In de loop van 19 jaar heeft de Call of Duty -franchise meer dan 25 titels op verschillende platforms gelanceerd, waardoor het de koning van het FPS-genre is. En met de release van Call of Duty Modern Warfare 2 is Activision van plan om de hele franchise te vernieuwen van een arcade-achtige shooter naar een meer tactische. Het meest opvallende is dat IW (Infinity Ward) van plan is om het Perk-systeem te veranderen en de traditionele minikaart te verwijderen, wat veel fans van de franchise op de lange termijn van streek heeft gemaakt.

Infinity Ward heeft ook de spelmodus Invasion uit de originele Call of Duty Modern Warfare 2 en Call of Duty 4: Modern Warfare opnieuw uitgebracht. Maar ze houden zich aan hun woorden en hebben een aantal nooit eerder vertoonde gameplay-mechanica geïntroduceerd die zeker spelers uit de Battlefield -franchise zullen aantrekken. Maar spelers die in de Invasion-spelmodus springen, doen het goed bij de voorbereiding, omdat deze modus niet is zoals een traditionele Call of Duty – wedstrijd.

Kernfuncties van de invasiemodus

Call of Duty Modern Warfare 2 Invasion Mode uitgelegd

In de kern speelt de Invasion-modus als een gigantische Team Deathmatch (20vs20) met twee teams die vechten voor moorden. Maar in deze spelmodus hebben beide partijen AI-gestuurde teamgenoten die ofwel vanaf het spawnpunt spawnen of uit een vliegtuig vallen. Er zijn verschillende AI-gestuurde klassen in deze modus, variërend van sluipschutters (je kunt ze vaak op de daken vinden) tot grondtroepen (ze hebben aanvalsgeweren en jachtgeweren).

Spelers moeten zich niet al te veel zorgen maken over de AI, omdat ze niet al te gevaarlijk zijn, maar ze mogen niet ronddwalen, omdat ze vervelend kunnen worden als ze te veel in het gebied zijn. Als het team een ​​radar of UAV heeft, verschijnen door AI bestuurde bondgenoten (of vijanden) als een cirkel op de minikaart.

Spelers hebben ook toegang tot twee voertuigen: een Humvee en een licht gepantserde tank. Deze spawnen in de wedstrijd zodra het team een ​​bepaald aantal punten heeft verdiend en blijven gedurende de hele wedstrijd spawnen. Er zullen ook verschillende Loadout-drops zijn die een van de beschikbare Scorestreaks/Killstreaks kunnen bevatten, maar deze vallen meestal in “hete gebieden”, dus het vastleggen ervan zal niet eenvoudig zijn.

Hoe de invasiemodus te winnen

Om Invasion te winnen, moet een van de teams minimaal 1000 punten behalen. Er zijn verschillende manieren om punten te krijgen in deze nieuwe spelmodus voor Call of Duty Modern Warfare 2, dus laten we het even kort uiteenzetten.

  • 5 punten: Versla een speler of vernietig een door een speler bestuurd voertuig.
  • 3 punten: schakel vijandelijke gevechtsvliegtuigen uit (Chopper Gunner, VTOL’s, enz.)
  • 2 punten: schakel vijandelijke ondersteuningsvliegtuigen uit (UAV’s, ondersteuningshelikopters, enz.)
  • 1 punt: Versla een door AI bestuurde vijand.

Het verslaan van vijandige spelers is verreweg de beste manier om punten te verzamelen in de Invasion-modus. Maar vanwege de grootte van de kaart en de constante chaos, zal het een stuk uitdagender zijn om een ​​speler te doden. Spelers moeten dus bij hun team blijven (spelers worden in teams van vier spelers geplaatst) en tactisch spelen in plaats van rennen en schieten.

Spelers moeten er ook rekening mee houden dat sommige AI-gestuurde vijanden naar de down-status gaan (vergelijkbaar met de Survivor Perk), dus spelers moeten altijd controleren of ze zijn uitgeschakeld voordat ze verder gaan.

Beste uitrusting voor invasie

De Invasion-spelmodus speelt zich af in een deel van de Al Mazrah-kaart ( die wordt gebruikt voor Call of Duty Warzone 2 ) en dit gebied heeft veel gebouwen en smalle straatjes. Het zou dus het beste zijn als spelers waren uitgerust met een langeafstandswapen (Battle Rifle, Assault Rifle of LMG) en een korteafstandswapen zoals de shotgun of MP5 ( Lachmann Sub in Modern Warfare 2 ). Spelers kunnen ook een korteafstandskanon voor een Launcher gebruiken, omdat ze het kunnen gebruiken om voertuigen of vliegtuigen neer te halen.

Dat betekent dat spelers Overkill willen uitrusten als een van hun basisvoordelen en Double Time, EOD of Battle Hardened als hun secundaire basisvoordeel. Wat betreft de Bonus Perk, Resupply en Quick Fix lijken de beste, aangezien de ene helpt bij het herstellen van tactische/dodelijke uitrusting, terwijl de andere de HP-regeneratie verhoogt na een kill, maar spelers kunnen er maar één tegelijk uitrusten. Ghost zal zeer nuttig zijn omdat er een constante stroom vijandelijke UAV’s en radars op de kaart is.

De meest teamvriendelijke Field Upgrade-spelers kunnen de Munition Box gebruiken, aangezien elke speler van het team hun munitie kan aanvullen. Voor tactische uitrusting moeten spelers overwegen om de rookgranaat te gebruiken, aangezien sluipschutters in overvloed aanwezig zijn in dit soort spelmodi, en naar buiten gaan in de open lucht is een doodvonnis. De Drill Charge is een dodelijke must-have omdat hij spelers kan verslaan die zich achter dekking bevinden, maar de C4 Charge kan ook nuttig zijn om vijandelijke voertuigen te vernietigen.

Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt op 28 oktober gelanceerd voor pc, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Geef een antwoord