Roblox is een spel dat spelers een vrije wereld geeft, waardoor ze openlijk kunnen bouwen en met anderen kunnen communiceren. Spelers kunnen hun eigen miniwerelden creëren voor zichzelf en anderen om van te genieten. De game balanceert een sandbox-layout met een gezinsvriendelijke sfeer. Hoewel het absoluut een pionier op zijn eigen gebied is, zijn er enkele titels die door Roblox zijn geïnspireerd.

Beste videogames vergelijkbaar met Roblox

Bouwen, karakteraanpassing, in-game valutagebruik en spelen met anderen zijn allemaal principes van Roblox. Hier zijn enkele van de games die dezelfde functies delen.

Growtopia

Growtopia lijkt een beetje op Minecraft en Roblox gecombineerd. Deze game zal spelers tevreden stellen die misschien hadden gewild dat Roblox meer een nostalgische kunststijl had. Gameplay maakt deel uit van het sandbox – genre en draait om landbouw en het bouwen van werelden om in te boeren. Er is ook een breed scala aan gameplay-opties, variërend van rustige singleplayer tot energieke multiplayer. Net als Roblox heeft Growtopia geen strikte doelen of limieten voor spelers, waardoor ze de wereld op hun gemak kunnen verkennen.

Mythruna

Wat Mythrun a mist in regelmatige updates, maakt het goed met boeiende inhoud. Degenen die genieten van de blokkerige en door de speler bestuurde functies van Roblox, zullen de overeenkomsten kunnen zien in deze op fantasie gebaseerde sandbox-rollenspel (RPG). De game biedt veel mogelijkheden voor het bouwen van een wereld, waardoor de bouwers die de game spelen macht krijgen. Er zit ook een simplistisch animatiesysteem in de game, vergelijkbaar met de laagdrempelige maar complexe bouwmodus van Roblox.

Trove

Trove is een spel met de kunststijl van Minecraft en de vloeiende animaties van Roblox. De game zal spelers op sommige manieren aan Minecraft herinneren, zoals het altijd groeiende element en de iteminventaris of de gepixelde outfits. Meer zoals Roblox is echter dat de gemeenschap sterk gecentreerd is rond het bouwen van niveaus. Een andere overeenkomst is de mogelijkheid voor spelers om verschillende karakteraanpassingen te hebben.

Staxel

Met Staxel kunnen spelers zwerven in een boerderij-gebaseerde wereld met hun interactieve dieren. De game biedt zowel gameplay voor één speler als online co-op. Spelers hebben de mogelijkheid om elke wereld te creëren die ze maar kunnen bedenken. De bouwmechanismen van het spel zijn gemakkelijk aan te pakken door nieuwkomers en hebben de klassieke blokachtige stijl waar spelers van het genre van zijn gaan houden. De spelers van Staxel zijn niet alleen beperkt tot het bouwen van boerderijen, maar hebben net als Roblox een overvloed aan opties bij het bouwen.

Dieren Jam

Animal Jam geeft spelers een meeslepende wereld waarin ze een dierenavatar kiezen om games te spelen, hun eigen level te bouwen en edelstenen te verdienen. Zoals ook te zien is in Roblox, leunt deze game zwaar op het aanpassen van personages, evenals op het maken en bouwen. De kunststijl heeft niet de blokkering van Roblox, maar creëert wel een open wereld die veel online multiplayer-fans zullen kennen.

Meer lezen over Roblox ? Bekijk Robloxplayer.exe downloaden om Roblox op Volsiz te spelen. 

Geef een antwoord