De Pokemon Scarlet en Violet Ominous Black Stakes worden gebruikt om overal op de kaart geheime heiligdommen te ontgrendelen, elk met een unieke legendarische Pokemon. Door alle Onheilspellende Stakes te vinden, kunnen spelers elk heiligdom ontgrendelen en een kans maken om de Pokemon erin te vangen, ook wel de “Ruinous Pokemon” genoemd: Chien-Pao de sabeltandtijger, Wo-Chien de slak, Ting-Lu de rendieren en Chi-Yu de kleine vurige goudvis. Elke paal is qua kleur gecoördineerd, ondanks dat hij simpelweg wordt beschreven als zwart, dus we zullen hieronder de locaties voor elke onheilspellende zwarte paal en schrijn in Pokemon Scarlet en Violet uiteenzetten, evenals hoe je de legendarische Pokemon erin kunt vangen.

Onheilspellende Black Stakes en Shrines in Pokemon Scarlet en Violet uitgelegd

De Onheilspellende Black Stakes in Pokemon Scarlet en Violet zijn vergrendelingsmechanismen voor de Shrines, vier verborgen tempels rond de Paldea-kaart die elk een unieke legendarische Pokemon bevatten, zoals hieronder kort wordt uitgelegd.

Veeg om horizontaal te scrollenLegendarische heiligdommen in Pokemon Scarlet en Violet

Altaar Kleur Plaats Legendarisch
Icerend-schrijn Geel West Paldea Coast, ten zuiden van de Asado-woestijn Dog-Pao (donker/ijs)
Groundblight-schrijn Groente Ten noorden van het Casseroya-meer Ting-Lu (donker/aarde)
Grasswither-schrijn Purper South Paldea Coast, ten oosten van Poco Path Lighthouse Wo-Chien (donker/gras)
Vuurslag-schrijn Blauw Peak of Fury Falls in de noordelijke provincie (gebied twee) Chi-Yu (donker/vuur)

Elk heiligdom is vergrendeld wanneer je het voor de eerste keer nadert, maar heeft 8 onheilspellende zwarte palen over de kaart met aura’s die overeenkomen met de kleur (dus terwijl alle palen zwart zijn, sommige gloeien blauw, of paars, of geel of groen). Als je eenmaal een onheilspellende zwarte paal hebt gevonden, trek je hem van de grond en vernietig je hem door interactie ermee. Als je alle 8 staken vernietigt die aan een Shrine zijn bevestigd, wordt deze geopend – en kun je vechten en de legendarische Pokemon erin vangen.

Hieronder behandelen we de locaties van elke Shrine, evenals de locaties van alle Ominous Black Stakes, zodat je de legendarische Pokemon – de Ruinous Four – voorgoed aan je team kunt toevoegen!

Locatie van de Icerend Yellow Shrine

De Icerend-schrijn – geassocieerd met Yellow Stakes – bevindt zich op een hoge klif aan de westkust van Paldea, ten zuiden van de Asado-woestijn en ten noorden van de ongemarkeerde windturbines op de kaart. De inscriptie aan de buitenkant vertelt je over een “Ruinous Sword” binnenin, de Dark/Ice sabeltandtijger Chien-Pao. Het is misschien wel het coolste uiterlijk van de vier Ruinous legendarische Pokemon – hoewel zijn gigantische stenen tanden een echte spit zijn in het oog van “survival of the fittest”.

Alle Yellow Onheilspellende Stakes-locaties

Pokémon Scarlet en Violet Cheugy

Wil je de vraag over Pokemon Scarlet en Violet Cheugy uitgelegd krijgen? Nee, we hadden ook nooit gedacht dat we dat zouden moeten vragen…

Om de Icerend Shrine te kraken, moet je alle Yellow Onheilspellende Stakes vinden die in het spel verborgen zijn. Deze bevinden zich allemaal in het kwadrant linksonder in Paldea – Niets verder naar het noorden dan Cascarrafa, niets verder Mesagoza. Voor alle inzetten, geel en niet, raden we aan om alle Pokemon Scarlet en Violet Koraidon en Miraidon-vaardigheden te ontgrendelen – hoewel je ze op dit punt in het spel waarschijnlijk toch hebt ontgrendeld. Gezien het feit dat alle Ruinous-legendes level 60 zijn, had je op zijn minst de Titans en zelfs de Pokemon Scarlet en Violet-gymleiders moeten verslaan voordat je overweegt deze gevangen halfgoden te achtervolgen.

