In Pokémon Scarlet en Violet zijn er veel wilde Pokémon die trainers tijdens het spel kunnen verzamelen. Het kan moeilijk zijn om te bepalen welke Pokémon van allemaal in een klein team van zes moeten worden gehouden. Trainers krijgen meestal vroeg in het spel geen toegang tot legendarische of speciale Pokémon, dus trainers zullen de sterkste wilde Pokémon willen vinden om hun teams te vullen.

Met meer dan 400 inzendingen in de Pokédex voor Pokémon Scarlet en Violet, staan ​​trainers voor een moeilijke beslissing om hun team terug te brengen tot slechts zes. Een daarvan zal waarschijnlijk een starter zijn, vooral omdat de starters van Gen 9 zelf behoorlijk sterk zijn gebleken. Dat laat vijf slots over om de rest van het team te vullen, rekening houdend met het feit dat trainers verschillende sterke en zwakke punten moeten overwegen en een team moeten ontwerpen dat alle drie de hoofdmissies in het spel aankan. Dat gezegd hebbende, er is geen perfect team. Maar als trainers op zoek zijn naar inspiratie, zijn er een paar wilde Pokémon die sterker blijken te zijn dan hun leeftijdsgenoten.

Pawmi en evoluties

De eerste Pokémon die een sterk teamlid kan maken, is de Pawmi-evolutielijn, een nieuwe toevoeging aan de selectie in Pokémon Scarlet en Violet. Pawmi is al vroeg in het spel beschikbaar en begint als een Electric-type en krijgt later het Fighting-type. Fighting-types zijn de enige supereffectieve aanvallen tegen Normal-types, wat Pawmo en Pawmot al een voordeel geeft. Alleen Pawmi is een effectieve vroege Pokémon om het op te nemen tegen de Water en Flying Gyms. De volgende in de rij is de pure Psychic-type Spoink en zijn evolutie Grumpig.

Psychic-types zijn niet inherent immuun voor iets en hebben minder weerstand, maar ze zijn alleen zwak voor Bug-, Ghost- en Dark-types. Bovendien kunnen sommige van de bewegingen die Spoink en Grumpig kunnen maken, sommige van hun zwakke punten compenseren. De Power Gem-beweging is een Rock-type dat super effectief is tegen Fire-types, waardoor Grumpig minder zwak is voor zoiets als Skeledirge. Dit kan van Grumpig een lastige tegenstander maken, vooral met paranormale bewegingen die de vaardigheden van de tegenstander aantasten en schade verminderen.

Gible, Gabite en Garchomp

Gible en zijn evoluties, Gabite en Garchomp, zijn in meerdere vormen te vinden in heel Paldea. Gible en elke evolutie zijn allemaal dual-type Dragon- en Ground-type. Dit maakt Gible automatisch immuun voor elk Electric-type, en deze Pokémon heeft een sterke verdediging. Gible is een sterk teamlid om te hebben, vooral als een trainer van plan is Gible in de leidende positie te zetten om andere wilde Pokémon aan te vallen. Aan de andere kant, zonder een Fairy-type, zullen trainers vooruit moeten plannen welke Pokémon ze tegen een wilde versie van deze Pokémon moeten sturen.

Bronzor en Bronzong

Bronzor en Bronzong zijn Pokémon van het type Steel en Psychic die in het wild lastige tegenstanders kunnen zijn. Bronzer heeft een groot aantal verdedigingen. Als een trainer Fueco heeft gekozen en het heeft ontwikkeld tot Skeledirge, is Bronzer misschien minder eng om te vechten, maar anders is het slimmer om er een te hebben in plaats van er een te bevechten. Bronzor’s hoge verdedigingsstatistieken en toegang tot paranormale bewegingen maken het een krachtige match voor vele veldslagen.

Wattrel en Kilowattrel

Wattrel is een Electric- en Flying-type dat later evolueert naar Kilowattrel. Nog een nieuw item in de Paldean Pokédex, Wattrels dual-type heft de normale zwakte van Electric-type voor Ground-types op en maakt Wattrel er immuun voor. Dit kan Wattrel erg sterk maken waar andere Electric-types misschien niet zijn. Wattrel is alleen zwak voor Rock- en Ice-types, waardoor het effectiever is als vechter dan het anders zou lijken.

Wattrel is een sterk lid van elk team, vooral als de trainer bewegingen van het grondtype wil kunnen vermijden. Wattrel’s Wind Power en Volt Absorb-vaardigheden stellen het in staat om de kracht van bewegingen die tegen hem worden gebruikt te absorberen om zijn eigen statistieken te verbeteren. Dit kan Wattrel behoorlijk krachtig maken, in staat om andere Pokémon te raken voor een grote hoeveelheid schade.

Stunky en Skuntank

Als een Poison- en Dark-type is Stunky en zijn evolutie, Skuntank, een effectief teamlid. Stunky is een super effectieve vechter tegen Ghost- en Psychic-types, omdat het een van de weinige types is die in staat is om het op te nemen tegen Ghost-types. Bovendien heeft Stinky toegang tot Poison-effecten, waardoor het elke keer dat deze effecten worden uitgeschakeld extra schade kan aanrichten. Verdedigend is Stunky een van de weinige Pokémon met slechts één zwakte. Grondbewegingen zijn de enige bewegingen die supereffectief zijn tegen Stunky, waardoor deze Pokémon een waardevol teamlid is voor het overwinnen van Pokémon Scarlet en Violet.

Tinten

Als Fairy- en Steel-type Pokémon is de nieuwe Pokémon Tinkatink een krachtpatser in Pokémon Scarlet en Violet. Zijn zwakheden zijn beperkt, alleen zwak voor grond- en vuurtypes. Aan de andere kant is Tinkatink immuun voor aanvallen van het type Poison en Dragon en bestand tegen negen andere typen. Deze typen zijn: Normaal, Vliegend, Rots, Insect, Gras, Psychisch, IJs, Donker en Fee. Dit kan Tinkatink tot een waardevol teamlid maken.

Tinkatink kan de vaardigheden Mold Breaker of Own Tempo hebben, wat de sterke punten van Tinkatink verder vergroot. Met Mold Breaker kan Tinkatink voorkomen dat andere Pokémon de effecten ervan negeren, terwijl Own Tempo kan voorkomen dat Tinkatink in de war raakt. Mold Breaker is de krachtigste van de twee, maar Own Tempo kan ook een sterk verdedigend vermogen zijn. Hoe dan ook, Tinkatink is een krachtige wilde Pokémon als je hem tegenkomt en een waardevol onderdeel van elk team.

Veel van de nieuwe inzendingen in het Pokémon-rooster zijn enkele van de sterkste in het wild geworden, omdat ze vaak in staat zijn om anderszins verwoestende soorten of zetten tegen te gaan. Er zijn veel Pokémon in Paldea en de voorkeuren van de trainer en de teamsamenstelling zijn van invloed op hoe sterk elke individuele Pokémon is. Deze specifieke Pokémon hebben echter een sterk vermogen om te vechten en tot nu toe hebben ze bewezen dat ze enkele van de sterkste wilde Pokémon in Pokémon Scarlet en Violet zijn.

Geef een antwoord