Het is dit jaar absoluut cruciaal om je hoofd rond de beste FIFA 23-formaties te krijgen. EA’s zwanenzang voor de iconische voetbalfranchise is een langzamere, meer geduldige aangelegenheid, een die vereist dat je de ruimte dicteert en je opstelling vastspijkert vanaf het openingsfluitsignaal – tenzij je jezelf aan het verkeerde eind van een vervelende schuilplaats wilt vinden.

De veranderingen van FIFA 23 betekenen ook dat beproefde formaties dit jaar uit het raam zijn. Wat je strategische vangnet ook was, het is waarschijnlijk vervangen door nieuwe formaties en een nieuwe meta. We hebben al uren besteed aan het virtuele veld in Ultimate Team, Career Mode en Seasons om je de beste FIFA 23-formaties te bieden: hoe je ze kunt gebruiken, hun sterke en zwakke punten en die laatste cruciale 1% die je moet probeer het allerbeste uit uw team te halen, ongeacht hun capaciteiten.

Beste FIFA 23-formaties: 5-2-1-2

Het beste voor: tegenaanvallende spelers

Vooruit: deze formatie bracht me vorig jaar naar een winstpercentage van 70% en is, in tegenstelling tot sommige oude FIFA-favorieten, dit jaar nog steeds de moeite waard.

Het geheim van deze tactiek zit in de plunderende vleugelruggen. FIFA 23 was tot nu toe een uitputtingsslag in het midden van het middenveld en de dribbelende nerf betekent dat het veel moeilijker is om aan je marker te ontsnappen dan in voorgaande jaren. 5-2-1-2 geeft je echter negen van de tien keer een uitbal, waarbij de vleugelverdedigers in het systeem bijna altijd beschikbaar zijn om je aanval voort te zetten.

Aan de achterkant strak houden: Hoewel dit geen volledige gung-ho-formatie is, moet je proactief zijn in je verdediging door op de voorste voet te werken. De teaminstructie ‘Druk op Heavy Touch’ is een uitkomst dit jaar, waardoor je elke moeizame opbouw van de tegenstander kunt verstikken. Als je het een beetje conservatief wilt houden, zet dan je volledige rug om alleen op jouw bevel mee te doen aan de aanval door ze in te stellen op ‘Stay Back While Attacking’. Dan kan een tik op de L1/LB-knop ze op de flanken vrijgeven.

Wat je nodig hebt: Wingbacks met veel uithoudingsvermogen en een hoge aanvalssnelheid zijn een must. Alphonso Davies is het prototype voor dit soort formatie

Beste FIFA 23-formaties: 4-1-2-1-2 (smal)

Het beste voor: het tempo beheersen en je tegenstanders frustreren

Vooruit: je hebt misschien al gemerkt dat FIFA 23 zwaarder aanvoelt dan eerdere delen. Dit helpt terwijl je gewend raakt aan een nieuwe manier van spelen.

Gebruik ‘langzame opbouw’ in de tactische instructies en nog een fysieke spits om de bal hoog te houden. Op die manier kun je dit jaar de ruimte manipuleren en passerende driehoeken en combinaties maken met het zippier-spel. Wees niet bang om route één te nemen en eventuele kopteksten op te dweilen.

Achteraan strak houden: ‘Drop back’ aantrekken wordt misschien niet gezien als de sportieve zet, maar alles is eerlijk in liefde en FUT. Gebruik dat en weersta de drang om je CDM handmatig te besturen om ervoor te zorgen dat je een solide basis hebt in je eigen derde. De rest kan gaandeweg worden aangepast hoewel we hebben ontdekt dat het iets meer verlagen van je diepte dan de standaardinstellingen wonderen doet.

Wat je nodig hebt: Passen is koning in FIFA 23, dus vul dat middenveld in met degenen die de bal gemakkelijk kunnen rondspuiten. Het helpt ook als je een CAM hebt met hoge behendigheids-, balans- en balcontrolevaardigheden, aangezien deze nodig zijn in het laatste derde deel. Een paar pittige spitsen zou ook niet misstaan.

Beste FIFA 23-formaties: 4-3-3 (plat)

Het beste voor: Spelers die graag aanvallen – zonder al te veel na te denken over tactieken

Vooruit: het is moeilijk om alleenstaande spitsen aan te bevelen in FIFA 23. 4-3-3 is de uitzondering. Voor nu – voordat de patches regenen – zijn kruisen vanuit bepaalde hoeken zeer effectief. Haal het meeste uit dat door te verdubbelen op lastige vleugelspelers en een torenhoge doelwit man vooraan. We hebben hier echter voor de vlakke variant op 4-3-3 gekozen, omdat het moeilijker is om een ​​man één-op-één te verslaan. Het hebben van talloze opties op het middenveld als vleugelspeler helpt het ritme te behouden en maakt een einde aan frustrerende omzetten.

Het strak aan de achterkant houden: dit is ongeveer net zo plug-and-play als het wordt voor je verdediging. Je moet echter op je hoede zijn voor volledige backs met een hoge aanvalssnelheid, omdat het je verdediging kwetsbaar kan maken voor een snelle tegenaanval.

Wat je nodig hebt: Focus op de spits en werk achteruit. Zonder een formidabele aanvaller is deze formatie niet zo effectief als het zou kunnen zijn. Twee vleugelspelers met vaardigheidsbewegingen, acceleratie (die tot nu toe de voorsprong op de sprintsnelheid heeft), en een zwakke voet van vier sterren maken deze 4-3-3 ook echt goed.

Beste FIFA 23-formaties: 4-2-2-2

Het beste voor: Houd het strak aan de achterkant

Vooruit gaan: je kunt echt ravage aanrichten met de spelersinstructies in een 4-2-2-2. Als een van je spitsen is ingesteld op ‘Drift wide’, betekent dit dat er binnenin vaak ruimte ontstaat voor de smallere CAM om hooi te maken. Combineer dat met een paar agressieve overlappende instructies van je vleugelruggen en je kunt beide kanten van het veld overbelasten wanneer je maar wilt.

Achterin strak houden: te veel toegeven? 4-2-2-2 is je vriend. De twee CDM’s zijn van onschatbare waarde. Ruimte is al schaars in FIFA 23 en hun aanwezigheid helpt bij het onderdrukken van stijgende runs vanaf het middenveld en het afsnijden van de meeste inhaalstroken. Ze betekenen ook dat je wat meer risico’s kunt nemen met je aanvallen, want er zullen altijd vier mannen terug zijn op elk moment.

Wat je nodig hebt: Hoewel snelheid niet zo overweldigend is als het ooit was, kan een pittige CAM met hoge dribbelstatistieken hier wonderen verrichten. Ze zullen de bal vaak over grote afstanden op het middenveld moeten dragen. De twee CDM’s zouden ondertussen een lage aanvalssnelheid en sterke defensieve en fysieke statistieken moeten hebben, zoals onderscheppingen, defensief bewustzijn en staande tackle in het 80+ bereik.

Geef een antwoord