Voor het gemak hebben we deze in oplopende volgorde genummerd van zuidelijk naar noordelijk, hoewel het niet uitmaakt in welke volgorde je ze binnenhaalt. Op deze manier kun je echter onderaan beginnen en je omhoog werken!

Gele paal 1

Halverwege de waterval ten oosten van Alfornado is een kleine richel aan de linkerkant (als je ervoor staat), met de Staak en niets anders eraan vast.

Gele paal 2

Ga naar het strand aan de westkust van South Province (Area Six) en je ziet een helling oplopen naar een grote grot die een lange, rechte tunnel blijkt te zijn. Halverwege de tunnel is de tweede Stake.

Gele paal 3

Ga in hetzelfde ruige gebied naar de oppervlakte – beklim deze keer de berg met uitzicht op de noordelijke pas. Aan de oostkant bevindt zich de volgende gele paal, die vastzit in een richel.

Gele paal 4

Ga vanuit het nabijgelegen Pokecenter naar het zuidoosten en de berg af. Halverwege is een rots met de Staak erin.

Gele paal 5

Ten zuidoosten van de turbines, vlakbij waar je de Bombirdier Titan tegenkomt, is een ronde put met een pilaar in het midden. De paal zit vast in de pilaar, wat betekent dat je voorzichtig moet glijden, klimmen of springen om over de opening te komen.

Gele paal 6

Ga naar de ruïnes ten zuiden van de Asado-woestijn. Net ten zuiden daarvan is een uitkijkpunt met een gele paal, niet bijzonder verborgen, naast een kleine boom.

Gele paal 7

Deze gele paal bevindt zich in een kleine opening in de zijkant van de rotswand die uitmondt in de Grote Krater van Paldea. Knuffel gewoon de buitenkant door door de graslanden te lopen en je zult het gemakkelijk genoeg vinden.

Gele paal 8

De laatste gele ring bevindt zich achter de Cascarrafa Gym zelf. Ga achter het gebouw en er is een kleine tuin waar een beekje doorheen stroomt – de Stake is genesteld achter een van de grotere bomen in de tuin.

Als je alle Stakes hebt gevonden en vernietigd, krijg je een stukje tekst dat je iets hebt gehoord van de Shrine zelf. Ga er terug naar toe en communiceer ermee als je klaar bent om de legendarische Pokemon binnenin uit te dagen.

Hoe Chien-Pao te vangen in Pokemon Scarlet en Violet

Chien-Pao is een krachtige Pokemon die agressief vecht en verschillende aanvallen heeft om je Pokemon te doorbreken. Gelukkig heeft het veel zwakke punten om uit te buiten – pas op dat je het niet helemaal verslaat.

Het is ook belangrijk om de aanval Ruination te onthouden – al deze legendes hebben het, en het halveert de resterende HP van de vijandelijke Pokemon. Toegegeven, het kan daardoor niet worden gebruikt om ze knock-out te slaan, maar dat weerhoudt Chien-Pao er niet van om een ​​tegenstander in een paar zetten tot een kwart van zijn gezondheid terug te brengen en hem vervolgens op te volgen met een normale aanval..

 • Niveau: 60
 • Soort: donker/ijs
 • Zwakke punten: Vechten (x4), Vuur, Insect, Rots, Staal, Fee
 • Weerstanden: ijs, geest, donker
 • Immuniteiten: paranormaal begaafd
 • Aanvallen:
 • IJspegel Crash (IJs)
 • Ruinatie (donker)
 • Sucker Punch (donker)
 • Heilig Zwaard (Vechten)
 • Ability: Sword of Ruin (verlaagt de verdediging van alle Pokemon behalve zichzelf)

Neem veel Ultra Balls mee, raak hem vroeg met verlamming en je zou niet al te veel moeite moeten hebben om deze gekke kat met de ernstige overbeet te vangen. Niet alleen dat, maar het kan je ook helpen om enkele van de Ruinous legendarische Pokemon te verslaan die je kunt volgen.

Groundblight Green Shrine-locatie

Ting-Lu, de legendarische Ruinous Vessel rendier eland Pokemon van het type Dark/Ground, is te vinden in de Groundblight Shrine ten noorden van Casseroya Lake. Ten noorden van het meer zelf is een groot deel van de berg – in de zuidelijke muur van de berg is een klein ravijn met het heiligdom eronder duidelijk aangegeven, en zelfs een pad aangegeven op de kaart die ernaartoe leidt. Binnen wacht Ting-Lu, de Ruinous Vessel, een Dark/Ground-type rendier-elandding met een grote kom op zijn kop en een beetje FromSoftware-sfeer.

