Hier is een complete Valheim-gids met eigenlijk alles wat je moet weten over Valheim: tips voor beginners, hoe je materialen kunt vinden, hoe je dingen kunt maken, hoe je bazen kunt verslaan en hoe je dat ene coole wapen kunt krijgen. Of je nu helemaal nieuw bent in het Viking-overlevingsspel of een veteraan bent die op zoek is naar een andere Yagluth-oproeplocatie, er is voor elk wat wils op deze lijst.

Laten we de complete Valheim-gids eens bekijken!

Tips voor beginners

Dingen beginnen is ons basisartikel met Valheim-tips, dat de eerste gids zou moeten zijn die je leest voordat je het spel zelfs maar opstart. Dit omvat alle dingen die je misschien niet weet over het spel, inclusief een heleboel kleine trucjes die je pas kunt oppikken nadat je zo lang hebt gespeeld, zodat je ze vanaf het begin in je spel kunt opnemen.

Cheats en console-opdrachten

Weinig games hebben tegenwoordig echt cheats, maar Valheim is de uitzondering op de regel. Dankzij het gebruik van console-commando’s kun je een echte cheat-modus activeren, inclusief dingen als god-modus, de hele kaart onthullen, jezelf genezen, je vaardigheidsniveaus verhogen en nog veel meer. Bekijk gewoon onze Valheim cheats-gids om alle te gebruiken zinnen te leren.

Beste wereldzaden

Net als de meeste andere procedureel gegenereerde spellen, gebruikt Valheim “seeds” om te bepalen hoe de generatie eruit zal zien tijdens je ontdekkingstocht. Dit betekent dat als je een bijzonder goede seed vindt en deze wilt delen, andere spelers gewoon dezelfde string kunnen typen om jouw wereld te krijgen. Dus onze gids voor Valheim-zaden gaat helemaal over een aantal geweldige werelden waarop je kunt spelen om je reis te beginnen.

PS4-, PS5-, Xbox Series X- en Switch-versies

Zoals altijd het geval is wanneer een game onverwacht ongelooflijk populair wordt, willen mensen het op hun specifieke platform spelen als ze niet de game bezitten waarvoor het exclusief is. Helaas voor degenen die alleen op de console spelen, is Valheim momenteel alleen een pc-game, waardoor veel viking-wannabes zich afvragen of het ooit naar PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X of Switch zal komen. Bekijk onze gids over Valheim Game Pass voor meer informatie.

Biomen en de volgorde waarin je ze moet verkennen

Net als Minecraft heeft Valheim tal van biomen over de hele wereld, die elk iets nieuws bieden. De biomen van Valheim zijn echter meer op progressie gebaseerd, omdat je in staat bent om hardere vijanden te bevechten, nieuwe bronnen te vinden en moeilijkere bazen te verslaan terwijl je je in elk ervan waagt. Bekijk onze gids voor alles wat u moet weten.

Een Workbench krijgen en upgraden

Een van de eerste dingen die je moet doen, is een werkbank bouwen, maar hoe doe je dat precies? Hoe dek je het af zodat het ook echt gebruikt kan worden? Hoe upgrade je de werkbank om grotere en betere dingen te bouwen? Onze Valheim-werkbankgids legt alles uit, zodat u kunt beginnen met het bouwen van een basis en het upgraden van uw gereedschap.

De Valheim-reparatiemechanica doorgronden is in het begin niet zo eenvoudig, totdat u weet hoe het werkt. Het repareren van je gereedschap en gebouwen is een cruciaal onderdeel van Valheim – vooral wanneer een trol komt en stenen naar je basis gooit – dus zorg ervoor dat je onze gids raadpleegt om te begrijpen hoe het werkt.

Hoe de Thunder Stone en Obliterator te krijgen?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar de Obliterator is een behoorlijk belangrijk Valheim-station. Het wordt gebruikt om dingen te zappen, dus het is eigenlijk je afvalbak. Je hebt wel heel specifieke materialen nodig om het te krijgen, zoals de Thunder Stone. Als je hulp nodig hebt bij het vinden en maken van de Valheim Thunder Stone en Obliterator, kun je dit als volgt doen.

Waar vind je de handelaar

Er is één handelaar in Valheim en zijn naam is Haldor, maar helaas kan hij nogal ongrijpbaar zijn. Het vinden van de Valheim-handelaar brengt veel geluk met zich mee, omdat zijn spawn in wezen willekeurig is, maar er zijn enkele dingen die je moet weten over waar hij kan zijn voordat je begint te zoeken, en dat is waar onze gids van pas komt.

Crafting progressie uitgelegd

Ondanks dat het een open wereld is, procedureel gegenereerd, heeft Valheim eigenlijk een ongeschreven voortgangsreeks. Onze Valheim-voortgangsgids voor crafting is de perfecte metgezel voor nieuwe spelers die zich afvragen waar ze heen moeten of wat ze nu moeten doen, omdat het de belangrijkste bronnen vermeldt die je kunt verkrijgen om verder te komen in het spel en de vijf eindbazen te blijven verslaan.

