De Valheim Obliterator is een welkome aanvulling op het spel, omdat het de enige manier is om items of uitrusting te vernietigen die je niet langer wilt. Voorbij zijn de dagen van het graven van een gat en het begraven van je reserve stenen bijlen diep onder de grond. Vanaf nu kun je je rommel in de Obliterator doen en Odins bliksemschichten hun magie laten werken.

De grootste moeilijkheid bij het maken van een Obliterator is het vinden van de Valheim Thunder Stone. Het is een essentieel item, maar het is ook erg zeldzaam. In deze gids wordt uitgelegd waar u de Thunder Stone kunt vinden en hoe u de Obliterator kunt gebruiken.

 Wat doet de Valheim Obliterator?

De naam ‘Obliterator’ verraadde het waarschijnlijk, maar dit gevaarlijke mechanisme wordt gebruikt om items te vernietigen. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom iemand spullen zou willen wegdoen, maar het is eigenlijk een behoorlijk handig apparaat als je gereedschap, wapens of harnassen hebt die je niet gebruikt.

Vóór Hearth and Home moest je deze items in een kist doen, ze op de grond gooien of de moeite nemen om ze in de oceaan te dumpen. Dankzij de Obliterator hoeft u dat niet meer te doen.

 Hoe maak je de Obliterator in Valheim

Het Obliterator-recept is vrij eenvoudig als je weet waar je moet zoeken. Sterker nog, ervaren Valheim-spelers zullen er waarschijnlijk binnen een paar minuten een kunnen maken, vooral als ze Haldor de handelaar al hebben gevonden. Hier is het volledige recept voor het maken van Obliterator:

  • Een smederij. Zorg ervoor dat je in de buurt van een Forge bent, anders kun je de Obliterator niet bouwen.
  • Acht stukken of ijzer.
  • Vier stukken koper.
  • Een Dondersteen. Verkrijgbaar bij de handelaar.

 Hoe krijg ik een Thunder Stone in Valheim

De enige manier om een ​​Thunder Stone te krijgen, is door hem van Haldor the Trador te kopen. Deze blauwe koopmansdwerg is ergens in het Zwarte Woud-bioom gestationeerd. Omdat er echter maar één Haldor per Valheim-wereld is, kan het behoorlijk lang duren om hem zelf te ontdekken.

Als je Haldor snel wilt vinden, kun je deze World Seed gebruiken: p3k4p6xiXi. Ga naar het zuiden totdat je het Trader-pictogram op de minimap ziet verschijnen (het is nog steeds een behoorlijk lange wandeling, maar je kunt hem niet missen). Oh, en kijk uit voor het nabijgelegen Greydwarf-nest.

Communiceer met Haldor om zijn waren te kopen. De Thunder Stone is het laagste item op de lijst en kan worden gekocht voor 50 goud. Als je echter niet genoeg munten hebt, verken dan eerst een paar crypten of dood eerst een paar trollen. Zodra je de steen hebt, ga je gewoon terug naar het hoofdmenu en ga je naar de wereld waarin je de Obliterator wilt bouwen.

Hoe de Obliterator te bouwen en te gebruiken

Zodra je alle items hebt die nodig zijn voor het recept voor het maken van Obliterator, moet je een leeg stuk land in de buurt van je smidse vinden. Zorg ervoor dat hij niet te dicht bij muren of andere voorwerpen staat, want de Obliterator kan schade aanrichten in een kleine straal eromheen.

Verder moet je de grond egaliseren. Als het oneffen is of begroeid met gras en struiken, gebruik dan het gereedschap Cultivator om het te repareren. Nadat je de Obliterator bij je bouwhamer hebt geplaatst, druk je op ‘E’ om de inventaris te openen en de items die je wilt weggooien erin te plaatsen. Verlaat dit menu en trek aan het niveau aan de rechterkant van de machine om de vernietiging te starten.

Als je dit doet, wordt een blikseminslag aangetrokken, die (behalve dat het er cool uitziet) de volledige inventaris van de Obliterator leegt. Houd er rekening mee dat u af en toe de tekst “Thor heeft een geschenk aan u geschonken” kunt zien na gebruik van de machine. Krijg echter geen hoop; het betekent gewoon dat je wat steenkool binnenin zult vinden. Als je het niet wilt, trek je gewoon weer aan de hendel.

Laten we Haldor ontmoeten, de Thunder Stone halen en de Obliterator bouwen!

Valheim-tips | Valheim Haard en Huis update | Valheim werkbank | Valheim reparatie | Valheim zaden | Valheim koopman | Valheim-biomen | Routekaart Valheim | Beste Valheim-wapens | Valheim Game Pass | Valheim cheats en spawn itemlijst | Beste Valheim-pantser |  Zaden planten in Valheim | Hoe beren temmen in Valheim | Valheim gerst en vlas | Valheim vuursteen | Valheim crafting progressie |Valheim Zwart Metaal | Valheim zilver | Valheim Ymir Flesh

Geef een antwoord