Alle Green Onheilspellende Stakes-locaties

Groundblight Shrine vereist dat je 8 groen getinte onheilspellende zwarte stakes in de linkerbovenhoek van Paldea trekt – grotendeels in of rond het Casseroya Lake-gebied. Surfen is hier essentieel, en je zult waarschijnlijk ook moeten kunnen glijden of klimmen, aangezien sommige van de inzet je naar bergachtig terrein brengen.

Nogmaals, om het verkennen te vergemakkelijken, hebben we ze op een ruig pad gelegd dat van zuid naar noord gaat (met af en toe een draai als dat nodig is). Volg ze gewoon in de juiste volgorde en je zult in een mum van tijd een nieuwe Doomsday Pokemon op de wereld loslaten.

Groene paal 1

Ga voor de eerste paal naar de graslanden ten noorden van de Asado-woestijn en er zal een perfect rond gat in het midden zijn dat je naar beneden kunt laten vallen. Je komt terecht in een grot bovenop een pilaar – de eerste Stake wacht naast je.

Groene paal 2 

Loop vanaf de laatste paal gewoon naar buiten naar het noorden en laat je vallen op het gras bij de waterval om een ​​tweede paal te vinden die op je wacht.

Groene paal 3

Er is een met gras begroeide uitloper in de zijkant van de Glaseado-berg – je moet ofwel van bovenaf naar beneden springen of Koraidons klimvaardigheid gebruiken, maar zodra je het bereikt, wacht de Stake in duidelijk zicht. Terwijl je hier bent, kun je altijd een klein stukje naar het zuiden gaan om Pokemon Scarlet en Violet Eevee te vangen.

Groene paal 4

Ga naar het kleinste eiland in het Casseroya-meer, eigenlijk een plukje met een boom erop. Aan de westkant bevindt zich de volgende Groene Onheilspellende Stake, op een kleine richel.

Groene paal 5

Surf nu noordwaarts naar het grootste eiland in Casseroya, waar je misschien ooit tegen de False Dragon Titan hebt gevochten. Het is op het hoogste deel, duidelijk in de open lucht, aan de oostkant van het eiland.

Groene paal 6

Ga naar het puntje van het schiereiland aan de westkant van het meer en klim vervolgens naar het hoogste punt. Vast in de grond, naast een boom, is de volgende onheilspellende paal.

Groene paal 7

Spring naar het noorden over een paar eilanden en knuffel de westkust. Op een richel die uitkijkt over de zee nabij de top van de stijgende helling, zie je de volgende paal.

Groene paal 8

Het is de verste tocht naar deze paal, waar je ook vandaan komt – ga naar de bergen en de paal zelf zit gewoon vast in een besneeuwde helling die eruitziet als elk ander stukje. Als het helpt, als je de korte tunnel kunt vinden die door de berg zelf snijdt, met de noordkust aan de ene kant en uitzicht op het meer aan de andere kant, zodra je uit het noordelijke uiteinde komt, ga dan meteen naar links en kijk omhoog – de Stake wacht daarboven op je.

Hoe Ting-Lu te vangen in Pokemon Scarlet en Violet

Ting-Lu is een bruut met veel HP, aanval en verdediging, maar door zijn lage snelheid kun je hem in een mum van tijd voor zijn. Alle bewegingen zijn gebaseerd op aanvallen (behalve Ruination, hoewel dat er nauwelijks toe doet gezien het een bepaalde hoeveelheid schade heeft), dus zorg ervoor dat je Pokemon met een hoge verdediging binnenhaalt.

 • Niveau: 60
 • Type: Donker/Grond
 • Zwakke punten: Vechten, Insect, Water, Gras, IJs, Fee
 • Weerstanden: Poison, Rock, Ghost, Dark
 • Immuniteiten: paranormaal begaafd, elektrisch
 • Aanvallen:
 • Stompende driftbui (grond)
 • Ruinatie (donker)
 • Keel Chop (donker)
 • Rotsglijbaan (rots)
 • Ability: Vessel of Ruin (verlaagt Sp.Atk van alle Pokemon behalve zichzelf)

Vang hem en je hebt de gevreesde eland van Paldea aan je team toegevoegd. En ja, we zullen verduidelijken dat al deze Pokemon Dark dual-types zijn – je werkt aan een thema als je al deze gruwelen in je team stopt.

