Het Perk-systeem is een van de meest opvallende verschillen tussen de Call of Duty -franchise en andere FPS zoals Battlefield of Squad. En dat komt omdat spelers de volledige vrijheid hebben om hun eigen unieke klasse te creëren die bij hun speelstijl past. Maar er zijn natuurlijk een aantal voordelen die velen in de fanbase als overdreven en zelfs oneerlijk beschouwden. Call of Duty Modern Warfare 2 (2009) had bijvoorbeeld het voordeel “Last Stand”, waarmee een speler een pistool kon gebruiken terwijl hij doodbloedde.

En in recentere titels was Dead Silence een voordeel dat de meeste spelers haten, omdat het een vijandige speler volledig stil maakt. Gelukkig heeft Infinity Ward besloten om het Perk-systeem in Call of Duty: Modern Warfare 2 te veranderen door een aantal extra vereisten toe te voegen om “overpowerde” Perks te bestrijden. Dus spelers die Call of Duty: Modern Warfare 2 Beta willen domineren, zullen willen weten welke de beste zijn.

Beste basisvoordeel

Basisvoordelen zijn actief vanaf het begin van een wedstrijd, dus spelers moeten ervoor zorgen dat ze extraatjes kiezen die hen gedurende de hele wedstrijd helpen (er kunnen er maar twee tegelijk worden gebruikt). De meeste basisvoordelen die beschikbaar zijn in Call of Duty Modern Warfare 2 Beta waren een nietje in de vorige Call of Duty -titels, dus het kiezen van de juiste zou een goed idee moeten zijn.

EOD

Een goed gegooid explosief zoals een Semtex-granaat of boorgranaat kan een dag verpesten voor elke hardcore Call of Duty – speler. En aangezien deze dodelijke uitrustingen de norm zijn in elke Call of Duty, moeten spelers zich dienovereenkomstig voorbereiden. Daarom is EOD een van de beste basisvoordelen die spelers moeten uitrusten tijdens het spelen van Modern Warfare 2. Dit basisvoordeel vermindert de schade die niet-Killstreak-explosieven aanrichten aanzienlijk en stelt de zekeringtimers opnieuw in bij het oppakken van levende granaten.

Strijd gehard

Niets is erger dan verdoofd te worden door een Stun Grenade, omdat het spelers kwetsbaar maakt. Bovendien heeft Call of Duty: Modern Warfare 2 de Tactical Equipment “Shock Charge” opnieuw geïntroduceerd, waardoor spelers gedwongen werden hun tijdschriftclip te legen en tactische sprints te voorkomen. Gelukkig heeft IW Battle Hardened als basisvoordeel toegevoegd, waardoor het effect van vijandelijke Flash, Stun, EMP, Gas Grenades en Shock Sticks wordt verminderd, terwijl spelers immuun worden voor Snapshot Grenades.

Beste bonusvoordelen

Spelers kunnen slechts één bonusvoordeel per voordeelpakket gebruiken en het wordt pas beschikbaar na de eerste vier minuten van een wedstrijd of respawn. Spelers kunnen het eerder activeren door kills te krijgen of doelen vast te leggen/te verdedigen. Aangezien dit de Call of Duty: Modern Warfare 2-bèta is, zijn slechts twee bonusvoordelen de moeite waard om te gebruiken.

Snelle handen

Een van de grootste (en meest controversiële) wijzigingen die Infinity Ward heeft aangebracht, was het verwijderen van Reload Canceling, waarmee de Reload-animatie wordt geannuleerd. Dat betekent dat spelers moeten wachten tot de hele animatie klaar is voordat ze opnieuw kunnen schieten. Dus om die nieuwe gameplay-mechanica tegen te gaan, moeten spelers overwegen om Fast Hands als hun bonusvoordeel te gebruiken, omdat het de herlaadsnelheid verhoogt en spelers sneller van wapen kunnen wisselen.

Snelle oplossing

Het is geen geheim dat Infinity Ward de totale TTK (Time to Kill) van Call of Duty Modern Warfare 2 heeft verlaagd, wat betekent dat de kogels harder toeslaan dan in eerdere titels (zelfs meer dan Call of Duty: Vanguard ). En aangezien spelers nog geen toegang hebben tot de medische spuit tijdens de bèta (ontgrendelt op rang 17), is genezing moeilijk. Spelers kunnen de Quick Fix Bonus Perk gebruiken om hun overlevingskansen te vergroten, aangezien het doden van spelers de gezondheidsregeneratie activeert. Bovendien verhoogt het vastleggen en vasthouden van doelen de regeneratie van de gezondheid.

Beste ultieme voordelen

Misschien wel de meest verdeeldheid zaaiende verandering die IW in de franchise heeft aangebracht, is Ultimate Perks, die pas na acht minuten in een wedstrijd beschikbaar komt. Spelers kunnen deze voordelen sneller verdienen door Kills te krijgen of het doel te spelen zoals bij Bonus Perks. Maar het echte probleem dat spelers hebben met dit nieuwe perk-systeem is dat een van de beste (en meest bruikbare) Perks aller tijden achter een timer zit, Ghost.

Geest

Ghost is ongetwijfeld een onmisbare Ultimate Perk, omdat het een speler ondetecteerbaar maakt voor UAV’s, draagbare radars en hartslagsensoren. En aangezien het verkrijgen van UAV’s de gemakkelijkste Killstreak/Scorestreak is in Call of Duty: Modern Warfare 2 Beta, is de kans groot dat er een constante stroom van UAV’s door de lucht zal vliegen. Dus de enige manier waarop spelers UAV’s kunnen tegengaan (waarbij je ze niet neerschiet of een Counter-UAV gebruikt) is door Ghost als een ultiem voordeel te gebruiken. Maar de speler moet zich ervan bewust zijn dat vijandige spelers hun voetstappen nog steeds kunnen horen.

Vogelperspectief

Wat betreft spelers die zichzelf als bovengemiddeld beschouwen, is onzichtbaar zijn voor de vijand niet cruciaal voor hun overleving, maar weten waar ze zijn is. Dat is wanneer Bird’s-Eye van pas komt, aangezien UAV’s en radars nu de richting van de vijand pingen (in plaats van een cirkel is het een pijl). Bovendien, wanneer een speler Bird’s-Eye verdient, pingt hij vijanden op de minikaart, ongeacht of er een UAV of Radar is. Dit ultieme voordeel is vooral handig in ronde-gebaseerde spelmodi zoals Search and Destroy of Prisoner Rescue. De minikaart wordt ook uitgezoomd, waardoor de speler een beter zicht heeft op de posities van de vijand.

Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt op 28 oktober gelanceerd voor pc, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Geef een antwoord