Beste wapens om zowel trollen als draugr te doden

Als vindingrijke viking kun je allerlei soorten wapens maken, maar wat zijn de beste Valheim-wapens? Of je nu een atgeir of bijl wilt gebruiken, deze lijst met de beste melee- en afstandswapens in Valheim heeft alles wat je moet weten over welke je prioriteit moet geven.

Beste pantser om jezelf te verdedigen tegen vijanden

Ze zeggen wel dat verdediging de beste vorm van aanval is, dus samen met de beste wapens, moet je ervoor zorgen dat je het beste Valheim-pantser hebt. Je kunt al vrij vroeg in het spel trollenpantser maken, maar zijn de buffs nog steeds de moeite waard om te gebruiken voor zaken als brons, ijzer en wolf? Lees onze gids om erachter te komen.

Hoe beren temmen?

Als je het leuk vindt om dierenfluisteraar te worden, kun je in Valheim bevriend raken met beren (en andere dieren) en een dierenboerderij beginnen. Hopelijk minder dystopisch dan de roman. Het vergt echter veel geduld, dus als je wat dieren aan je zijde wilt krijgen, bekijk dan onze gids over het temmen van zwijnen in Valheim, die ook details over wolven en loxen bevat.

Hoe zaden te planten?

Naast de bovengenoemde zaden die betrekking hebben op wereldgeneratie, kun je ook de andere soorten zaden krijgen die je in Valheim in de grond plant. Landbouw is een enorm onderdeel van het spel voor een consistente voedselbron, maar hoewel je wortelzaden vrij vroeg kunt vinden, kun je ze niet meteen planten. Hier is alles wat u moet weten over het planten van zaden in Valheim.

Vuursteen en waar te vinden?

Valheim-vuursteen is een van die middelen die je de hele tijd met het spel nodig hebt, maar het kan frustrerend tijdrovend zijn om te verzamelen, ook al is het niet bijzonder moeilijk. Vanaf het begin moet je echter precies weten waar je vuursteen in Valheim kunt vinden, dus bekijk onze gids om erachter te komen.

Waar vind je gerst en vlas

Dit zijn twee bronnen die je pas wat later in het spel nodig hebt, maar als de optie zich voordoet, is de kans groot dat je geen flauw idee hebt waar je moet zoeken. Dus dat is waar onze Valheim-gids voor gerst en vlas van pas komt, omdat het paar meestal naast elkaar kan worden gevonden, ondanks enorm verschillende toepassingen.

Ymir Flesh en waar het voor wordt gebruikt

Je zult Ymir Flesh voor het eerst spotten als je de bovengenoemde koopman in Valheim vindt, want hij heeft het te koop in zijn voorraad. Je krijgt geen informatie over wat Valheim Ymir Flesh precies is en of het de moeite waard is om de munten te laten vallen, dus onze gids helpt bij alle toepassingen die Ymir Flesh heeft en of het de moeite waard is om te kopen of niet.

Zilver en hoe het te delven?

Zilver is een van de moeilijkste grondstoffen om te verkrijgen in Valheim, niet in de laatste plaats omdat het alleen in bergbiomen te vinden is. Wanneer je uiteindelijk in het stadium bent waar je Valheim-zilver kunt krijgen, zal onze gids je helpen om het te vinden, inclusief het gebruik van de Wishbone.

Als je eenmaal genoeg zilver hebt en klaar bent met het bergbioom, zou Valheim Black Metal het volgende doel moeten zijn. Dit is momenteel het sterkste materiaal in de game en kan worden gebruikt om serieus krachtige wapens te maken. Lees onze gids om er alles over te weten te komen.

Hoe de Oudere op te roepen en te verslaan

Nu zijn we bij de bazen. De tweede baas in het spel is de eerste waarmee je misschien worstelt, dus onze gids over de Valheim Elder legt uit hoe je hem kunt oproepen, hoe je hem kunt verslaan, de kracht die je krijgt als je hem neerhaalt, en meer.

Hoe Bonemass op te roepen en te verslaan

Bonemass is de derde baas in het spel, te vinden in het moeras-bioom. Dit is waar het spel serieus moeilijk begint te worden en als gevolg daarvan zou je onze Valheim Bonemass-gids moeten raadplegen die details bevat over hoe je het kunt oproepen en doden, als je eenmaal sterk genoeg uitrusting hebt.

Hoe Moder op te roepen en te verslaan

Baas nummer vier, Moder, is een taaie. Dit is de baas van de bergen en op dit punt heb je talloze uren in Valheim, je voorbereiden en voorbereiden op dit gevecht tegen een enorme draak. Voor hulp bij het oproepen en verslaan van de Valheim Moder-baas heeft onze gids alles wat je nodig hebt.

Geef een antwoord