Path of Exile wordt vaak de spirituele opvolger van de veelgeprezen Diablo – serie genoemd en heeft aan gamers overal bewezen dat het zijn eigen plaats verdient in het Action-RPG-genre. Path of Exile bevat complexe procedureel gegenereerde kaarten die spelers een bijna onbeperkte herspeelbaarheid bieden. En met de nieuwste uitbreiding, Lake of Kalandra, kunnen spelers nu genieten van meer end-game content, plus een meedogenloze Archnemesis League.

Maar spelers die ten volle van het spel willen genieten, zullen willen weten welke fouten ze tijdens hun playthrough moeten vermijden. En zo’n fout is het niet volgen van een bouwhandleiding, vooral tijdens solo League-runs. Gelukkig heeft Path of Exile tal van krachtige solo-klassen die van elke League een no-brainer maken.

Bijgewerkt op 16 september 2022 door Daniel Dilena: Het is geen verrassing dat actie-RPG’s aan populariteit blijven winnen in een industrie vol (en vaak verzadigd) met FPS- en BR-achtige titels. En dat komt omdat FPS- en BR-games vaak chaotisch en stressvol zijn voor de meeste spelers, omdat ze worden gedwongen om specifieke “meta-builds” te spelen als ze als beste willen uitkomen. In scherp contrast, ARPG’s zoals Tribes of Midgard geven spelers veel opties bij het kiezen van een wapen.

Tegelijkertijd blijft Path of Exile zijn enorme universum uitbreiden door nieuwe inhoud toe te voegen, zoals het vangen van beesten, die spelers kan helpen in meer uitdagende spelgebieden. En met de release van meer content hebben spelers meer builds nodig om eindbazen en instances aan te pakken, vooral solospelers. Daarom hebben we meer builds toegevoegd voor deze Path Of Exile best class- lijst, zodat spelers zich kunnen aanpassen aan de huidige en toekomstige content van het eindspel.

Ice Shot Mage

Voordelen:

 • Geweldige duidelijke snelheid
 • Goedkoop bouwen voor beginners

nadelen:

 • Zwak tegen elke elementaire resistente vijand
 • Dure eindspeluitrusting

Spelers die het leuk vinden om met een klik op de knop hordes vijanden te verslaan, zullen genieten van het gebruik van de POE-klasse, omdat deze is opgebouwd rond vaardigheden die vijanden in enkele bursts kunnen uitschakelen. Bovendien, aangezien spelers zich voornamelijk zullen concentreren op aanvallen van het type Ice (Ice Shot en Frost Bomb), kunnen ze vijanden het Slow-statuseffect toebrengen. Spelers moeten ook de Lunaris gebruiken voor Major Pantheon (verhoog de bewegingssnelheid en vergroot de ontwijkingskans met 5%) en Garukhan voor Minor Pantheon (meer bewegingssnelheid en 5% meer ontwijking).

Wat betreft Bosses, spelers moeten Barrage gebruiken, omdat dit de beste Boss-melter-vaardigheid in het spel is. Het grootste probleem met deze build is dat spelers het een uitdaging zullen vinden om hun statistieken tegen het einde van het spel te min-maxen, vooral omdat de build afhankelijk is van meerdere statistieken (elementaire schade, kritieke kans/schade en mana). Desalniettemin is de Ice Shot Mage het waard om te worden gerekend tot enkele van de beste builds van de Path of Exile -klasse.

Storm Brand Templar

Voordelen:

 • League Starter Vriendschappelijk
 • Gemakkelijk te schakelen

nadelen:

 • Moet elementaire reflectie vermijden
 • Zwak zonder de juiste edelstenen

De meeste solo-builds zijn gericht op het hebben van sterke aanvallen in plaats van een sterke verdediging, maar in het geval van de Strom Inquisitor kunnen spelers behoorlijke schade aanrichten terwijl ze een sterke verdediging hebben. En aangezien de Brand-klasse uitblinkt in het weerstaan ​​van de meeste soorten schade, kunnen spelers zich concentreren op het maximaliseren van hun Life-, Mana- en Crit-statistieken. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad om uitrusting te kopen die een extra weerstandslaag biedt, vooral als een speler genoeg sulfiet bij zich heeft.

Het belangrijkste is dat spelers zich geen zorgen hoeven te maken over het leren van een buitensporig aantal keybinds om deze solo-build te laten werken, in tegenstelling tot andere builds waarvoor spelers mogelijk specifieke acties moeten uitvoeren waarbij tientallen keybinds betrokken zijn. Het enige nadeel van deze solo-build is dat deze het niet zo goed zal doen op kaarten met de Elemental Reflect-modificatie, omdat ze het personage mogelijk eenmalig kunnen maken.

