Disney Dreamlight Valley-personages vormen het hart en de ziel van het spel. Deze helden en schurken komen rechtstreeks uit Disney- en Pixar-films en worden de bewoners van jouw Valley. Je kunt vriendschap met ze sluiten, met ze omgaan, maaltijden voor ze bereiden, en nog belangrijker, ze geven je ook missies om te voltooien om exclusieve themabeloningen te ontgrendelen. Er zijn momenteel 18 Disney Dreamlight Valley-personages die je kunt ontgrendelen, en elk personage zal je echt helpen om je Disney Dreamlight Valley tot leven te brengen.

Hier zijn alle Disney-personages die je in Disney Dreamlight Valley kunt krijgen en hoe je ze bij je kunt laten wonen.

Hoe je personages in je Disney Dreamlight Valley kunt laten leven

(Afbeelding: © Gameloft)

Disney-personages kunnen op een paar manieren worden ontgrendeld of overgehaald om met je mee terug te gaan naar Dreamlight Valley, hoewel de meeste te maken hebben met het voltooien van bepaalde missies en algemene voortgang. Je hebt ook veel Dreamlight nodig om alle Realms en nieuwe Village-biomen met nieuwe personages en Disney Dreamlight Valley Star Coins te betalen om de huizen te betalen die de dorpelingen nodig hebben:

Verhaal- en vriendschapsmissies: Sommige personages keren terug naar Dreamlight Valley als onderdeel van de overkoepelende verhaalzoektocht of via vriendschapsmissies van bepaalde personages. Minnie Mouse kan een dorpeling worden door bijvoorbeeld de vriendschapszoektocht van Mickey Mouse te voltooien.

Realms: ontgrendel Realms in het Dream Castle met Dreamlight in Disney Dreamlight Valley. Elke Realm die je bezoekt, heeft een thema rond een bepaalde Disney-film en bevat ten minste één relevant personage. Praat met het/de personage(s) en voltooi alle speurtochten die ze aanbieden om ze ertoe te brengen zich bij je aan te sluiten in je Dreamlight Valley.

Nieuwe gebieden ontgrendelen: door bepaalde gebieden te ontgrendelen, kun je nieuwe personages ontmoeten. Dat leeft al in hen. Goofy woont bijvoorbeeld in de Peaceful Meadow die alleen toegankelijk is als je de houweel hebt.

Elk Disney Dreamlight Valley-personage

Hier zijn alle Disney-personages die we tot nu toe hebben gevonden in Disney Dreamlight Valley. We hebben ook wat informatie voor elk personage toegevoegd over de stappen die je moet nemen om ze in je vallei te krijgen, zoals missies die je moet voltooien of gebieden die je moet ontgrendelen. We zullen personages aan deze gids toevoegen wanneer we ze ontgrendelen, maar er zijn tal van Disney-dorpsbewoners die zijn onthuld door middel van illustraties en videoclips, waaronder Belle, Scar, Vanellope VonSchweetz, Stitch en Buzz Lightyear:

