Toen Wordle over het internet explodeerde, bracht het helaas veel copycats voort die zijn model namen en probeerden het voor snel geld te verkopen. Er zijn echter ook veel nieuwe en originele woordspelletjes gemaakt, die een unieke gameplay en strategie bieden. Een van deze spellen is Weaver, een woordspel dat oorspronkelijk is gemaakt door de beroemde auteur Lewis Carroll in 1877. Het concept van het spel is eenvoudig, maar net als Wordle kan het een behoorlijke uitdaging vormen.

Wat is het Weaver-woordspel?

Het woordspel Weaver is een online versie van het woordladderspel van Lewis Carroll. In dit spel krijgt de speler een beginwoord en een eindwoord en moet hij het eindwoord bereiken door letter voor letter te wisselen. Je blijft letters wisselen totdat je het laatste woord hebt bereikt en je mag zoveel wisselen als nodig is om daar te komen. Het doel is om in zo min mogelijk swaps het laatste woord te halen.

Als het beginwoord bijvoorbeeld ‘gewoon’ is en het eindwoord ‘mist’, kunt u de ‘j’ veranderen in een ‘m’ om het woord ‘moeten’ te maken, waardoor u een stap dichter bij het laatste woord komt. Als je dan de “u” verwisselt voor een “i” zou het woord “mist” overeenkomen met het laatste woord en zo de Wever in twee stappen winnen.

Waar kan ik het Weaver-woordspelletje spelen?

Hoewel het een uitdaging kan zijn om een ​​ronde van Weaver af te werken, is het vrij eenvoudig om het spel online te vinden. De game heeft een eigen speciale website en de link naar de Weaver-site is hier te vinden.

Wil je meer informatie over woordspelletjes? Kijk eens naar Wordle 5-Letter Solver Tool Wordle Word Finder en Hints en hoe je Waffle speelt, het Wordle Spin-off-spel van Volsiz!Geef een antwoord