De baas van Valheim Moder is een draak. Een enorme, ijsademende bergdraak. Maar geen paniek, want Moder is relatief eenvoudig te verslaan als je weet hoe. Hint: je hebt een kwaliteitsboog nodig. En drie drakeneieren.

In deze Valheim Moder-gids beginnen we met de eerste stappen: hoe je Moder oproept en hoe je de materialen voor Moder’s Offeraltaar vindt. Als je een locatiekaart nodig hebt voor zowel Moder als de Dragon Eggs, laten we je hieronder een kaart en wereldseed zien.

Valheim Yagluth  | Valheim Elder dagvaarding  |  Valheim Botmassa

Moeders locatie in Valheim

Net als de vorige Valheim-bazen, wordt de exacte locatie van Moder in het bergbioom ontdekt door een Vegvisir te activeren, een locatie Runestone. Houd oude stenen torens in de gaten tijdens het verkennen van de bergen. Dit is waar ze meestal verschijnen.

Hoewel elk nieuw bioom een ​​​​uitdaging is, is het bioom van Moder misschien wel de meest onherbergzame. Niet alleen zal de Frost elke onvoorbereide speler doden, maar het is ook moeilijk om een ​​weg naar de hoge bergen te vinden. Neem een ​​houweel en veel Frost Resistance Mead mee.

Hoe maak je Frost Resistance Mead in Valheim

Als je Wolf Armor al hebt gemaakt om je te beschermen tegen de kou van het bergbioom, dan heb je Frost Resistance Mead niet nodig. Alle anderen zouden een aantal van deze drankjes moeten meenemen terwijl ze op zoek zijn naar Dragon Eggs en Moder.

Je kunt een basis maken voor Frost Resistance Mead door honing, distel, bloedzakken en Greydwarf-ogen in de Cauldron te koken. Zodra dat is gebeurd, doe je het mengsel in de vergister om de mede te maken. Je krijgt een stapel van 6 Frost Resistance Meads nadat er twee in-game dagen zijn verstreken.

Hoe drakeneieren te vinden en te vervoeren in Valheim

Om Moder op te roepen, moet je drie drakeneieren bij het offeraltaar plaatsen. De eieren zijn ook te vinden in de bergen en zijn gemakkelijk te herkennen aan hun paarse kleur en vage gloed. Ze zijn vrij zeldzaam, maar je kunt de onderstaande Valheim World Seed gebruiken als je ze niet kunt vinden.

Helaas zijn drakeneieren erg zwaar. Je kunt er niet eens twee tegelijk dragen. Een makkelijke truc om dit te omzeilen is door een ei te verzamelen, naar een andere (privé) Valheim World te vertrekken, je ei te bewaren en terug te gaan. Nadat je het offeraltaar van Moder hebt gevonden, ga je gewoon naar de wereld met de drie eieren, pak ze, ga terug naar je normale wereld en roep Moder op. Dit zal u veel moeite besparen.

Gebruik deze World Seed om Moder Fast te vinden

Als je niet wilt rondrennen totdat je de Vegvisir-locatie Runestone voor Moder hebt gevonden, kun je deze World Seed gebruiken om de kaart in de afbeelding te genereren en rechtstreeks naar de strijd te gaan: RtE9ytMifX. De locatie van Moder is niet al te moeilijk te bereiken vanaf de oostkant van de bergen. Als je eerst drie drakeneieren moet vinden, ga dan naar de locaties met de rode stip om ze te verzamelen.

Hoe Moder te verslaan in Valheim

Het zal je misschien niet verbazen dat deze draak kan vliegen. Moder zal tijdens het gevecht regelmatig gebruik maken van deze vaardigheid, dus neem een ​​goed afstandswapen mee als je Moder bezoekt. Pas op voor haar ijzige adem en de Frost-explosieven die ze op je afschiet; als je geraakt wordt, zal je bewegingssnelheid sterk afnemen, waardoor je erg kwetsbaar wordt.

Het is het beste om ten minste een gezondheidsniveau van 150, een verbeterd bronzen of ijzeren pantser, een verbeterde jagersboog, gezondheidsregeneratiedrankjes en een grote voorraad vuurpijlen te hebben voordat je Moder oproept.

Mother’s Forsaken Power in Valheim

Het verslaan van Moder is zeer de moeite waard, aangezien de Forsaken Power van Moder een wind in de rug creëert tijdens het zeilen. Met andere woorden, het activeren van Moder’s Forsaken Power betekent altijd de wind in de rug hebben tijdens het verkennen van Valheim per boot. Dit maakt je zeilavonturen een stuk soepeler.

Moder zal ook de Dragon Tear laten vallen, die kan worden gebruikt om een ​​Artisan Table te maken. Met de Artisan Table kun je een windmolen, een spinnewiel en een hoogoven maken.

Je bent nu helemaal voorbereid om Moder op te roepen, laten we die bergen beklimmen en kijken of ze thuis is!

Valheim-tips | Valheim werkbank | Valheim reparatie | Valheim zaden | Valheim koopman | Valheim-biomen | Routekaart Valheim | Beste Valheim-wapens | Valheim Game Pass | Valheim Elder dagvaarding | Valheim cheats en spawn itemlijst | Beste Valheim-pantser | Valheim Botmassa | Valheim vuursteen | Valheim crafting progressie | Zaden planten in Valheim | Hoe beren temmen in Valheim | Valheim gerst en vlas| Valheim Black Metal

Geef een antwoord