Grasswither Purple Shrine-locatie

Grasswither Shrine is te vinden aan de zuidkust van Paldea, tegen een rotswand op het stuk land tussen Poco Path Lighthouse en het Pokemon Center aan het strand, aan de voet van South Province (Area One). Binnenin vind je de “Ruinous Tablets” – ook bekend als Wo-Chien, een slak van het type Dark/Grass met een stevige Sp.Def-statistiek en de dagvernietigende Giga Drain-beweging. Om binnen te komen, moet je voor de paars getinte Black Onheilspellende Stakes gaan.

Alle locaties van Purple Ominous Stakes

Grasswither Shrine vereist dat de speler 8 Black Onheilspellende Stakes met paarse aura’s vindt, die allemaal te vinden zijn in de rechter benedenhoek van de Paldea-kaart, en meestal in grasland of ravijnen ver van de bewoonde wereld – op een paar uitzonderingen na. Doe ze in de onderstaande volgorde voor het eenvoudigste, kortste slakkenpad naar Wo-Chien.

Paarse paal 1

Laten we beginnen met een gemakkelijke: beklim de klif waar de Shrine-deur in vastzit en die er letterlijk uitkijkt op de eerste paarse Onheilspellende Zwarte Stake.

Paarse paal 2

Volg de rivier ten zuiden van Los Platos West naar de bron, ga de kliffen op en helemaal bovenaan bij de kleine bron is de Stake in the ground.

Paarse paal 3

De volgende paarse paal is ten noorden van Los Platos, op de kliffen aan de oostkant van het pad met uitzicht op de zone, in een licht bebost gebied.

Paarse paal 4

De volgende paarse onheilspellende paal bevindt zich op het hoogste punt in het gebied, helemaal bovenaan de afgrond in het midden van de zuidelijke provincie. Blijf gewoon klimmen en je zult het daarboven zien.

Paarse paal 5

Aan de zuidkant van de eerste brug die de provincies Zuid en Oost met elkaar verbindt, direct aan de rand van de rivier, staat de volgende paarse paal.

Paarse paal 6

Ga naar het stoffige kreupelhout ten oosten van Mesagoza, en aan de noordkant is een verhoogd plateau waar je naar toe moet klimmen. De Stake is daarboven, waardoor je een duidelijk zicht hebt op de Mesagoza-brug.

Paarse paal 7

Volg het noorden door het kreupelhout en ravijnen naar de uiterste rand waar het de velden van de East Province ontmoet. De twee biomen worden gescheiden door een ravijn – en aan de noordkant van het ravijn, waar het land naar buiten haakt, is de voorlaatste Purple Stake.

Paarse paal 8

Misschien wel de gemakkelijkste onheilspellende inzet om te vinden, ga gewoon naar de stad Artazon en het West Pokemon Center. Net ten zuiden van dat gebouw, op de heuvelrug die uitkijkt over de stad, is de laatste paal! Trek eraan, laat het vallen en ga terug naar de Grasswither-schrijn als je klaar bent om het op te nemen tegen Wo-Chien.

Hoe Wo-Chien te vangen in Pokemon Scarlet en Violet

Zoals het een slak betaamt, is Wo-Chien iets van een tank, met vooral hoge Sp.Def en redelijk robuuste HP-, SP.Atk- en Defense-statistieken om op te starten. Het kent ook Giga Drain, dus spelers kunnen moeite hebben om het op een lage gezondheid te houden – we raden aan om iets False Swipe te geven, zodat je het niet per ongeluk uitschakelt. Wees voorzichtig met Bug-aanvallen – ze richten enorme schade aan, maar misschien te veel…

 • Niveau: 60
 • Soort: Donker/Gras
 • Zwakke punten: Bug (x4), Vechten, Vliegen, Gif, Vuur, IJs, Fee
 • Weerstanden: Ground, Ghost, Water, Grass, Electric, Dark
 • Immuniteiten: paranormaal begaafd
 • Aanvallen:
 • Giga Drain (Gras)
 • Ruinatie (donker)
 • Vals spel (donker)
 • Krachtzweep (gras)
 • Ability: Tablets of Ruin (verlaagt Attack van alle Pokemon behalve zichzelf)

De lastige moveset van Wo-Chien maakt het misschien een beetje moeilijk te vangen, maar het is het waard – want dan krijg je die moveset toegevoegd aan je team!

Firescourge Blue Shrine-locatie

Firescourge Shrine is te vinden op de top van de Fury Falls, net ten zuiden van de North Province (Area 2) Pokemon Center. Zoek de watervallen en gebruik Koraidon of Miraidon om ze te beklimmen naar de waterbron – die je naar een grot vol Pokemon brengt, en de Blue Firescourge Shrine, die de speler waarschuwt voor Ruinous Beads…? Dit blijkt natuurlijk de laatste van de Ruinous Legendary Pokemon te zijn, een kleine kleine goudvis gemaakt van vuur genaamd Chi-Yu, een krachtig Dark / Fire-type.

