Valheim-biomen zijn behoorlijk belangrijk, omdat het doel van het spel is om ze allemaal te veroveren. We beginnen ons Viking-avontuur in de Meadows, een relatief rustige plek, maar het zal niet lang duren voordat we ons een weg moeten vechten door het enge Zwarte Woud. Net als elk ander Valheim-bioom heeft het Zwarte Woud zijn eigen unieke landschap, hulpbronnen en vijanden.

Met andere woorden, het verkennen van de biomen van Valheim betekent dat je je moet voorbereiden op een verscheidenheid aan Greydwarves, Skeletons en Deathsquitos. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft elk Valheim-bioom een ​​eindbaas; een van de verlaten.

Om er zeker van te zijn dat je overleeft (althans voor een tijdje), is hier een overzicht van elk Valheim-bioom en wat je kunt verwachten.

Valheim-tips | Valheim werkbank | Valheim reparatie | Valheim zaden | Valheim koopman | Routekaart Valheim | Beste Valheim-wapens | Valheim Game Pass | Valheim Elder dagvaarding | Valheim cheats en spawn itemlijst | Beste Valheim-pantser | Valheim Botmassa | Valheim vuursteen | Valheim crafting progressie

Valheim-bioomlijst

Hier zijn alle negen Valheim-biomen, inclusief de drie in ontwikkeling zijnde:

Weiden

De aftrap is de Meadows, de vriendelijkste van alle biomen, en degene waar je waarschijnlijk zult spawnen. Beuken-, berken- en eikenbomen spawnen hier, net als zwijnen, windhonden en herten. Je kunt alle basisbronnen vinden die je nodig hebt om aan de slag te gaan in een Meadows-bioom. Je vindt ook Eikthyr – de eerste baas die aan het begin van het spel op je kaart staat – in een Meadows.

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud wordt vaak gevonden naast Meadows – en soms vermengd met de grens tussen de bosrijke delen van Meadows-biomen – en is een vijandig land vol grijze dwergen, skeletten en soms trollen. Waag je in een Zwarte Woud en je vindt allerlei bronnen zoals koper en tin, samen met grotten en grafkamers. Het Zwarte Woud is ook het enige bioom waarin de koopman uit Valheim paait. De Oudere, de tweede baas, is te vinden in een Zwarte Woud.

Moeras

Dan is er het moeras. Verwacht hier slecht zicht, veel modder en dikke bomen, want het moerasbioom is nog harder dan het Zwarte Woud. Je vecht tegen Draugrs, Skeletons, Wraiths, Surtlings… en sinds de Hearth and Home-update, Abominations. Verzonken crypten zijn te vinden in moerassen – die wel sleutels nodig hebben om te openen – samen met ijzeren kladjes. Hier vecht je ook tegen baas nummer drie, Bone Mass.

Bergen

De bergen zijn bedekt met sneeuw en hebben, zoals je zou verwachten, veel verticaliteit. Hier vind je dennenbomen, wolven, draken, de weerwolfachtige Fenrings en Stone Golems. Je vindt hier ook aderen van obsidiaan en zilvererts, samen met baas vier, Moder. De bergen zullen naar verwachting binnenkort een update ontvangen, die grotten zal toevoegen.

vlaktes

Het bioom van de vlakte is in wezen een woestijn met gras in plaats van zand. Je kunt hier een aantal unieke wezens vinden, zoals Fulings, Loxes en Deathsquitos. Sinds Hearth and Home zijn de Plains ook gevuld met Tar Pits, de thuisbasis van Growths. De goblin-achtige Fulings zijn er in verschillende soorten (Berserker, Shaman) en leven in Fuling Villages. In tegenstelling tot andere Valheim-wezens hebben ze hun eigen huizen, uitkijktorens en boerderijen. De vijfde en laatste baas op het moment van schrijven in vroege toegang – Yagluth – bevindt zich ook in het bioom van Plains.

Oceaan

Het oceaanbioom spreekt voor zich. Je hebt een boot nodig om over te steken, of dat nu het basisvlot is dat je aan het begin kunt maken, of een langschip, de grootste boot in het spel, en er is niet veel te vinden daar buiten Leviathans en Serpents. Slangen kunnen jou en je vaartuig aanvallen, dus spring niet in het water als je het kunt ontwijken. Leviathans, aan de andere kant, zijn vriendelijke reuzen die verschijnen als kleine eilanden. Als je deze eilanden gaat ontginnen, zal de Leviathan langzaam onder water verdwijnen.

Mistlands, Deep North en Ashlands

Nu komen we bij de “in ontwikkeling” biomen. Deze zitten technisch al in het spel — de Mistlands zijn te vinden aan de oost- en westgrenzen van elke kaart, het diepe noorden bevindt zich helemaal bovenaan en de Ashlands onderaan — maar ze hebben een ernstig gebrek aan inhoud en er is daar is niet veel te doen.

Nadat Hearth and Home uitkwam, heeft de ontwikkelaar van Valheim bevestigd dat het team nu werkt aan Mistlands, dat naar verwachting in 2022 zal aankomen. De bijna lege Mistlands die we eerder hebben gezien, bevatten een stel enorme bomen met spinnenwebben. De ontwikkelaars waarschuwden ons echter dat de definitieve versie van de Mistlands er heel anders uit kan zien.

Het diepe noorden is vergelijkbaar met het bioom van de bergen in die zin dat het erg besneeuwd is, maar is iets vlakker uit screenshots.

Ten slotte is de Ashlands een dorre woestenij. Momenteel zijn alleen Surtlings hier te vinden.

Een theorie over waarom deze biomen momenteel in het spel bestaan, ondanks dat ze niet zijn uitgewerkt, is dat wanneer een update komt om inhoud aan deze regio’s toe te voegen, spelers geen nieuwe wereld hoeven te beginnen om toegang te krijgen tot die inhoud; de biomen zullen al bestaan. Of dat waar is of niet, moet nog worden ontdekt, maar we kunnen niet wachten om erachter te komen.

Geef een antwoord