Er zijn talloze nuttige en leuke op RPG geïnspireerde mechanica in Minecraft. Naast betoverend kunnen spelers ook hun eigen drankjes maken. Door de juiste ingrediënten te verzamelen en voor zichzelf een brouwstandaard te maken, kunnen spelers krachtige Minecraft- drankjes brouwen die spelers ongelooflijke boosts geven. Er is iets voor bijna elke gelegenheid, van waterademhaling tot nachtzicht tot zelfs gif.

Minecraft vertelt spelers echter niet precies hoe ze deze drankjes moeten brouwen. Deze toverdrankrecepten kunnen met vallen en opstaan ​​worden geleerd, of spelers kunnen vertrouwen op deze handige gids. Elk recept voor Minecraft -drankjes wordt hieronder vermeld, samen met de effecten ervan. En aan het einde kunnen spelers ook ontdekken welke verschillende modificatie-ingrediënten ze kunnen toevoegen om hun drankjes nog krachtiger te maken.

Bijgewerkt op 23 september 2022 door Anastasia Maillot: Potions in Minecraft moeten nog steeds een zinvolle update of revisie ontvangen. Na de Caves & Cliffs-update en de Wild-update is er echter in het algemeen veel veranderd in Minecraft. Gezien de gevaarlijkere aard van grotten nu, kan het hebben van de juiste drankjes tijdens een speleologie-avontuur of tijdens het verkennen een enorm verschil maken voor spelers. Potions of Night Vision voor enorme donkere grotten kunnen spelers helpen die niet al hun fakkels willen verspillen om het aan te steken, en Potions of Water Breathing kunnen worden gebruikt om enorme, uitgestrekte onderwatergrotten te verkennen. En natuurlijk, om de mysterieuze diepe duisternis en zijn oude steden te verkennen (en de Warden te confronteren), hebben spelers alle hulp nodig die ze kunnen krijgen in de vorm van Potions of Regeneration and Healing. Hier zijnalle Minecraft-drankjes en hun recepten, met nu een handige tabel die elk recept in één oogopslag laat zien.

Alle drankjes en hun ingrediënten in één oogopslag

Toverdrank Ingrediënten
Drankje van vuurbestendigheid
Drankje van schade
 • Onderwereld wrat
 • Spinnenoog
 • Gefermenteerd Spider Eye
Drankje van genezing
 • Onderwereld wrat
 • Glinsterende meloen
Drankje van onzichtbaarheid
 • Onderwereld wrat
 • Gouden Wortel
 • Gefermenteerd Spider Eye
Drankje van springen
 • Onderwereld wrat
 • Konijnenpoot
Drankje van Nachtzicht
 • Onderwereld wrat
 • Gouden Wortel
Toverdrankje
Drankje van regeneratie
Drankje van langzaam vallen
 • Onderwereld wrat
 • Fantoommembraan
Drankje van traagheid
 • Onderwereld wrat
 • Suiker
 • Gefermenteerd Spider Eye
Drankje van kracht
Drankje van Snelheid
Drankje van de Schildpadmeester
Drankje van waterademhaling
Drankje van zwakte

dd

Hoe een brouwstandaard te gebruiken en waar u er een kunt vinden?

Een brouwstandaard is een mid-game item. Meestal moeten spelers het zelf maken door eerst naar de Nether te gaan, een Nether Fortress te vinden en Blaze Rods te verzamelen. Dorpen, iglo’s met kelders, End Cities met schepen en landhuizen in het bos hebben echter af en toe brouwtribunes. Om een ​​brouwstandaard te maken, combineer je een Blaze Rod met drie stukken van elk type steen.

De brouwkraam voor drankjes moet van brandstof worden voorzien. Om dit te doen, plaats je Blaze Powder in het vierkant bovenaan links om de voortgangsbalk aan de linkerkant te vullen. Dit vertegenwoordigt de beschikbare brandstof. Brouwtribunes moeten regelmatig worden bijgetankt. Om te beginnen met brouwen, verzamelt u een aantal glazen flessen en vult u deze met water.

Nether Wart is een onmisbaar basisingrediënt voor de meeste Minecraft – drankjes, dus zorg dat je er een bij de hand hebt. Het kan worden gevonden in Nether Fortresses. Raadpleeg deze strategiegids voor het brouwen van drankjes voor een meer diepgaande gids over brouwen.

