The Gunner is een high-speed, high-action afstandsschadedealer die zich richt op het doorzeven van hun vijanden met zoveel mogelijk kogels. Met toegang tot zowel de Twin Machineguns als het Assault Rifle, gedijt de Gunner op vernietigende vijanden die duidelijke zwakke plekken hebben om op afstand uit te buiten. Hier is een gids over alles wat we weten over de Gunner-klasse in Phantasy Star Online 2: New Genesis.

De Gunner spelen betekent kleine schadeaantallen accepteren, maar hoge schade per seconde. Het geeft voor het grootste deel van zijn tijd prioriteit aan consistente druk boven enorme burst-schade. The Gunner is niet moeilijk om te spelen. Als compromis zijn ze echter dun en kunnen ze in slechts een paar slagen worden gedood.

Kritische afstand en fotonkunst

Zoals eerder vermeld, richten Gunners afstandsschade aan, maar vanwege de aard van hun belangrijkste wapen, de Twin Machineguns, zijn ze het grootste deel van de tijd het liefst dichtbij en persoonlijk. Dit komt door de Critical Distance-modifier van het wapen. Deze modifier vergroot de schade die de Gunner toebrengt aanzienlijk wanneer hij zich op optimale afstand bevindt. Optimale afstand wordt bereikt wanneer het cirkelvormige radicaal rond een doel oranje wordt. Ideaal spel houdt in dat de Gunner zo lang mogelijk binnen deze afstand blijft.

Bovendien gebruikt de Gunner, net als alle andere klassen in Phantasy Star Online 2: New Genesis, vier belangrijke Photon Arts, of kortweg PA’s, om hun vijanden te raadselen. Elke PA heeft een simplistische Tap and Hold-monteur.

Bullet Rave

  • Tikken – Vuurt drie kogels af, met een vierde laatste schot dat veel schade aanricht.
  • Hold – Laad Bullet Rave op om meer schade aan te richten. Volledige lading wordt aangegeven met een paarse gloed. Begint en eindigt Chain Trigger.

Doelloze regen

  • Tikken – Draait in elke richting op basis van invoer, draait vervolgens op zijn plaats en vuurt kogels in alle richtingen af. Laatste schot richt hoge schade aan.
  • Hold – Laadt Aimless Rain op om meer schade aan te richten. Volledige lading wordt aangegeven met een paarse gloed. Begint en eindigt Chain Trigger.

Punt leeg

  • Tik – Laad vooruit voordat je twee krachtige rondes van beide machinegeweren afvuurt.
  • Hold – Laad Point Blank op om meer schade aan te richten en de reisafstand te vergroten. Volledige lading wordt aangegeven met een paarse gloed. Begint en eindigt Chain Trigger.

Oneindige Ricochet

  • Tik – Vuurt een zwerm weerkaatsende kogels af in een kegel voor de Gunner.
  • Hold – Laad oneindige Ricochet op om meer schade aan te richten. Volledige lading wordt aangegeven met een paarse gloed. Begint en eindigt Chain Trigger

Kernmechanica

In tegenstelling tot de meeste klassen, spelen de kernmechanica van de Gunner een uiterst belangrijke rol in hoe effectief ze zijn. Als zodanig zijn de volgende mechanica in volgorde van prioriteit gerangschikt:

Kettingtrigger

Wanneer de Gunner de Hold-variant van een PA gebruikt die een doel raakt, verschijnt er een nummerteller naast het silhouet van de Gunner, beginnend bij nul. Hoewel zichtbaar, zal elke kogel die een vijand raakt, de teller verhogen tot een maximum van 100, behalve kogels die worden afgevuurd vanuit een Hold PA. Wanneer een Hold PA een doel raakt terwijl de teller actief is, wordt Chain Trigger beëindigd. Dit verhoogt dramatisch alle schade die door de Gunner wordt toegebracht voor drie seconden. De schadetoename is gebaseerd op het totale bedrag van de teller wanneer Chain Trigger wordt beëindigd. Hoe groter de teller, hoe meer schade.

. Chain Trigger heeft een cooldown, maar is gebaseerd op de nummerteller wanneer deze eindigt. Hoe hoger de teller, hoe lager de cooldown. Dit is belangrijk omdat een kettingtrigger die eindigt op 100 betekent dat de afkoeling slechts een paar seconden duurt.

Ketenboost

Gedurende 45 seconden na het beëindigen van een Chain Trigger, krijgt de Gunner een variabele aanvalssnelheidsverbetering op basis van het bedrag dat op de nummerteller staat. Hoe hoger de teller, hoe meer aanvalssnelheid. Meer aanvalssnelheid betekent meer kogels, wat het gemakkelijker maakt om de volgende Chain Trigger te bouwen. Deze buff moet te allen tijde actief blijven.

Stijlvolle rol

Door op Weapon Action te drukken terwijl hij in een richting beweegt, kan de Gunner een directionele, op invoer gebaseerde flip uitvoeren die tijdelijke onkwetsbaarheidsframes geeft tijdens de animatie. Hierdoor kan de Gunner aanvallen vermijden die normaal gesproken onmogelijk te vermijden zouden zijn.

Dit is het belangrijkste verdedigingsgereedschap van de Gunner, dus het moet zo vaak als nodig worden gebruikt.

Strikeback Geavanceerd

Een aanval ontwijken met een Stylish Roll geeft een periode van onkwetsbaarheid aan de volgende PA die de Gunner gebruikt. Deze periode is gelijk aan de animatieduur van de PA waarop deze monteur wordt toegepast.

Merk op dat het vroegtijdig annuleren van de PA ook de onkwetsbaarheid zal wegnemen.

Chain Boost Geavanceerd

Terwijl Chain Boost actief is, worden onkwetsbaarheidsframes tijdens een Stylish Roll verhoogd. Aanvallen die worden ontweken met een Stylish Roll, verlengen ook de duur van Chain Boost.

Stijlvolle aanval

Door op Wapenactie te drukken zonder in een bepaalde richting te bewegen, voert de schutter een korte afstand naar voren uit. Deze vaardigheid richt alleen aanzienlijke schade aan, maar wordt ook versterkt door de effecten van een actieve Chain Trigger.

Voor meer Phantasy Star Online 2: New Genesis-gidsen, ga naar Hoe je N-Grinders kunt krijgen en gebruiken in Phantasy Star Online 2: New Genesis en How to fast travel in Phantasy Star Online 2: New Genesis op Volsiz.

Geef een antwoord