Bij het starten van een nieuw spel Return to Monkey Island, bevinden spelers zich precies waar het tweede deel van de serie ophield, met een jonge Guybrush en zijn griezelige broer Chuckie die het Big Whoop-pretpark verkennen. Dit gedeelte van het spel dient als een uitgebreide soort tutorial, waarbij spelers de basis van point-and-click adventure-gameplay leren.

Het hele gedeelte kan binnen enkele minuten worden voltooid, hoewel er enkele optionele nevenactiviteiten zijn die spelers misschien wat langer bezig houden. Deze gids legt uit hoe je de prelude in Return to Monkey Island volledig kunt voltooien, van het krijgen van Scheurbuikhonden voor de twee broers en zussen tot het vinden van hun echte ouders. Het zal ook uitleggen hoe je de twee prestaties van de Prelude, Pegleg en Lucky Duck, kunt ontgrendelen.

Hoe scheurbuikhonden te krijgen

Nadat ze even hebben gedaan alsof het echtpaar in de buurt hun ouders zijn, besluiten Guybrush en Chuckie dat ze in de stemming zijn voor Scheurbuikhonden, die te vinden zijn in het gele gebouw met het houten bord aan de voorkant. Helaas zal de baliemedewerker ze niet zomaar overhandigen zonder betaling, dus spelers zullen wat geld moeten vinden voordat ze kunnen eten.

Op dit punt zal Chuckie voorstellen om het nabijgelegen bijgebouw te bekijken, in de veronderstelling dat mensen vaak hun spullen laten vallen terwijl ze hun broek laten vallen. Hoewel dit eigenlijk een heel goed idee is, is de deur naar het bijgebouw momenteel op slot, dus spelers moeten de pin met de Outhouse Key eraan vastpakken van naast de deur voordat ze weer naar buiten gaan.

Vervolgens moeten spelers hun inventaris openen en de sleutel gebruiken om de deur van het bijgebouw te openen. Binnenin vinden ze een ronde metalen schijf op de vloer die ze moeten onderzoeken. Chuckie zal uitleggen dat het object een Slug is en dat het soms wordt gebruikt als vervanging voor geld. Met dit in gedachten moeten spelers de Slug oppakken en teruggaan naar de Scheurvijver.

Nu ze een of andere vorm van valuta hebben, kunnen spelers een paar Scheurbuikhonden kopen bij de baliemedewerker, hoewel degenen die hij overhandigt er niet bepaald eetbaar uitzien. Op dit punt kunnen spelers ook de bijgebouwsleutel teruggeven om de Pegleg-prestatie te ontgrendelen. Dit kan op elk moment worden gedaan voordat je de Prelude voltooit, hoewel het beter is om dit nu te doen om te voorkomen dat je terug moet.

Hoe vind je de echte ouders van Guybrush en Chuckie

Met hun Scheurbuikhonden nu in de hand, gaan Guybrush en Chuckie terug naar buiten en gaan ze op zoek naar het paar van iets eerder. Dit betekent dat je naar rechts gaat en het volgende gebied in gaat, waar het paar Chuckie’s vriend Dee tegenkomt. Ze besluit een aantal nieuwe optionele doelen toe te voegen aan Guybrush’s ToDo-lijst. Spelers kunnen deze geheel overslaan als ze dat willen, maar hierdoor lopen ze een gemakkelijk te ontgrendelen prestatie mis.

Gelukkig zijn alle doelen eenvoudig genoeg om af te strepen, met de meeste, zoals het anker uitkijken, zwaardvechten oefenen en een klavertje vier vinden waarvoor slechts één druk op de knop nodig is. Strikt genomen kan het verslaan van Chuckie in een race ook worden gedaan met een enkele klik, hoewel spelers hun vingers bij de hand moeten hebben, aangezien Chuckie niet traag is.

Om de eend te voeren, moeten spelers wat brood van het paar halen, maar proberen het gewoon te pakken zal niet werken. In plaats daarvan moeten spelers de mand van de oude man bekijken, wat het paar afleidt en een kans biedt om naar binnen te sluipen en wat brood te stelen. Om wat Ketchup voor Guybrush’s Scheurhondje te krijgen, hoeven spelers alleen maar de rode smurrie op de grond op te rapen en te combineren met de Scheurhond in de inventaris.

De laatste optionele activiteit in de Prelude is het doen van een wens bij de wensput. Om dit te doen, moeten spelers de nabijgelegen munt oppakken en vervolgens in de put gooien. Ze krijgen vijf opties om uit te kiezen, hoewel het niet echt uitmaakt welke ze kiezen. Op dit punt moeten spelers ook het klavertje vier dat ze eerder hebben gevonden aan de eend in de vijver geven om de Lucky Duck-prestatie te ontgrendelen.

Nu alles behalve het uiteindelijke doel op Guybrush’s ToDo-lijst is doorgestreept, moeten spelers uiterst rechts van het gebied gaan en de houten poort openen. Als ze het pad daarachter volgen, komen ze bij een bank met de echte Guybrush erop, die, naar het blijkt, de vader is van de twee jonge broers en, niet verwonderlijk, de hoofdpersoon van Return to Monkey Island.

Na een kort gesprek stemt Guybrush senior ermee in om de jonge Guybrush te vertellen over het geheim van Monkey Island en begint het eerste deel van de game officieel. Vanaf dit punt wordt het een stuk uitdagender, hoewel veteranen van de serie de ervaring een beetje makkelijker zouden moeten vinden dan sommige van de vorige Monkey Island -spellen, zelfs als ze het spel op de moeilijkheidsgraad Hard spelen.

Return to Monkey Island is nu beschikbaar op pc en Nintendo Switch.

Geef een antwoord