Gaming op Linux is de laatste tijd in een stroomversnelling geraakt. Evenzo vraagt ​​de release van Return to Monkey Island veel Linux-gebruikers zich af of ze het op hun pc kunnen spelen. Dit artikel gaat daarom over het al dan niet compatibel zijn van Return to Monkey Island met Linux.

Als je naar het hoofdonderwerp van dit artikel gaat, kun je de nieuwste informatie vinden die je nodig hebt over het al dan niet compatibel zijn van de game met Linux door hieronder te lezen.

Is Return to Monkey Island Linux compatibel?

Het korte antwoord is Ja. Return to Monkey Island is compatibel met Linux. Het is echter belangrijk op te merken dat de game speelbaar is op Linux met Proton. De game heeft momenteel geen native Linux-versie. Dit betekent dat de game niet officieel is geoptimaliseerd voor Linux. Hoewel je het spel op Linux kunt spelen, kun je enkele problemen tegenkomen. Spelers op Flatpak Steam/Arch Linux melden dat de game feilloos werkt.

Veel spelers hebben ook gemeld dat ze een probleem ondervinden bij het spelen van de game op Linux. Evenzo melden spelers dat ze een probleem tegenkomen waarbij ze een zwart scherm met muziek tegenkomen. Dit betekent dat er veel spelers zijn die het spel niet ten volle kunnen spelen. Er is echter een oplossing die volgens sommige spelers het probleem met het zwarte scherm oplost.

Hier is een oplossing om het probleem met het zwarte scherm op te lossen:

1) Eerst en vooral moet je het spel starten en naar het zwarte scherm van het spel gaan.

2) Vervolgens moet u eenvoudig op de knop “Maximaliseren” klikken. Dit kan het probleem nu oplossen.

3) Ten slotte kun je het spel nu spelen zonder het probleem met het zwarte scherm.

De game wordt momenteel niet beoordeeld als native speelbaar op Linux op de ProtonDB-website. Hoewel de game momenteel met Proton kan worden gespeeld, is het waarschijnlijk dat u problemen ondervindt. Sommige spelers vragen zich misschien af ​​of de game een native Linux-versie krijgt. Volgens Ron Gilbert, een ontwikkelaar van het spel, is er een native Linux-versie in de maak.

Werkt op Proton en kort daarna komt er een pure Linux-versie. Pre-order het voor het paardenharnas en je krijgt het op magische wijze wanneer het klaar is.

— Ron Gilbert 🙈🙉🙊🏝(@grumpygamer) 16 september 2022

Dit was een artikel over de vraag of Return to Monkey Island compatibel is met Linux. Je kunt altijd op de hoogte blijven van Volsiz voor het laatste gamenieuws en handleidingen.

Geef een antwoord