Toverdrank van vuurbestendigheid

Ingrediënten:

Om volledig immuun te worden voor brandschade, combineer een fles water met Nether Wart. Voeg vervolgens Magma Cream toe. Om Magma Cream te maken, combineer je een Slime Ball van een Slime met Blaze Powder van een Blaze. Spelers kunnen ook Magma Cream krijgen van Magma Cubes in de Nether. Magma Cubes spawnen in overvloed in Basalt Delta-biomen.

Beste gebruik van vuurvaste drankjes

Vuurvaste drankjes zijn een must-have bij het betreden van de Nether. Spelers hoeven zich geen zorgen te maken dat ze in lava vallen of in een vuur lopen tijdens de effecten van het drankje. Het is vooral handig bij het delven naar oud puin op lage hoogten in de Nether, waar lava uit het schijnbaar nergens kan komen.

Drankje van schade

Ingrediënten:

 • Onderwereld wrat
 • Spinnenoog
 • Gefermenteerd Spider Eye
 • Optioneel: buskruit

Om tonnen schade aan te richten, maak je Potion of Harming met dit Minecraft- recept. Combineer een flesje water met Nether Wrat. Voeg dan een spinnenoog toe van een spin. Voeg tot slot een Fermented Spider Eye toe. Spelers kunnen er een maken door suiker, een bruine paddenstoel en een spin te combineren.

Omdat het drankje het best op vijanden kan worden gebruikt, voeg je wat buskruit toe, waardoor het in een plonsdrankje verandert. Hierdoor kan het drankje naar een doel worden gegooid. Buskruit is te vinden in kisten van woestijntempels en het wordt soms ook door Creepers gegooid wanneer het wordt gedood.

Drankje van genezing

Ingrediënten:

 • Onderwereld wrat
 • Glinsterende meloen

Ideaal voor het genezen van spelers in een mum van tijd, het recept voor Potion of Healing in Minecraft kan worden gebrouwen met Nether Wart in combinatie met een fles water.

Voeg een glinsterende meloen toe, die kan worden gemaakt door een schijfje meloen te combineren met acht goudklompjes eromheen in het knutselrooster. Meloenzaden worden gevonden in mijnschachtkisten en meloenen groeien meestal in jungle-biomen.

Beste gebruik van genezingsdrankjes

Genezingsdrankjes zijn een noodzaak in Minecraft wanneer je geconfronteerd wordt met taaie eindbazen zoals de Wither, Ender Dragon of Elder Guardians. Elke avonturier zonder de juiste uitrusting of wapens zal echter baat hebben bij een Helingsdrankje bij de hand, vooral bij het verkennen van grotten of de Nether, of het einde.

Drankje van onzichtbaarheid

Ingrediënten:

 • Onderwereld wrat
 • Gouden Wortel
 • Gefermenteerd Spider Eye

Voor een snelle ontsnapping aan monsters ’s nachts, is het drankje van onzichtbaarheid geweldig. Combineer een flesje water met Nether Wrat. Voeg dan een Gouden Wortel toe en tot slot een Gefermenteerd Spider Eye.

De Gouden Wortel wordt gemaakt door een wortel met acht goudklompjes in het knutselrooster te omringen. Om wortels te vinden, is er een kans dat een dorp of een scheepswrakkist ze heeft. De Fermented Spider Eye wordt gemaakt door een bruine paddenstoel, suiker en een spinnenoog te combineren.

Drankje van springen

Ingrediënten:

 • Onderwereld wrat
 • Konijnenpoot

Maak dit toverdrankrecept in Minecraft om zo behendig als een konijn te worden en een sprongboost te krijgen. Combineer Nether Wrat met een flesje water.

Voeg een Rabbit’s Foot toe, die je kunt krijgen door een konijn te doden als spelers een goed zwaard hebben met de betovering van Plundering erop. Anders is dit item moeilijk verkrijgbaar. Konijnen paaien meestal in overvloed in woestijnbiomen.

Drankje van nachtzicht

Ingrediënten:

 • Onderwereld wrat
 • Gouden Wortel

Om ’s nachts of onder water beter te kunnen zien, zal dit toverdrankrecept in Minecraft het leven van spelers veel gemakkelijker maken. Combineer een fles water en Nether Wrat.

Voeg een Gouden Wortel toe, die is gemaakt met acht goudklompjes rond één wortel in het knutselrooster. Wortelen zijn enigszins gemakkelijk te vinden in dorpsboerderijen of scheepswrakkisten.

Beste gebruik van drankjes van nachtzicht

Drankjes van Nachtzicht zijn uitermate handig bij het verkennen van grotten. Ze zijn een upgrade van het gebruik van fakkels, hoewel het betekent dat mobs nog steeds rond de speler zullen spawnen vanwege een gebrek aan licht. Het verkennen van onderwaterstructuren zoals scheepswrakken, ruïnes of oceaanmonumenten wordt ook aanzienlijk gemakkelijker bij het gebruik van Night Vision-drankjes.

