Victoria 3 kan zeker worden genoemd als een diepgaand politiek strategiespel, aangezien het een levensecht politiek systeem heeft. Je laat je natie leiden, maar dat betekent niet dat je alles kunt doen wat je wilt. U zult altijd “Belangengroepen” in uw gedachten moeten houden voordat u enige wet oplegt. Want als je dat niet doet, kunnen er revoluties komen tegen je regering. In dit spel is het een van de meest uitdagende taken om deze belangengroepen tevreden en tevreden te houden. En daarvoor zul je moeten leren hoe je ze moet beheren. Dus zonder verder oponthoud, laten we er meteen op ingaan.

Wat zijn belangengroepen?

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn belangengroepen verschillende soorten groepen die bestaan ​​uit mensen met dezelfde interesses. Een belangengroep van plattelandsmensen zou bijvoorbeeld voorstander zijn van de ideologie van de landbouw en minder belastingen. Net als Rural Folks zijn er meerdere belangengroepen in Victoria 3. Hier is een lijst van hen:

 • Landelijk volk
 • Krijgsmacht
 • industriëlen
 • Intelligentie
 • landeigenaren
 • Kleinburgerij
 • vakbonden
 • politiek inactief

Al deze belangengroepen zullen de pops van hun soort aantrekken. Zo zullen de poppetjes van academici uiteindelijk onderdeel worden van de belangengroep Intelligentsia. Afgezien van de aantrekkingskracht, zijn er veel andere factoren, zoals rijkdom, beroepen en opleiding, die pops beïnvloeden om lid te worden van een belangengroep. De belangrijkste factor is echter altijd het beroep of beroep.

Alle belangengroepen hebben een leider, wiens ideologie de sterkste is. Alle andere leden zijn volgelingen van deze leider. Als de belangengroep een sterke leider heeft en wordt gesteund door een politieke partij met een sterke slagkracht, kan uw regering in gevaar komen. Hier zijn enkele aspecten waarmee u rekening moet houden om belangengroepen te beheren.

Hoe belangengroepen beheren in Victoria 3?

Ideologieën, eigenschappen en goedkeuringen

Elke belangengroep heeft een unieke ideologie, die meestal afhangt van de leiders. Dat gezegd hebbende, kunnen deze ideologieën ook veranderen wanneer een nieuwe leider op zijn plaats komt. Ze zijn in principe gebaseerd op de geloofssystemen van deze belangengroepen.

Een ander mechanisme dat een verschil maakt in al deze belangengroepen, zijn de eigenschappen. De eigenschappen zijn direct afhankelijk van de goedkeuringen. Er zijn in totaal drie soorten eigenschappen, twee positieve en één negatieve. Als de wetten zijn afgestemd op het geloofssysteem van belangengroepen, dan keuren ze de wet goed en is het een positieve eigenschap. Als de goedkeuringsscore hoger is dan 5, wordt de eerste positieve eigenschap geactiveerd. Bij meer dan 10 worden de tweede/beide positieve eigenschappen geactiveerd. Als de beoordeling echter onder 0 of -5 komt, worden de negatieve eigenschappen geactiveerd.

De hierboven genoemde beoordeling is volledig afhankelijk van het goedkeuringsniveau. Het goedkeuringsniveau wordt rechtstreeks beïnvloed door de wetten die worden uitgevaardigd op basis van de Ideologies of Interest Groups. Bovendien hangt het goedkeuringsniveau ook af van het aantal radicalen en loyalisten in die specifieke belangengroep. Als de Radicalen meer in aantal zijn, zal de Approval-classificatie automatisch dalen en vice versa.

slagkracht

De basisbetekenis van Clout is politieke of invloedrijke macht. Als een belangengroep wordt gesteund door een sterke slagkracht, hebben ze een grotere impact op de beslissingen van de overheid. Het is ook noodzakelijk om belangengroepen met een grotere invloed in uw regering te houden, zodat het legitiem lijkt. Anders krijg je een sterke oppositie en een toenemend radicalisme.

Slagkracht is de macht en dat geldt ook voor het geld. Dat gezegd hebbende, speelt de rijkdom van een belangengroep een grote rol bij het bepalen van haar slagkracht. Wanneer er meer rijkdom is met de pops van een belangengroep, zou hun bijdrage sterker zijn, en dus een sterkere slagkracht. Je moet dus overwegen om de lonen van de pops te verhogen om de slagkracht van die specifieke belangengroep te versterken. Er zijn drie niveaus van invloed die de algehele macht van belangengroepen bepalen:

 1. Slagkracht boven 20% = krachtig
 2. Slagkracht tussen 5% en 19% = invloedrijk
 3. Minder dan 5% = gemarginaliseerd

Versterkings- en onderdrukkingsacties

Bolster en Suppress zijn twee tegengestelde termen. Je kunt ze oefenen op belangengroepen om dingen in je voordeel te veranderen. Versterking zal die belangengroep aantrekkelijker maken, wat zal resulteren in meer pops-toetreding, en uiteindelijk zal het een grotere slagkracht hebben voor die groep. Aan de andere kant zal onderdrukking de aantrekkingskracht van die belangengroep verminderen, waardoor de huidige leden de groep zullen verlaten. Je kunt een groep met een sterke invloed echter niet versterken of onderdrukken. Je moet er ook rekening mee houden dat het versterken en onderdrukken ook afhankelijk zijn van de spraakwetten die je hebt uitgevaardigd. Als je strenge spraakwetten hebt ingevoerd, kun je alleen dan profiteren van versterkings- en onderdrukkingsacties.

Dit waren dus alle aspecten op basis waarvan u belangengroepen in Victoria 3 kunt beheren. Als u dit artikel nuttig vond, deel het dan met uw vrienden.Geef een reactie