Spiets Slayer

Voordelen:

 • Levensvatbaar voor eindspel
 • Hoge schade

nadelen:

 • Melee-gericht
 • Lage HP en verdediging

De Cyclone-vaardigheid is een van de beste maffia-opruimvaardigheden in Path of Exile, omdat spelers deze kunnen activeren en ermee kunnen bewegen, waardoor een mobiel schadelijk aura ontstaat. En aangezien spelers deze klasse zullen bouwen met de Impale-debuff, kunnen ze vijanden een tweede keer beschadigen voor 10% van hun totale schade. Maar om deze build te laten werken, moeten spelers het Major Pantheon of Soul of Lunaris gebruiken, omdat het spelers immuun maakt voor one-shot door vijanden.

Maar de grootste uitdaging met deze solo-klasse-build is natuurlijk dat terwijl Cyclone is afgekoeld, spelers hun toevlucht moeten nemen tot melee-aanvallen. En zoals elke hardcore Path of Exile weet, is elke build van een melee-klasse squishy, ​​wat betekent dat spelers moeten leren hoe ze hun verbruiksartikelen kunnen ontwijken en beheren.

Poison Blade Assassin

Voordelen:

 • Sterke schade aan één doelwit
 • Hoge regeneratie

nadelen:

 • Geen Crowd Control
 • Vertrouwt op gif

De belangrijkste focus van deze solo-klasse-build is het stapelen van zoveel mogelijk Poison-debuffs op vijandelijke eenheden. En aangezien er geen limiet is aan het aantal Poison-stacks dat een vijand kan hebben, kunnen spelers verwachten dat ze in korte tijd een absurde hoeveelheid schade aanrichten. Daarom is dit een van de beste builds van de Path of Exile -klasse voor smeltende bazen, aangezien het schadepotentieel voor één doelwit ongeëvenaard is.

Bovendien kunnen spelers investeren in hun Dodge en Evasion, waardoor ze moeilijker te raken zijn terwijl ze hun schade op peil houden. Maar alle schade aan één doelwit gaat natuurlijk ten koste van het niet zo snel kunnen opruimen van grote groepen mobs als andere soloklassen. Spelers zullen dus moeten leren hoe ze mobs weg kunnen lokken van groepen om te voorkomen dat ze overweldigd worden.

Mage Skelet Necromancer

Voordelen:

 • Geweldige eerste competitiewedstrijd
 • Solo-Bosser

nadelen:

 • Kost tijd om onder de knie te krijgen
 • Vertrouwt zwaar op Cluster Jewel

De Mage Skeleton Necromancer is sterk gebaseerd op het oproepen van een ondood skeletleger, wat betekent dat spelers voldoende Mana Flasks moeten hebben om genoeg Skeletons op te roepen. Bovendien heeft elke vaardigheid die minions oproept een hoge castingtijd, dus spelers moeten zich voorbereiden voordat ze een gevecht aangaan, vooral tegen bazen.

Spelers zullen uitsluitend vertrouwen op minion-schade, die schaalt naarmate het personage hoger wordt en sterker wordt. Naast het invoeren van punten in Mana, moeten spelers ook in Life en Recovery of Life investeren. Ten slotte moeten spelers Corrupted Gear in handen krijgen, zodat ze gemakkelijk high-tier mobs en bazen kunnen verslaan.

Tectonic Slam Chieftain

Voordelen:

 • Krachtige AOE-schadeuitgang
 • Hoge HP en verdediging

nadelen:

 • Baasgevechten kunnen langer duren dan normaal
 • Lage schade aan één doelwit

Deze solo-klasse-build heeft een van de beste AOE-schade-outputs van Path of Exile. Dat komt omdat Tectonic Slam, een AOE-vaardigheid, scheuren creëert over een groot gebied, die gemakkelijk lagere mobs kunnen vernietigen. Maar als gevolg daarvan mist de Tectonic Slam Chieftain-build enkele doelwitschade, waardoor een baasgevecht een beetje lastig maar uitvoerbaar kan zijn.

Als een speler Tectonic Slam combineert met Endurance Charges, krijgt hij explosieve resultaten die tot meer dan 300 miljoen schade kunnen oplopen. Bovendien zullen spelers die van AOE-achtige gameplay houden ook genieten van de Scion-klasse, een van de meest ondergewaardeerde klassen in de game.

