De voortgang van het maken van Valheim is gekoppeld aan biomen, bazen en vooral: middelen. Het vinden van nieuwe middelen betekent het ontgrendelen van nieuwe crafting-recepten, en nieuwe crafting-recepten betekent nieuwe manieren om Forsaken-bazen te verslaan en nieuwe Valheim-biomen te veroveren.

Zoals gebruikelijk is in survivalgames, is het soms onduidelijk voor welk materiaal je vervolgens moet gaan. Dus je hebt hout en steen, wat nu? Deze voortgangsgids van Valheim legt elk hulpmiddel in de juiste volgorde uit, plus hoe u ze kunt verkrijgen.

Valheim-tips | Valheim werkbank | Valheim reparatie | Valheim zaden | Valheim koopman | Routekaart Valheim | Beste Valheim-wapens | Valheim Game Pass | Valheim Elder dagvaarding | Valheim cheats en spawn itemlijst | Beste Valheim-pantser | Valheim Botmassa

Voortgangsgids voor het maken van Valheim

De manier waarop deze voortgangsgids voor het maken van Valheim werkt, is door de kerncomponenten op te sommen die je moet vinden om alle bewerkbare items en objecten in het spel te ontgrendelen. Volg onze uitleg over hoe je ze allemaal kunt krijgen en je baant je langzaam een ​​weg door Valheim, terwijl je de bazen neerhaalt. Valheim heeft talloze bronnen en materialen om door te gaan met het upgraden van je uitrusting, maar deze lijst is een algemeen pad dat je door het spel moet zoeken.

1. Hout

De eerste is een gemakkelijke; hout. Zodra je in Valheim spawnt, wil je de kleine bomen slaan en wat hout verzamelen, waarmee je al, maar niet beperkt tot, het volgende kunt maken:

 • Werkbank
 • Muren en daken
 • Club
 • Hamer
 • Kisten

2. Steen

Het spreekt voor zich, maar zorg ervoor dat je naast het slaan van bomen aan het begin van het spel ook losse stenen opraapt. Hiermee ontgrendel je verschillende stenen gereedschappen die je kunt gebruiken.

3. Vuursteen

Valheim-vuursteen is een ander kerningrediënt dat u al vroeg kunt verwerven. Het paait op de grond langs stranden, dus ren gewoon naar de dichtstbijzijnde kust en pak er zoveel als je kunt. Dit zal je wat meer wapens en gereedschappen opleveren.

 • Vuurstenen speer
 • Vuursteenpijlen
 • Vuurstenen bijl

4. Leren kladjes/hertenhuid

Zowel Leather Scraps als Deer Hide vallen onder dezelfde noemer omdat de twee hand in hand gaan. Je verkrijgt ze door respectievelijk zwijnen en herten te doden, en ze zijn van vitaal belang voor het maken van pantsers, wapens, gereedschappen en meer voor vroege games.

5. Brons

Brons wordt gemaakt door koper en tinerts te smelten en vervolgens de ingots te combineren met een snelheid van twee koper tot één tin. Dit is wat je nodig hebt voor alle bronzen wapens en bepantsering, samen met de uiterst belangrijke Cultivator die voor de landbouw wordt gebruikt. Je kunt pas beginnen met het delven van koper en tin als je Eikthyr, de eerste baas, hebt verslagen.

 • Bronzen wapens
 • Bronzen pantser
 • Cultivator

6. Kern/fijn hout

Core Wood is uitsluitend te vinden bij dennenbomen in het Zwarte Woud, terwijl Fine Wood uitsluitend wordt gevonden bij berken- en eikenbomen in Meadows. Beide worden gebruikt voor cruciale bouwonderdelen en gereedschappen, waaronder portalen.

 • Portaal
 • Logpalen
 • Afdeling
 • Stagbreaker

7. IJzer

Scrap Iron is te vinden in Muddy Scrap Piles in het moeras-bioom, waar je naartoe moet na het verslaan van de tweede baas, The Elder. Smelt het om ijzer te maken, wat een stap hoger is dan brons, en wordt gebruikt voor allerlei soorten wapens, bepantsering en gereedschappen.

 • ijzeren bijl
 • IJzeren langzwaard
 • IJzeren schaal post
 • Steenhouwer

8. Zilver

Zodra je Bone Mass in het moeras hebt verslagen, moet je naar de bergen gaan, waar je zilvererts kunt delven met een ijzeren houweel. Smelt het om Silver te krijgen, wat een stap hoger is dan Iron, en nodig is voor veel betere uitrusting.

 • Frostner
 • Zilveren zwaard
 • Wolf pantser

Nadat je Moder in de bergen hebt vermoord, kun je naar het bioom van Plains gaan en Fulings doden om Black Metal Scrap te krijgen. Smelt het in een hoogoven en je krijgt Black Metal Bars, het sterkste materiaal in het spel in dit stadium. Hoewel, als een game met vroege toegang met meer gebieden en biomen op komst, dat op elk moment kan veranderen met toekomstige updates. Nogmaals, het wordt voornamelijk gebruikt voor wapens, gereedschappen en bepantsering.

 • Zwart metalen zwaard
 • Zwart metalen bijl
 • Zwart metalen schild

Geef een antwoord