Voor degenen die nog niet hebben gehoord van wat Victoria 3 is, het is een groots strategiespel dat qua ontwerp vrij veel lijkt op de Civilization-reeks. Net als in Civilization bestuur je een natie, met name een die in 1836 na Christus begint, en navigeer je door uitdagingen zoals vijandige vijanden die je grenzen aanvallen of diplomatieke geschillen die je via strategie moet oplossen. Een van deze diplomatieke strategieën is het vermogen om een ​​douane-unie te vormen met een bondgenoot, maar wat houdt dat precies in?

Douane-unies in Victoria 3

In Victoria 3 is een douane-unie een diplomatieke overeenkomst tussen twee naties waarbij een van de naties onder de paraplu van de economie van een andere natie wordt getrokken. Dit betekent dat de natie die wordt binnengehaald, deel gaat uitmaken van de markt van de andere natie en daarom zijn regels en voorschriften moet volgen. Op het eerste gezicht lijkt dit een vreselijke deal voor de natie die wordt binnengehaald, maar het kan een enorm voordeel zijn in het geval dat een grotere natie een veel kleinere trekt en het zo een instroom van economische kansen geeft die het anders niet zou hebben hebben. Het is ook gunstig voor de natie omdat het zijn economie verder ondersteunt.

Regels over douane-unies in Victoria 3

Een douane-unie kan niet zomaar door het ene land aan het andere worden aangeboden, omdat er bepaalde regels zijn om dit te voorkomen. Behoudens dwang of een verschuldigde gunst, is er geen echte manier om een ​​ander land tot een douane-unie te dwingen. Je kunt een natie ook niet sterk bewapenen tot een douane-unie en zelfs geen douane-unie aanbieden aan een natie die vijandig jegens u is. Als u echter douane-unies voorstelt tussen twee naties die vijanden zijn maar neutraal of vriendelijk voor u zijn, kunnen ze allebei in uw economie worden getrokken.

Wil je meer informatie over Victoria 3? Bekijk Hoe werken fronten in Victoria 3 oorlogsvoering? en hoe u de algemene fout voor Victoria 3 van Volsiz!

Geef een antwoord