Elementaire Hit Slayer

Voordelen:

 • Niet te evenaren schade aan één doelwit
 • Beste landbouwconstructie

nadelen:

De Elementalist is een van de beste schadeklassen in de Path of Exile, vooral als de speler de Elemental Hit Slayer-build gebruikt. Een van de redenen waarom het een geweldige solo-build is, is dat het Elemental Hit gebruikt, een vaardigheid die willekeurig een element (vuur, kou en bliksem) gebruikt om een ​​enorme hoeveelheid schade aan te richten.

Wat meer is, als een speler een uniek juweel uitrust dat Elemental Hit dwingt om alleen Fire-type schade te gebruiken, dan kan het betrouwbaar een grote hoeveelheid schade aanrichten. Dit is vooral effectief in combinatie met de Keystone: Avatar of Fire.

Ondoordringbare Herald Of Agony Juggernaut

Voordelen:

 • Beste solo-build voor Hardcore League
 • Makkelijk te gebruiken

nadelen:

 • Langzamer dan andere builds
 • Lage DPS

Spelers die graag de klassieke Templar-klasse gebruiken (vooral als ze alle tips en trucs kennen om er een te gebruiken), zullen merken dat de Impervious Herald of Agony Juggernaut een zeer vergelijkbare speelstijl heeft. Maar om deze build te gebruiken, moeten spelers eerst begrijpen wat de Herald of Agony doet.

Wanneer geactiveerd, vergiftigt deze heraut-edelsteen van het giftype alle mobs in de buurt van de speler, en voor elke stapel Virulentie is er een kans om de Agony Crawler-minion op te roepen, die afstands- en gebiedsaanvallen gebruikt. En aangezien de hoofdklasse van de build Juggernaut is, hoeven spelers zich niet al te veel zorgen te maken dat ze worden gedood.

Oro’s Flicker Strike Raider

Voordelen:

 • Geweldig voor het kweken van Chaos Orbs
 • tanks

nadelen:

 • Trage aanvallen
 • Artikel afhankelijk

Chaos Orbs zijn misschien wel een van de belangrijkste valuta’s in Path of Exile, omdat ze een speler in staat stellen om modifiers opnieuw te gebruiken op een zeldzaam stuk uitrusting. En Oro’s Flicker Strike Raider-build zorgt ervoor dat spelers altijd genoeg Chaos Orbs hebben, aangezien Flicker Strike spelers van de ene vijand naar de andere teleporteert, waardoor ze snel kunnen werken.

Het enige nadeel van deze build is dat het het unieke Oro’s Sacrifice met twee wapens gebruikt, dat ongelooflijke hoeveelheden brandschade aanricht en een Frenzy Charge oplevert. Dit wapen is het brood en de boter van de build.

Verscheurde Gladiator

Voordelen:

 • Fatsoenlijke AOE en schade aan één doelwit
 • Langeafstands-melee-aanvallen

nadelen:

 • Mist schade in de vroege game
 • Vereist goed getimede aanvallen

Spelers die eindeloze Bleeding-statuseffecten willen toebrengen aan mobs en bazen, zullen genieten van het gebruik van de Lacerate Gladiator-build. Deze build gebruikt voornamelijk de vaardigheid Lacerate, die een kans van 25% heeft op het toebrengen van bloedingen. Om de Bleeding-status verder uit te buiten, kunnen spelers de spell-houding Blood and Sand gebruiken, waardoor de melee-schade op Bleeding-mobs of -bazen toeneemt.

Als een speler moeite heeft om te overleven met deze build, kunnen ze proberen een Marauder te gebruiken, omdat ze meer overlevingskansen bieden ten koste van schade. Maar als ze dit pad wel inslaan, zou het goed voor ze zijn om een ​​paar professionele tips te leren over het gebruik van de Marauder.

Laat dode necromancer tot ontploffing brengen

Voordelen:

 • Vertrouwt vooral op edelstenen
 • Wist de meeste inhoud

nadelen:

 • Zeer squishy in de vroege game
 • Niet beginnersvriendelijk

De Necromancer Ascendancy Class is ongetwijfeld een van de beste in Path of Exile, aangezien spelers met wilde builds kunnen komen die nog steeds behoorlijk krachtig zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt de Detonate Dead Necromancer-build minions als wandelende tijdbommen.

De build maakt gebruik van Volatile Dead (verandert minions in een vluchtige bol) en Detonate Dead (ontploft gereanimeerd lijk). Bovendien vereist deze build geen Corruption Gear, maar eerder edelstenen die verband houden met de Undead. Bovendien geeft niets meer voldoening dan het elimineren van een hele horde mobs met een enkele knop.

Path of Exile is nu beschikbaar voor pc, Mac, Xbox One en PS4.

Geef een antwoord