Naast de reeks hoofdmissies die het verhaal van Valkyrie Elysium bevat, kunnen spelers naarmate ze verder komen een hele reeks nevenmissies vinden. Soms kunnen Side Quests worden verkregen van NPC’s (niet-speelbare personages) die te vinden zijn in de gebieden waar het hoofdverhaal zich afspeelt.

In sommige gevallen moeten spelers een item oppakken of met een object communiceren om een ​​Side Quest te krijgen. Zodra spelers echter een zijmissie hebben tijdens een hoofdmissie, kunnen ze deze niet zomaar starten. De Side Quest moet later worden geactiveerd. Deze gids laat spelers zien hoe ze nevenmissies kunnen activeren en nuttige beloningen kunnen krijgen in het nieuwste deel van de Valkyrie Profile -serie.

GAMERANT VIDEO VAN DE DAG

Hoe subopdrachten te activeren

Tijdens een hoofdmissie kunnen Valkyrie Elysium- spelers geen side-quests maken die ze hebben gevonden. In plaats daarvan moeten ze terugkeren naar Walhalla of eerst de missie voltooien en daarna terugkeren naar Walhalla.

Als ze eenmaal in Valhalla zijn, moeten Valkyrie Elysium – spelers naar de Astral Globe in de buurt van Odin’s Throne gaan. Met de Astral Globe kunnen spelers verhaalmissies bekijken, ongeacht of ze zijn voltooid.

In dit menu zien spelers een knop om te schakelen tussen hoofdmissies en subquests, wat Valkyrie Elysium Side Quests noemt. In het Subquest-menu zien Valkyrie Elysium- spelers de Side Quests die ze tot nu toe hebben gevonden en ontgrendeld in Main Missions. Van daaruit kunnen spelers een Side Quest selecteren of zien welke beloningen beschikbaar zijn voor het voltooien ervan.

Net als bij Main Missions kunnen alle Side Quests opnieuw worden gespeeld. Door een Side Quest te selecteren, kunnen spelers deze activeren.

Wat houden zijmissies in?

Side Quests in Valkyrie Elysium zijn vrij eenvoudig. Spelers moeten ofwel een item vinden of een aantal vijanden doden terwijl ze naar het eindpunt van het gebied waarin ze zich bevinden, gaan.

In sommige gevallen zullen spelers beide moeten doen. Valkyrie Elysium- spelers zullen al snel merken dat alle Side Quests plaatsvinden in gebieden die ze al hebben bezocht. Side Quests zijn niet bijzonder lang en kunnen snel worden voltooid, aangezien de meeste van hen allemaal een vergelijkbaar formaat hebben. Na het voltooien van het doel, zal er af en toe een kort filmpje zijn met een NPC die betrokken is bij de Side Quest.

Zijn side-quests de moeite waard?

Hoewel ze misschien last hebben van een gebrek aan afwisseling, maken Side Quests dit meer dan goed met de beloningen die ze bieden als je buiten de gebaande paden gaat om ze te voltooien. Enkele voorbeelden van deze beloningen zijn zaken als Ambrosia en Divine Arts.

Ambrosia verhoogt de maximale gezondheid van Valkyrie Elysium- spelers, terwijl Divine Arts vaardigheden zijn die in de strijd kunnen worden gebruikt. Omdat vijanden zwak zijn voor verschillende soorten elementen, is Divine Arts buitengewoon handig voor het verslaan van bazen en het aanrichten van extra schade. Dus hoewel de Side Quests de belangrijkste missies niet in de weg staan, maken de beloningen dat meer dan goed.

Valkyrie Elysium is beschikbaar voor PlayStation 4 en PlayStation 5. Het zal beschikbaar zijn voor pc op 11 november.

Geef een antwoord