Modern Warfare 2 crossplay stelt verschillende platforms in staat om online tegen elkaar te strijden, maar spelers ontdekken dat de keuze is verwijderd op Xbox en pc, waardoor crossplay tussen die formaten wordt geforceerd. Meestal breidt die beslissing de beschikbare pool van spelers in matchmaking aanzienlijk uit en deze Modern Warfare 2-optie kan worden in- of uitgeschakeld, afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar spelers die de game opstarten, merken dat deze keuze is weggenomen op de Xbox- en pc-versies, waardoor crossplay tussen die formaten verplicht wordt.

MW2 Veilige codes

Met deze veilige codes van Modern Warfare 2 kunt u ze openen wanneer u er een vindt, zonder dat u hoeft te zoeken.

Dit is een controversiële beslissing, aangezien consolespelers vaak van mening zijn dat pc-gamers die toetsenbord en muis gebruiken een voordeel hebben ten opzichte van hen in termen van precisie, en ze zijn op hun hoede voor de toegenomen prevalentie van hackers op dat formaat, terwijl pc-spelers kunnen voelen dat het doel ondersteuningsopties die beschikbaar zijn op consoles voor degenen die controllers gebruiken, betekenen dat zij in feite in het nadeel zijn. Wat je mening hierover ook is, hier vind je alles wat je moet weten over Modern Warfare 2 crossplay en de beschikbare opties.

Modern Warfare 2 crossplay-opties

Als je een PlayStation-speler bent, heb je nog steeds de Crossplay-optie Modern Warfare 2 beschikbaar in de menu’s, zodat je gemakkelijk kunt beslissen of je je matchmaking wilt beperken tot alleen PS5 en PS4 of deze wilt uitbreiden naar andere platforms. Je kunt het vinden via de volgende route:

 • Druk op Opties/Start om het zijmenu te openen
 • Ga naar het tabblad Instellingen (tandwielpictogram)
 • Selecteer Account & Netwerk
 • Crossplay -instellingen staan ​​bovenaan het scherm

Zoals hierboven vermeld, lijkt deze Crossplay-optie van Modern Warfare 2 te zijn verwijderd uit de Xbox- en pc-versies van de game, dus er is geen eenvoudige oplossing als je wilt beperken welke platforms in je matchmaking zijn opgenomen. Hoewel er geen manier lijkt te zijn voor degenen op pc om dit aan te pakken, is er een oplossing waarmee Xbox-spelers deze gedwongen crossplay kunnen vermijden.

Crossplay van Modern Warfare 2 op Xbox uitschakelen

Er is misschien geen Modern Warfare 2-crossplay-optie in de game op Xbox, maar er is een instelling die je op consolesysteem- en accountniveau kunt activeren om te voorkomen dat dit gebeurt. De prompts kunnen enigszins verschillen tussen Xbox Series X en Xbox One, maar de algemene route die u vanaf het dashboard wilt volgen is:

 • Open de tegel Instellingen
 • Selecteer Online veiligheid en gezin onder Algemeen
 • Selecteer Privacy & online veiligheid
 • Selecteer Xbox-privacy
 • Selecteer Details bekijken en aanpassen
 • Selecteer Communicatie & multiplayer
 • Wijzig onder U kunt deelnemen aan cross-network play de vervolgkeuzelijst in Blokkeren

Met cross-network play geblokkeerd op je Xbox-account, zou de game geen verbinding moeten kunnen maken met andere platforms buiten het Xbox-netwerk. Aangezien dit een niet-officiële oplossing is, moet je misschien zien hoe dit de prestaties op je console beïnvloedt, en onthoud ook dat dit van toepassing is op alle andere online games die je speelt terwijl je dit blok op je account hebt ingesteld. Het is mogelijk dat Activision de crossplay-optie Modern Warfare 2 voor alle platforms in een toekomstige update herstelt, maar voorlopig lijkt dit in ieder geval de enige manier om dit op Xbox te omzeilen.Geef een reactie