Af en toe weigert Roblox verbinding te maken met een game. Je gaat zoals gewoonlijk naar het platform, gaat naar de startpagina van je favoriete game, drukt op play en… niets. Gewoon een teleurstellende foutmelding. In de meeste gevallen hoef je alleen maar opnieuw verbinding te maken met het spel. Maar wat als dat niet werkt?

Update, 22 september 16:32 CT, 2022

Volsiz heeft geen verbinding kunnen maken met Roblox en games kunnen spelen. Er is geen update uitgevoerd op de Roblox Status-pagina of het officiële Twitter-account. Volgens de officiële website van Roblox Status heeft Roblox het probleem geïdentificeerd en wordt er actief aan gewerkt.

Zijn de Roblox-servers uitgevallen?

Als u dit googelt, biedt dit talloze opties wanneer u probeert de Roblox -serverstatus te controleren. Sommige websites zijn echter onnauwkeurig, terwijl andere ronduit verwarrend zijn. Gelukkig heeft het bedrijf Roblox een eigen officiële pagina om de serveractiviteiten te controleren. Hieronder hebben we beschreven hoe u de Roblox -statuspagina kunt controleren en – als dat niet lukt – hoe u een secundaire website kunt controleren.

Optie één: Roblox-statuspagina

Het Roblox- bedrijf heeft rechtstreeks van de bron zelf een statuspagina gebouwd waar gebruikers naar kunnen verwijzen wanneer ze worden geconfronteerd met opstartproblemen. Gedetailleerd zonder de gebruiker te overweldigen, is deze pagina onderverdeeld in drie categorieën: gebruiker, speler, maker. Specifieke delen van Roblox zoals de website, mobiele app en Xbox-app worden afzonderlijk vermeld, onder elke categorie.

Specifieke delen van het platform kunnen alleen problemen ondervinden, in tegenstelling tot het hele platform dat offline gaat. U weet dat alles naar behoren werkt als ‘Operationeel’ in het groen tegenover het item staat.

Een diepere blik

Voor een meer diepgaande blik op eerdere serverstoringen, kunt u met Roblox verwijzen naar de geschiedenis van serverstoringen in het verleden. Deze pagina lokaliseert momenten tot aan de exacte tijd en datum van een serverstoring. Het bedrijf duidt elk probleem ook aan als een gedeeltelijke serviceonderbreking of een serviceonderbreking, waarbij wordt aangegeven welke locatie van het platform wordt beïnvloed.

Optie twee: Downdetector

De Roblox Downdetector- pagina volgt gebruikersrapporten in realtime. Dit betekent dat elke speler die een serverprobleem heeft, de storing kan loggen op het moment dat deze zich voordoet. Downdetector logt vervolgens de gebruikersrapporten en maakt grafieken van de gegevens die iedereen kan raadplegen.

Downdetector dient als een handig secundair hulpmiddel, omdat uitval in realtime wordt gemeld, rechtstreeks vanuit de spelersbasis. In het zeldzame geval dat Roblox niet snel genoeg is om storingen te melden, kunt u er zeker van zijn dat gebruikers hun eigen gegevens op Downtector loggen. Het is een efficiënte methode om te bevestigen of het probleem wijdverbreid is, of gewoon een probleem met uw ISP.

Als je op zoek bent naar codes voor andere games, we hebben er een heleboel in onze Roblox Game Codes-  post! Je kunt ook een heleboel gratis dingen krijgen via onze Roblox-promotiecodes  -pagina.

Geef een antwoord