Toverdrankje

Ingrediënten:

 • Onderwereld wrat
 • Spinnenoog
 • Optioneel: buskruit

Dit is een gemiddeld schadedrankje dat het doelwit een vergiftigd effect geeft.

Combineer een flesje water met Nether Wrat. Voeg dan gewoon een spinnenoog toe, wat gemakkelijk genoeg is om te krijgen door een spin te doden. Aangezien dit gif op vijanden moet worden geslagen, is het handig om buskruit toe te voegen om er een spetterend drankje van te maken dat kan worden gegooid. Buskruit kan worden gevonden in woestijntempelkisten en bij het doden van een Creeper.

Drankje van regeneratie

Ingrediënten:

Om ervoor te zorgen dat de gezondheid op een krappe plek snel wordt aangevuld, moet je dit toverdrankrecept in Minecraft maken voordat je aan een lang avontuur begint. Combineer een flesje water met wat Nether Wrat.

Voeg dan een Ghast Tear toe, die vrij gemakkelijk te krijgen is na het doden van een Ghast. Zorg ervoor dat ze niet sterven boven een meer van lava, anders wordt de Ghast Tear verbrand. Ghasts laten dit item niet elke keer vallen, dus het kan een paar keer proberen voordat je er een vindt.

Beste gebruik van regeneratiedrankjes

Tijdens het verkennen van gevaarlijke gebieden zoals de Nether, het einde of grotten, zijn Toverdranken van Regeneratie uiterst nuttig. Ze zijn praktisch een must-have tijdens elk baasgevecht, zoals tegen de Ender Dragon, de Wither of Elder Guardians.

Drankje van langzaam vallen

Ingrediënten:

 • Onderwereld wrat
 • Fantoommembraan

Als sterven door valschade een grote zorg is, overweeg dan om dit toverdrankrecept in Minecraft te maken.

Combineer een flesje water met wat Nether Wrat. Voeg Phantom Membrane toe, die kan worden geplunderd van een Phantom nadat deze is gedood. Phantoms verschijnen alleen als spelers drie nachten achter elkaar niet hebben geslapen in de game.

Beste gebruik van drankje van langzaam vallen

Hoewel Potions of Slow Falling een beetje een niche zijn, is valschade een groot gevaar bij het verkennen van grotten met ravijnen of bij het bouwen van hoge constructies. Het hebben van langzaam vallende drankjes is ook handig bij het verkennen van eindsteden om valschade door het levitatie-effect dat Shulkers op de speler schieten te minimaliseren.

Drankje van traagheid

Ingrediënten:

 • Onderwereld wrat
 • Suiker
 • Gefermenteerd Spider Eye
 • Optioneel: buskruit

Om een ​​verwoestend traagheidseffect op een doelwit toe te passen, brouw je dit drankje. Combineer een flesje water met wat Nether Wrat.

Voeg wat suiker toe en voeg ten slotte een gefermenteerd spinnenoog toe. Suiker kan worden gewonnen uit de suikerrietplant en het gefermenteerde spinoog wordt gemaakt door een bruine paddenstoel, suiker en een spinnenoog te combineren. Buskruit is een leuke toevoeging om het makkelijk te maken om dit op een vijand te gooien. Om wat te krijgen, dood je eerst een Creeper.

Beste gebruik van een drankje van traagheid

Er zijn niet zoveel ongelooflijk snelle en gevaarlijke mobs in Minecraft, waardoor dit drankje meestal nutteloos is. Dat gezegd hebbende, tegen Illagers die een bijl hanteren en babyzombies die beide vrij snel op de speler vallen, kan het een goede optie zijn.

Drankje van kracht

Ingrediënten:

Om snel de sterkste te worden, is dit toverdrankrecept in Minecraft een must. Begin door Nether Wart toe te voegen aan een fles water.

Voeg dan gewoon wat Blaze Powder toe, dat is gemaakt van Blaze Rods. Om ze te krijgen, ga je naar de Nether en vind je een Nether Fortress waar Blaze-spawners zich bevinden, en versla zoveel mogelijk Blazes.

Beste gebruik van krachtdrankjes

Potions of Strength zijn geweldig als spelers mobs snel moeten doden. Krachtige vijanden zoals de Wither kunnen van de speler verlangen dat hij een Krachtdrankje drinkt om het gevecht sneller te beëindigen.