Alle locaties van Blue Ominous Stakes

Je moet de oefening nu wel kennen – er zijn 8 blauw getinte Onheilspellende Zwarte Stakes verborgen in de noordoostelijke wijk van Paldea, die allemaal moeten worden gevonden en ontworteld om de Blue Firescourge Shrine te ontgrendelen en Chi-Yu te confronteren.

In tegenstelling tot de andere regio’s, maken het bergachtige landschap en het oneffen terrein een simpele zuid-naar-noord-veeg niet echt haalbaar. Voor het gemak kun je het beste royaal gebruik maken van de Flying Taxi – om nog maar te zwijgen van het feit dat het zonder de Climb and Glide-vaardigheden erg moeilijk zal zijn om je te verplaatsen.

Blauwe paal 1

De eerste Blue Stake (klinkt heerlijk) is in het noorden, noordwesten van de bergketen. Net boven het strand is een kleine richel met een boom en de eerste blauwe onheilspellende paal in de grond.

Blauwe paal 2

Ga vanaf daar langs de kust. Naast een groot verzonken gebied is een lange, dunne rotspunt aan de westkant – klim omhoog om de paal van bovenaf te krijgen.

Blauwe paal 3

Ga naar het oosten naar de onklimbare muur en knuffel de hoge bergkam die langs de zijkant loopt totdat je bijna op gelijke hoogte bent met het nabijgelegen Pokemon-centrum. De paal zit vast in de grond bij een grote boom aan de rand.

Blauwe paal 4

Blijf langs de muur naar het zuiden gaan en als je het hierboven gemarkeerde gebied bereikt, spring je naar beneden naar een klein stukje ruïnes dat de zuidoostelijke klifrand omhelst. De inzet is in de ruïnes.

Blauwe paal 5

Ga vervolgens naar de vuurtoren ten noordoosten van Levinia. Net ten noordwesten daarvan is een verhoogde klif die erover uitkijkt, met de paal die uit de klif steekt.

Blauwe paal 6

Tijd voor een sprong – voor de volgende Blue Onheilspellende Stake ga je naar het noorden van Tagtree Struikgewas. Tegen de klif ligt een verhoogd plateau, waar de Stake op je wacht.

Blauwe paal 7

Op het gedeelte van de bruine klif zie je een klein stukje groen gemarkeerd op de kaart – een klein stukje gras met een paar bomen. De Stake is hier op de afdaling van de berg.

Blauwe paal 8

De laatste inzet is een beetje een grap, want hij staat eigenlijk bovenop de schrijn zelf! Verlaat de grot met Firescourge Shrine op de top van Fury Falls en gebruik Koraidon/Miraidon om omhoog te klimmen. Direct boven het heiligdom is de laatste inzet. Grijp het en val terug naar binnen om de geopende Shrine te bereiken…

Hoe Chi-Yu te vangen in Pokemon Scarlet en Violet

Ondanks dat hij eruitziet als een vis, is Chi-Yu geen Water-type: het is een Dark/Fire-hybride met een moveset die nog uitdagender (oftewel irritant) is als die van Wo-Chien. Vernietiging richt enorme schade aan, Bounce zorgt ervoor dat je aanvallen missen zoals Fly, en Swagger verhoogt de aanval van je Pokemon – en veroorzaakt verwarring in hetzelfde proces. Wees voorzichtig met aanvallen – omdat je aanval wordt verbeterd door Swagger, dus zelfs als je een hit landt, loop je het risico de schade verkeerd in te schatten en deze kleine demonische goudvis uit te schakelen. Wees oplettend!

 • Niveau: 60
 • Type: donker/vuur
 • Zwakke punten: vechten, grond, rots, water
 • Weerstanden: Ghost, Steel, Fire, Grass, Ice, Dark
 • Immuniteiten: paranormaal begaafd
 • Aanvallen:
 • Lavapluim (Vuur)
 • Ruinatie (donker)
 • stuiteren (vliegen)
 • Swagger (passief/zorgt voor verwarring)
 • Ability: Beads of Ruin (verlaagt Sp.Def van alle Pokemon behalve zichzelf)

Chi-Yu is een goede allrounder, in termen van statistieken – zijn Sp.Atk, Sp.Def en Speed ​​zijn bijzonder indrukwekkend, en zijn brede moveset geeft je veel opties om te beslissen hoe je het wilt bouwen.

Geef een antwoord