Goomy, Sliggoo en Goodra zijn afkomstig uit Pokemon X en Y en zijn sindsdien in elk mainstream Pokemon-spel verschenen. Deze gids legt uit hoe je Goomy en Sliggoo kunt evolueren in Pokemon Scarlet en Violet.

Goomy staat bekend als de zwakste draak-Pokemon die er bestaat, en ze worden ook niet veel sterker als ze evolueren naar Goodra.

Er zijn nu twee regionale vormen van Goomy, maar je kunt Hisuian Goomy alleen krijgen als je het overzet naar Pokemon Scarlet en Violet van Pokemon Home.

Dit is een gids voor het ontwikkelen van Goomy en Sliggoo in Pokemon Scarlet en Violet.

Seek Your Treasure! | Pokémon Scarlet & Pokémon Violet

Hoe Goomy te evolueren

Het ontwikkelen van Goomy is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is Goomy naar level 40 te brengen. Dit kan een beetje tijdrovend zijn. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt zeldzame snoepjes en XP-snoepjes gebruiken die kunnen worden opgehaald uit de Overworld of als beloning van Tera Raids.

Je kunt ze ook naar een hoger niveau tillen door traditioneel Pokemon-gevechten te doen en op die manier XP te krijgen. Of via de nieuwe auto-battle-functie die is toegevoegd in Pokemon Scarlet en Violet. Dit levert minder XP op, maar het is nog steeds een haalbare manier om je Pokemon te verbeteren.

Zodra je je Goomy naar level 40 hebt getild, evolueren ze naar Sliggoo.

Hoe Sliggoo te evolueren

Om Sliggoo te laten evolueren, moet je wachten tot het regent voordat Sliggoo kan evolueren. Dan moet het level 50 zijn. Zodra het level 50 heeft bereikt, moet het regenen. Zodra het regent, kun je Sliggoo levelen met XP-snoepjes of een zeldzaam snoepje, zodat ze level 51 bereiken. Daarna zullen ze evolueren naar Goodra.

Goodra is de laatste evolutie in het trio en heeft de beste statistieken. Ze zijn echter nog steeds niet de beste. Je hebt tenminste de ingang van je Pokedex aangevinkt, toch?

 

Geef een antwoord