Dead by Daylight-ontwikkelaar, Behaviour Interactive, is niets anders dan bereid om te sleutelen en nieuwe dingen te proberen met zijn populaire asymmetrische horrortitel. In een ontwikkelaarsupdate die op 22 september 2022 is gepubliceerd, schetste de ontwikkelaar enkele wijzigingen die naar de PTB komen. Een nieuwe functie die eraan komt, is de Last Standing-monteur.

Wat is Last Standing in Dead by Daylight?

Nadat alle andere overlevenden dood zijn, stervende zijn, verslaafd zijn of zijn ontsnapt, wordt de overgebleven speler de Last Standing. Zowel de zintuigen van de Survivor als de Killer worden versterkt door een breder gezichtsveld. Het redden van een neergehaalde of gehaakte Survivor beëindigt de Last Standing-fase. Omgekeerd zal het neerhalen als de laatste overlevende de Finishing Mori activeren. Zowel de Survivor als de Killer worden naar een punt op de kaart verplaatst en de Killer’s Mori-animatie wordt afgespeeld. Alle overlevenden die nog in het proces zitten, zullen door de entiteit worden gedood en als een offer worden behandeld.

Het is een interessante monteur en zal de toch al behoorlijke spanning tussen Killers en Survivors alleen maar verhogen. Voor horrorfans zal het meer nadruk leggen op het “laatste meisje” zijn en moet het zorgen voor plezierige ontmoetingen tussen klassieke paren zoals Michael Myers en Laurie Strode.

Voor meer Dead by Daylight-goodies, bekijk All Wesker Perks and Abilities in Dead By Daylight op Volsiz.

Geef een antwoord