 • Merlijn: het eerste personage dat je ontmoet in Disney Dreamlight Valley.
 • Mickey Mouse: Woont in het huis tegenover het jouwe in de Plaza. Ga zijn huis binnen om hem te ontmoeten om de zoektocht “Mickey’s Memories” te beginnen, die je misschien kan helpen een van de Disney Dreamlight Valley Royal Tools te krijgen. De volgende zoektocht die Mickey heeft, genaamd “Foodception”, laat je kennismaken met koken en Disney Dreamlight Valley-recepten.
 • Dagobert Duck: Hij staat voor zijn verwoeste winkel in het midden van de Plaza. Praat met hem om de zoektocht “Making Cents Of Things” te beginnen, die je ertoe aanzet om met Goofy te praten.
 • Goofy: Nadat je de Pickaxe Royal Tool hebt, breek je de rotsen die je weg naar de Peaceful Meadow blokkeren en ga je het huis ongeveer in het midden van het gebied binnen om Goofy te vinden. Je kunt de kapotte hengel ook bij de vijver vinden en moet je naar Goofy brengen om de Royal Fishing Rod te krijgen.
 • Wall-E: ontgrendel het Wall-E-rijk in het Dream Castle en voltooi de zoektocht om Wall-E terug te brengen naar Dreamlight Valley. Wall-E onderhoudt zijn eigen tuin waar je gewassen kunt opwaarderen en oogsten.
 • Moana: ontgrendel het Moana-rijk in het droomkasteel en voltooi de missies om haar terug te brengen naar Dreamlight Valley.
 • Maui: Nadat je Moana terug naar de vallei hebt gebracht, kun je Maui bezoeken in het Moana-rijk om een ​​zoektocht te starten genaamd “A Feast Worthy Of A Demigod”. Voltooi deze zoektocht om Maui te overtuigen om zich bij Moana aan te sluiten, hoewel je toegang tot Dazzle Beach nodig hebt om zijn waterige huis te plaatsen.
 • Remy: ontgrendel het Ratatouille-rijk in het droomkasteel en voltooi de zoektocht om hem terug te brengen naar Dreamlight Valley. Het is niet verwonderlijk dat je tijdens deze zoektocht het recept van Disney Dreamlight Valley voor ratatouille leert. Zodra Remy in de vallei is, kun je hem helpen het restaurant Chez Remy te heropenen.
 • Minnie Mouse: Bereik vriendschapsniveau 8 met Mickey Mouse en voltooi alle eerdere Mickey-speurtochten om de vriendschapszoektocht “Geheugenvergroting” te krijgen. Tijdens deze zoektocht zul je eindelijk Minnie Mouse redden.
 • Ursula: Nadat je Dazzle Beach hebt ontgrendeld en de “With Great Power…”-zoektocht bent begonnen, ontmoet je Ursula in een vervloekte grot. Vind de Orb of Power door de Mystical Cave-puzzels in Disney Dreamlight Valley op te lossen om Ursula te bevrijden.
 • Kristoff: Ontgrendel de Forest of Valor-regio van de vallei en je zult hem daar vinden.
 • Donald Duck: Nadat je Kristoff hebt gevonden, praat je met hem om verder te gaan met de zoektocht “Lost In The Dark Grove”. Je zult Donald vinden als onderdeel van deze zoektocht die je door een raar portaal in het Forest of Valor voert.
 • Mother Gothel: Je ontgrendelt Mother Gothel als onderdeel van de zoektocht genaamd “The Curse” door de duistere magie uit de boom in de Glade of Trust te verwijderen.
 • Anna en Elsa: ontgrendel het Frozen Realm op de tweede verdieping van het Dream Castle. Het verhaal laat je eerst Anna meenemen, en dan Elsa, terug naar de vallei met jou. Je zult je vriendschap met Anna tussendoor echter moeten verbeteren.
 • Ariel: Help Goofy het ‘mysterieuze scheepswrak’ te repareren dat je op het eiland ten zuidwesten van Dazzle Beach vindt en het kleine vlot dat je gaat bouwen brengt je naar Ariel.
 • Eric: Zodra je het geweldige huis van Ariel op je eiland hebt gebouwd, verhoog je je vriendschap met haar om erachter te komen hoe je Eric naar de Valley kunt brengen. Daarnaast moet je echter ook met Ursula vriendschapsniveau 10 bereiken om Eric daadwerkelijk te laten arriveren, aangezien haar laatste vriendschapszoektocht de sleutel is om erachter te komen waar hij werkelijk is.
 • Scar: Je kunt Scar vinden in de grot van het olifantenkerkhof op het zonovergoten plateau, maar je moet de zoektocht “Nature and Nurture” voltooien om vriendschap met hem te sluiten. Je moet wat Rich Soil verzamelen in Disney Dreamlight Valley om ook deze zoektocht te voltooien, dus let daar goed op.

Aankomende Disney Dreamlight Valley-personages

We weten nu dat er een update aankomt in “Late Fall” die het Toy Story Realm samen met Woody en Buzz zal toevoegen, maar de Disney Dreamlight Valley-roadmap voor 2023 is nog niet onthuld. Hier is een volledige lijst van andere Disney Dreamlight Valley-personages die naar verwachting op een (onbekend) punt in de toekomst in de game zullen verschijnen, gebaseerd op lekken, in-game art en vrijgegeven afbeeldingen van de game:

 • Beest
 • Belle
 • Assepoester
 • Olaf
 • Pumbaa
 • Ralph
 • leeuw
 • Steek
 • Bezoedelen
 • Timon
 • Vanellope von Schweetz

Geef een antwoord