Drankje van snelheid

Ingrediënten:

Mochten spelers behoefte hebben aan snelheid, dan is een Potion of Swiftness ideaal met zijn eenvoudige ingrediënten.

Voeg in een fles water wat Nether Wrat toe. Voeg vervolgens suiker toe, die is gemaakt van de suikerrietplant.

Beste gebruik van drankjes van snelheid

De verbeterde hardloop- en loopsnelheid van Potions of Swiftness is erg handig bij het afleggen van lange afstanden in Minecraft. Spelers die het einde of de bovenwereld verkennen waar het terrein relatief veilig is, moeten Potions of Swiftness maken om sneller op hun bestemming te komen.

Drankje van de schildpadmeester

Ingrediënten:

Om langzaam maar toch bestand te worden tegen schade als een schildpad, maak je dit toverdrankrecept in Minecraft met zowel negatieve als positieve effecten. Combineer een flesje water met Nether Wrat.

Turtle Shells zijn gemaakt van schubben, die door babyschildpadden worden gedropt wanneer ze uitgroeien tot volwassen schildpadden. Zoek een strand met verschillende schildpadden en gebruik zeegras om ze te kweken om een ​​stel schildpadden te verzamelen. Zorg ervoor dat je de schildpadeieren beschermt tegen mobs.

Beste gebruik van drankje van de schildpadmeester

Spelers moeten niet spotten met dit ietwat niche-klinkende drankje. Hier moet een afweging worden gemaakt: snelheid voor een hogere weerstand tegen schade. Dit drankje is geweldig als spelers merken dat ze worden overspoeld door vijanden of een hoop schade oplopen, maar niet echt snel weg hoeven te gaan.

Drankje van waterademhaling

Ingrediënten:

Voor iedereen die naar schatten wil duiken of een oceaantempel wil betreden, is dit toverdrankrecept in Minecraft een vereiste. Begin met het toevoegen van Nether Wrat aan een fles water.

Voeg dan een kogelvis toe. Dit type vis is vrij algemeen te vinden wanneer spelers gaan vissen. Ze kunnen het zelfs rechtstreeks in een emmer vangen.

Beste gebruik van een drankje met waterademhaling

Zoals eerder vermeld, vereist alles wat te maken heeft met onderwaterverkenning absoluut Potions of Water Breathing in Minecraft. Vanaf 1.13 is er een hoop schatten onder water te vinden in ruïnes en scheepswrakken, dus het hebben van Water Breathing Potions is een enorm voordeel tijdens het verkennen.

Drankje van zwakte

Ingrediënten:

 • Gefermenteerd Spider Eye
 • Optioneel: buskruit

Om van een sterke vijand een zwakkeling te maken, kan dit Minecraft- recept worden gemaakt en is het ongelooflijk eenvoudig te maken, zelfs zonder Nether Wart.

Combineer een Fermented Spider Eye met een flesje water. Om een ​​gefermenteerd spinnenoog te maken, combineer je een bruine paddenstoel, suiker en een spinnenoog. Om het gemakkelijk op vijanden te gebruiken, voeg je wat buskruit toe om er een werpbaar spatdrankje van te maken. Buskruit kan worden geplunderd uit Creepers en woestijntempels.

Beste gebruik van een zwaktedrank

Als spelers merken dat ze in de minderheid zijn tegen een horde vijanden, kan het gebruik van de Potion of Weakness een optie zijn om hun verdediging te verlagen. In de meeste gevallen wordt het echter nog steeds aanbevolen om iets te gebruiken om de eigen verdediging of schade van de speler te versterken in plaats van tijd te verspillen aan het gebruik van een zwaktedrankje. Het is absoluut een extreem nichedrankje.

Toverdrankmodificatoren

Toverdrankmodificatoren:

 • Redstone Dust: Het effect van het drankje houdt langer aan.
 • Glowstone Dust: Het effect van het drankje wordt versterkt.
 • Buskruit: het drankje kan in een oppervlak of doelwit worden gegooid en bespat, waardoor iedereen in zijn bereik wordt geraakt.
 • Dragon’s Breath: Het drankje kan op een oppervlak worden gespat om een ​​gebied van effectwolk te creëren.

Hoewel elk van de bovengenoemde Minecraft – drankrecepten kan worden geconsumeerd zoals ze zijn, wordt het aanbevolen om modifiers te gebruiken om ze nog krachtiger te maken. Zodra spelers een drankje hebben gemaakt, voeg je een van deze vier modifiers toe aan de brouwstandaard om het een extra effect te geven.

Minecraft is beschikbaar op pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS, Wii U en vele andere platforms.

Geef een antwoord