dat je Stan bent, zodat je een nieuw gerechtelijk bevel kunt ontvangen. Kijk daarvoor in de inventaris van Ned’s financiële administratie. Stan’s rijbewijs zal vervallen. Gebruik het met een fotolijst om de licentie samen met uw foto te plaatsen. Laat het aan de rechter zien, en hij zal je een gerechtelijk bevel geven voor zwaardere straffen voor Stan. Laat Stan hierna los op een manier die wordt beschreven voor de moeilijkheidsgraad Casual.

Hoe gebruik je Bella’s Flag in Return to Monkey Island – Hard mode

Je moet drie vlaggen combineren om de juiste coördinaten van Bella’s geheime vislocatie te krijgen.

  • First Bella’s Flag: Word een High-Ranking Chum en pak de vlag van de viswinkel.
  • Tweede Bella’s Vlag: Steel Bella’s Vlag van een door scheurbuik geteisterd schip.
  • Third Bella’s Flag: Steel uit het museum op Melee Island. Als je de oude truc probeert om de papegaaien te voeren, zul je slagen, maar je steelt alleen de replica! Keer terug naar het museum en praat met de museumdame over de replica. Probeer opnieuw de vlag te stelen en laat deze keer de papegaaien de museumdame waarschuwen. Ze zal de achterdeur openen, wat jouw kans is om de derde vlag te stelen die daar verborgen is.

Combineer nu drie vlaggen om een ​​plek te vinden. Reis daarheen, blaas in de kogelvis die je hebt verdiend in de boerenwedstrijd, gebruik het anker om in het water te springen. Open halverwege de inventaris en neem zuurstof van de vis. Ga verder naar de bodem van de oceaan, waar je Bella Fisher’s Golden Key aan de rechterkant van het verlaten schip vindt.

Hoe krijg je Brrr Muda Island Golden Key in Return to Monkey Island Casual & Hard Mode

Ga naar de top van het ijskasteel op Brrr Muda en praat met de koningin. Je moet haar in drie uitdagingen verslaan om koningin te worden, waarmee je haar kroon krijgt – en de laatste gouden sleutel. Zo win je elke uitdaging:

  • Hartigheid: Haal wat slimehead-vis uit de viswinkel en voeg demonpeper toe, die je kunt krijgen uit de nu lege keuken op LeChuck’s schip. Als je een vis uit de emmer moet halen, neem er dan een uit je inventaris.
  • Ernst: Haal het moppenboek terug van Bob op LeChuck’s schip door hem het Eindeloze Boek dat Nooit Eindigt van het Gouverneurshuis te geven. Je kunt een ander boek meenemen als je het kookboek teruggeeft aan Carla. Gebruik het boek als het jouw beurt is om een ​​grap te vertellen, en je zult de wedstrijd winnen.
  • Intelligentie: Bouw een vuur in de wedstrijdkamer met drijfhout, genomen vanaf het uitkijkpunt op Melee Island. Steek het aan met de lucifers die je uit de troonzaal van de koningin krijgt. Hierdoor zal de ijspegel in de kamer druipen, wat haar zal afleiden tijdens de test. Als dat het geval is, wissel je van papier met haar door met de rechtermuisknop op haar papier te klikken.

Je zou nu alle vijf de gouden sleutels moeten hebben. Bereid je nu voor op de confrontatie met de boze LeChuck! Als je meer informatie nodig hebt over de avonturen van Guybrush, ga dan naar Wat is het verschil tussen Casual en Hard-modus in Return to Monkey Island op Volsiz.

Geef een antwoord