Het is geen geheim dat er veel gebeurt in de submenu’s van Star Ocean: Divine Force. Er zijn ten minste vier soorten vaardigheden om voor elk personage te spelen, kettingcombo’s, Skill Trees, vergrendelde vaardigheden en meer. De echte uitdaging zit nu in resource management. Dit komt omdat de meeste van deze dingen één type valuta voor upgrades delen: SP.

SP kan niet worden terugbetaald, dus je moet je keuzes zorgvuldig maken.

Waar moet ik mijn SP als eerste aan besteden in Star Ocean: Divine Force?

Aangezien SP schaars is, vooral aan het begin van het spel, wil je ze zo veel mogelijk uitgeven aan Skill Tree-upgrades, met name aan upgrades die de statistieken verhogen (ATK omhoog, INT omhoog, enz.), evenals aan passieve vaardigheden. Dit is zodat je de potentie van je personages kunt vergroten, ongeacht met welke actieve vaardigheden ze zijn uitgerust.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ze allemaal aan statistieken moet besteden. Ontgrendel vaardigheden voor personages die je het leukst vindt en versterk de bewegingen die je vaak gebruikt. Als je bijvoorbeeld buiten bereik wilt blijven, speel dan met Albaird en upgrade vaardigheden op lange afstand, zoals Flying Guillotine. Ondertussen zijn Raymond en zijn Boulder Crush altijd een veilige optie voor melee-jagers.

Je kunt op elk moment naar de Skill Tree kijken, zodat je je altijd kunt concentreren op het ontgrendelen van vaardigheden die bij je speelstijl passen. Ontgrendel knooppunten voor stat-boosts onderweg. Personages hebben niet veel vaardigheden nodig om goed te zijn – alleen krachtige vaardigheden die je ten volle kunt benutten. Je kunt SP vermalen door monsters te doden.

Voor meer gidsen over Star Ocean: Divine Force en andere role-playing games, kom zeker eens terug hier bij Volsiz.Geef een antwoord